Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Χρυσή ευκαιρία για το ΕΑΚ

Ο πρώην πρόεδρος του Α.Σ.Ολυμπιακός κος Γ.Μουλάς ,κατέθεσε πρόταση ανακατασκευής του ΕΑΚ μέσω του ΕΣΠΑ.    





Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής όπως κατατέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο:                           

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ανακατασκευή σταδίου ΕΑΚ με ένταξη του σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Είναι γνωστό το πρόβλημα της  στατικότητας των μισών κερκίδων του σταδίου του ΕΑΚ Βόλου, όπως και η πλήρης εγκατάλειψη του από τον Δήμο Βόλου τα τελευταία έτη.
Ευτυχώς, που ανέλαβε την λειτουργία του σταδίου η ΠΑΕ  Ολυμπιακός Βόλου, η οποία κατόρθωσε να επαναλειτουργήσει το στάδιο έστω και με μισές κερκίδες. Χρειάζονται όμως πολλά έργα για να αποκτήσει το στάδιο σύγχρονη όψη για να είναι κατάλληλο να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και να είναι καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες.
Πολλοί περίμεναν να συμβεί τούτο αν γινόταν οι Μεσογειακοί αγώνες στον Βόλο, οι οποίοι όμως δεν έγιναν. Ο Δήμος Βόλου δικά του κεφάλαια δεν προτίθεται να διαθέσει, θα μπορούσε όμως να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ οι προθεσμίες του οποίου είναι ανοικτές.
Ανάλογη χρηματοδότηση, πολύ γενναία,  για παράδειγμα είναι αυτή που εξασφάλισε η ΑΕΚ από την Πολιτεία μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέου γηπέδου. Είναι χρυσή ευκαιρία για το Δήμο Βόλου να καταθέσει σχετική πρόταση, μόνη της ή με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στο ΕΣΠΑ ή και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανακατασκευή του σταδίου  του ΕΑΚ.
Καταθέτομε την πρόταση να προτείνει η Δημοτική Αρχή την ένταξη των απαιτούμενων έργων για το ΕΑΚ στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο  άλλο πρόγραμμα και παράλληλα ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν προτίθεται να πραγματοποιήσει αυτή την πρόταση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...