Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μόνο για τον Ολυμπιακό....

Ο Ηλίας Σολάκης έπειτα από 19 χρόνια κρέμασε τα παπούτσια του και πλέον από τη θέση του τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στο Red News του Δεκεμβρίου για το φετινό «ερυθρόλευκο» δημιούργημα.









Επίσης αναφέρθηκε στην απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο και θυμάται κάποιες από τις εκατοντάδες στιγμές της καριέρας του.

Το VolosFans σας παρουσιάζει ολόκληρη την συνέντευξη Σολάκη:

Πόσο δύσκολο ήταν να πεις ότι σταματάω το ποδόσφαιρο;

«Για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ανελλιπώς 19 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να πει ότι κρεμάει τα παπούτσια του. Για εμένα το ποδόσφαιρο ήταν τρόπος ζωής. Ήταν λοιπόν πολύ δύσκολη η απόφαση αυτή. Για την ακρίβεια ήταν μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου».

Σκέφτηκες να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο;

«Ναι όντως υπήρχε και αυτή η σκέψη στο μυαλό μου. Ένιωθα καλά και αισθανόμουν ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω μπάλα για άλλον έναν χρόνο. Ωστόσο στη ζωή πρέπει να ξέρεις πότε είναι η σωστή στιγμή για να πάρεις μία απόφαση. Και θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι μπορούσα να συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο, έπρεπε να το πάρω απόφαση και να σταματήσω».

Έπαιξε ρόλο η πρόταση του Δημήτρη Καραγιάννη να αναλάβεις τη θέση του τιμ μάνατζερ της ομάδας;

«Εννοείται. Από τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλο, ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα να πάρω την απόφαση να σταματήσω την μπάλα. Διότι ήξερα ότι μπορεί να μην έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά θα ήμουν μέσα στα γήπεδα. Μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, τα αποδυτήρια. Θα ήμουν στο χώρο που αγαπώ από μικρό παιδί. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, αν την ίδια θέση μου την πρότεινε άλλη ομάδα πιθανόν να μην την αποδεχόμουν. Μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου θα αποφάσιζα να σταματήσω φέτος την μπάλα».

Και τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου;

«Για εμένα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Μπορεί να μην κατάγομαι από τον Βόλο, αλλά είναι μία πόλη που την αγαπάω. Είναι μία πόλη που θέλω να ζήσω είναι μία πόλη που αισθάνομαι όλο τον κόσμο δίπλα μου. Οι Βολιώτες με αγαπούν και τους αγαπάω».

Πόσο απαιτητική είναι αυτή η θέση του τιμ μάνατζερ στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Είναι απίστευτα απαιτητική. Έχει πολλές ευθύνες και πολλές δυσκολίες σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, μετά από πέντε μήνες μπορώ να πω ότι ο νέος μου ρόλος μέσα στην ομάδα μου αρέσει πολύ. Εχει πολύ ενδιαφέρον. Το θετικό είναι ότι γνωρίζω καλά το χώρο του ποδοσφαίρου, έχω δει και ζήσει πολλές διαφορετικές καταστάσεις και θεωρώ ότι 19ετη εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο μου δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθω και στη νέα μου θέση».

Σου λείπει το ποδόσφαιρο;

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν μου λείπει. Όπως σου είπα, για εμένα το ποδόσφαιρο ήταν τρόπος ζωής. Είναι αρρώστια. Γι αυτό άλλωστε και έμεινα στον χώρο 19 χρόνια. Αν δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή σου τελειώνει πρόωρα. Πολλές φορές λοιπόν, κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου αρέσει να κλωτσάω την μπάλα. Υπάρχουν μάλιστα φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων που σκέφτομαι από μέσα μου, κρίμα να μην παίζω και εγώ. Βέβαια, όπως σου είπα μου αρέσουν πολύ τα νέα μου καθήκοντα και επικεντρώνομαι σε αυτά».

Πως την βλέπεις φέτος την ομάδα.

«Θεωρώ ότι έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πάνω απ’ όλα εξαιρετικούς χαρακτήρες. Στην αρχή βέβαια αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, ωστόσο φαίνεται πως σιγά σιγά τις ξεπερνάμε. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.»

Όλος ο κόσμος θεωρεί τον Ολυμπιακό ως ακλόνητο φαβορί για άνοδο.Είναι καλό αυτό;

«Όταν σε θεωρούν φαβορί πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε Κυριακή.Αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να κερδίζουμε κάθε ματς.Δίνει κίνητρο στους παίκτες να εμφανίζονται δυνατοί και ανταγωνιστικοί και επειδή υπάρχει στην ομάδα εμπειρία θεωρώ πως η πίεση που ασκείται μόνο καλό μας κάνει».

Η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στην ομάδα;

«Τα πάντα στο ποδόσφαιρο κρίνονται βάση αποτελεσμάτων,οπότε θεωρώ πως έκανε καλό στην ομάδα.»

Τι παραπάνω έχει φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου από τον περσινό που δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία στο νήμα.

«Χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα, θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός Βόλου είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και φυσικά διαθέτει καλύτερους ποδοσφαιριστές σε θέσεις κλειδιά. Αυτή θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Υπάρχουν βέβαια και άλλες όπως η ελλιπής προετοιμασία της περσινής ομάδας, ωστόσο θεωρώ ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι φέτος όχι μόνο δεν υστερούμε σε καμία θέση αλλά και ότι η ομάδα διαθέτει πληθώρα καλών ποδοσφαιριστών».

Ήσουν μέλος της μεγάλης ομάδας που έφτασε μέχρι την Ευρώπη. Θέλω να μου πεις πόσο δύσκολο είναι να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον;

«Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά από τη στιγμή που το έχουμε πετύχει στο παρελθόν γιατί να μην το ξαναπετύχουμε. Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να βιάζομαι, πρέπει πρώτα να κερδίσουμε την άνοδό μας στη Σούπερ Λίγκα και μετά να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα. Πάντως με βάση την εικόνα των ομάδων της Σούπερ Λίγκα δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο να επαναλάβουμε το θαύμα του 2011».

Ποιο είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας;

«Το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια.Μπορεί να αμφισβητήθηκε όμως σας διαβεβαιώ πως είναι άριστο.Κανείς δεν κοιτά τον εαυτό τού...»

Ποια θεωρείς κορυφαία και ποια χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου; 

«Και τις δύο, τις έζησα στον Βόλο. Οι καλύτερες στιγμές που έζησα ως ποδοσφαιριστής ήταν όταν ανεβήκαμε Σούπερ Λίγκα, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ, όταν κερδίσαμε την έξοδό στην Ευρώπη και όταν αγωνίστηκα σε ευρωπαϊκό αγώνα έστω και σε μεγάλη ηλικία. Ήταν μοναδικές στιγμές και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. 
Η χειρότερη στιγμή ήταν φυσικά όταν διαλύθηκε η ομάδα το καλοκαίρι του 2011. Όταν κάποιοι αποφάσισαν να αφανίσουν μία ομάδα κόσμημα.»

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες συνεργαστεί;

«Χωρίς αμφιβολία θεωρώ ότι ο Φερνάντος Σάντος ήταν ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί. Ήταν εργατικός, πολύ αυστηρός αλλά πάνω απ’ όλα ήταν δίκαιος. Πολύ καλή εντύπωση έχω και για τον Γκιγιέρμο Ογιος όταν συνεργάστηκα μαζί του στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Ποιος είναι ο καλύτερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Αρκετοί,αλλά θυμάμαι τον Χένρικσεν.Εκπληκτικός αμυντικός.»

Τελικά τι είναι αυτό που σου έχει μείνει μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα;

«Στα 19 χρόνια που έπαιξα μπάλα, πέρασα από πολλές ομάδες. Έζησα όμορφες αλλά και δύσκολες καταστάσεις. Όπου όμως κι αν αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ποτέ δεν κορόιδεψα. Σε όλες τις ομάδες έκανα φίλους και παντού εισπράττω το χειροκρότημα των φιλάθλων. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια όταν αγωνιζόμουν στον Αστέρα Τρίπολης. Παίζαμε κύπελλο στα Γιάννενα και ο τότε προπονητής μου Σάκης Τσιώλης με έκανε αλλαγή περίπου στο 80ο λεπτό. Εκείνη τη στιγμή όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και με χειροκρότησε. Αυτές είναι οι στιγμές που σε γεμίζουν με ικανοποίηση. Που σε κάνουν να χαίρεσαι, διότι αναγνωρίζεται η προσφορά σου».

Κλείνοντας δεν γινόταν να μην σε ρωτήσω και για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου...

«Ότι και να πω για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου είναι λίγο. Αυτός ο κόσμος με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα. Με κάνει να αισθάνομαι Βολιώτης και ας μην έχω γεννηθεί εδώ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου καθημερινά μου δείχνουν την αγάπη τους και τους ευχαριστώ γι αυτό. Αλλά και εκείνοι γνωρίζουν καλά το πόσο πολύ τους αγαπάω. Γνωρίζουν καλά τι αισθάνομαι γι αυτούς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου είναι δύσκολος, αλλά ξέρει να εκτιμάει».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...