Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο θιγόμενος...

Tην απόφασή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη, εφόσον θιγούν τα συμφέροντα της γνωστοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μέσω επιστολή της προς τον πρόεδρο της Football League,
...κ. Σπύρο Καλογιάννη, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή της στις μεθοδεύσεις από πλευράς Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα στην επιστολή αυτή που κοινοποιήθηκε και στην ΕΠΟ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζητάει τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να αποφασιστεί η άνοδος τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα και τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων στη Γ' Εθνική. Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ως εξής:  

«Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τις προτάσεις της SuperLeague που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ενδιαφέρονται αν με τις ενέργειες τους διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν τους νομούς και τους θεσμούς και εντέλει συμβάλλουν στη συνολική διακωμώδηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις και επιπτώσεις  όταν, στο πρόσφατο παρελθόν, το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου απείχε από μια προφανώς παράνομη απόφαση που ελήφθη εξαιτίας καθαρών πολιτικών σκοπιμοτήτων με εμπαθής συνέπειες για την ομάδα μας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γ. Σαρρή με σαφή και  κατηγορηματικό τρόπο ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με την άνοδο από την Football League και τον υποβιβασμό από την Super League τριών (3) και τριών (3) ομάδων αντίστοιχα απηχούν τη μοναδική αλήθεια. 

Επειδή πιστεύουμε ότι  στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιον ανθρώπων της SuperLeague μπορεί να είναι η διασάλευση της ισχύουσας έννομης τάξης και η επιβολή νεότερης πραξικοπηματικής ενέργειας που θα ανατρέπει τα πάντα, γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε τη σύγκλιση Γ.Σ. της Football League και τη λήψη απόφασης όπως από κάθε όμιλο, Βόρειο και Νότιο, να ανέβουν στην SuperLeague από δύο (2) ομάδες, στο σύνολο τους τέσσερις (4), και να υποβιβαστούν από την SuperLeague αντίστοιχα τέσσερις (4) ομάδες. 

Επίσης, από την Football League να υποβιβαστούν 2 ομάδες από  κάθε όμιλο, σύνολο 4 και να ανέβουν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μεταξύ τους μπαράζ. Η απόφαση αυτή να τεθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και αυτή ας αποφασίσει το μεγάλο Σάββατο.
Όσον αφορά την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Superleague αποδεικνύεται ότι η διακωμώδηση συνεχίζεται έτη περαιτέρω. Έχουμε να δηλώσουμε ότι στη δικαιοσύνη προσφεύγει μόνο ο θιγόμενος και όχι αυτοί που παρανομούν αφού μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου θέλουν να παραβούν τους νομούς και τις διατάξεις κάτι που συμβαίνει μόνο σε χώρες όπως η Μπανανία. Η Football League δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση διότι ο Ολυμπιακός Βόλου σε μια τέτοια περίπτωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος καθώς και αγωγές. 
Φτάνει πια. κ.Πρόεδρε, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο και όχι προτάσεις που το γυρίζουν χρόνια πίσω. 

Υ.Γ. Αναρωτιόμαστε όμως πώς είναι δυνατόν το 2013 η Εθνική Ελλάδος να μας κάνει υπερήφανους, έχοντας προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και κάποιοι ακόμη να συζητούν για το πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα υποβιβαστούν αγνοώντας τους νόμους και τους θεσμούς.»



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...