Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τρία για πλάκα....


Ο Ολυμπιακός μέτριος στο α΄ και απλά υποφερτός στο β΄μέρος επιβλήθηκε του Αστέρα Μαγούλας και συνέχισε το νικηφόρο σερί του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση ,με έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο να παίζει το δικό του ρόλο,ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ρελαντί με γκολ των Καπετάνου, Δεινόπαπα και Γκούρμα.


Ο Ολυμπιακός μπορεί να προβλημάτισε με την εμφάνισή του,αλλά οι τρεις πόντοι είναι αυτι που μπήκαν στο σακούλι για την συνέχεια του πρωταθλήματος.





Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού στην πρώτη ουσιαστικά φάση σημείωσε γκολ.Ο Καπετάνος με ένα ωραίο μακρινό σουτ από απευθείας χτύπημα φάουλ,έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Κασμερίδη

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έδωσε «χώρο» αφού οι τεχνίτες παίκτες του δυσκολευόταν πολύ να παίξουν στο γήπεδο που ήταν γεμάτο λακούβες και λάσπη.
Ουσιαστικά πάντως δεν υπήρξε ευκαιρία για τις δύο ομάδες με εξαίρεση την φάση του 19' όταν τακουνάκι του Δημητριάδη βρήκε τον Μαρτίνεθ, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Γκίτκο, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι γρήγορες πλαγιοκοπήσεις του Ολυμπιακού ,ουσιαστικά εξουδετερώνονταν αυτόματα από τον κακό αγωνιστικό χώρο με τους Ακόστα και Μπρέσκα να δυσκολεύονται να τρ΄ξουν πίσω από την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός  έπαιξε ορθολογικά και ήταν σαφώς καλύτερος.Περίμενε τον Αστέρα να βγει στην επίθεση και να ανοίξει χώρους για να μπορέσει να «τελειώσει» το παιχνίδι με κάποια αντεπίθεση.

Σε αυτό βοήθησε η αλλαγή του Δεινόπαπα με τον Ακόστα που δεν μπόρεσε να προσαρμόσει τον τρόπο του παιχνιδιού του στο χωράφι της Ελευσίνας,αλλά και αυτή του Μπρέσκα που σήμερα δεν ήταν ο γνωστός Σούπερ Μάριο.


Έτσι ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 65' όταν ο Γκούρμα βρέθηκε απέναντι στον Κασμερίδη,αυτός όμως τον νίκησε.
Στο δεύτερο τετ α τετ όμως ο Ολυμπιακός καθάρισε,αφού ο Γκούρμα κατάφερε να  «πάρει» πάνω του τους αμυντικούς και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Δεινόπαπα ο οποίος με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2.

Πολύ σύντομα η ροή του παιχνιδιού θα έδινε στους ερυθρόλευκους μεγαλύτερο προβάδισμα,ενώ ενδιάμεσα ο Αστέρας είχε δοκάρι με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει τα...δοκάρια αμέσως μετά με τον Δεινόπαπα.
Το 0-3 δεν άργησε να έρθει με τον Κατσίκη να δίνει στον Γκούρμα και αυτός να πλασάρει όμορφα.


Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Στρατομήτρος, Νόνης, Κοτίτσας, Πολίτης, Τριάντος, Κάστρο, Μαρτίνεθ, Αλμίρ, Δημητριάδης, Καπουράνης

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Κατσιαρός, Καρράς, Κωστούλας, Μελίσσης, Ολίσε, Ρόκας, Καπετάνος (78' Γιενκά) , Μπρέσκα, Ακόστα (54' Δεινόπαπας) , Γκούρμα



Κάρτες: 13 ' Αλμίρ , 57' Αλμίρ -  28΄Ολίσε ,  66' Δεινόπαπας






Μας άρεσε.... 
Ο Γκούρμα μπορεί να έχασε και πάλι έναν τετ α τετ,αλλά το παιχνίδι με πλάτη στην εστία ελευθερώνει τους περιφερειακούς επιθετικούς της ομάδας που φέτος θα πετύχουν πολλά γκολ.

Δεν μας άρεσε...
Ο αγωνιστικός χώρος μας θύμισε για ακόμα μια φορά ελληνικό γήπεδο της περιφέρειας.Δυστυχώς έτσι δεν αναβαθμίζεται η Βου εθνική!




Ο «κόραξ» του αγώνα:Με λάθη η διαιτησία του Κορδολαίμη.Υπερβολικός στην τήρηση των κανονισμών και στο «περίμενε να σφυρίξω» φιλοδώρησε με 3 κίτρινες για τον ίδιο λόγο δύο παίκτες των δύο ομάδων.



Είπαν:

Βαζάκας: «Η Παναγία σήμερα ήταν μαζί μας.Παίξαμε με μία καλή ομάδα άσχετα από το σκορ που ήταν ευρύ αλλά δεν αντικατοπτρίζει το παιχνίδι. Η Μαγούλα πίεσε και έκανε ευκαιρίες να γυρίσει το παιχνίδι αλλά είχαμε τον Γκίτκο σε καλή μέρα.Μετά ηρεμήσαμε και ελέγξαμε το παιχνίδι .Οι παίκτες μου είχαν μια μεγάλη δικαιολογία ,αυτή του αγωνιστικού χώρου,Δεν μπορούσαν να παίξουν σε αυτό γήπεδο.  Η ποιότητα των παικτών πήρε το παιχνίδι.Εκτός έδρας θα έχουμε τέτοια προβλήματα και οι παίκτες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν  Συγχαρητήρια στην Μαγούλα.Οι αλλαγές ήταν σωστές,Είχαμε πρόβλημα στους πλάγιους. Ακόστα και Μπρέσκα χάσανε μονομαχίες.Ο Δεινόπαπας ήταν πιο φρέσκος και ο Κατσίκης βοήθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι.
Θα δω αν κάποιοι παίκτες έχουν την ψυχολογία να παίζουν εκτός έδρας ισάξια με εντός.Ο Ολυμπιακός υπήρχε μόνο μετά την αποβολή.Μέχρι τότε ψαχνόματσαν.Οι παίκτες μου είπανε πως δεν μπορούσε να σταθεί η μπάλα στα πόδια τους.Είναι ακόμα μόλις το δεύτερο παιχνίδι.Όπως είναι η ομάδα μας μπορεί εύκολα να παίξει και να ανταγωνιστεί τις μεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας ».

Πριόνας:«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μάθει η Ελλάδα το όνομα της ομάδας.Για το παιχνίδι τα είπε όλα ο Γιώργος.Μετά το εκπληκτικό γκολ του Καπετάνου υπήρχαμε εμείς στο γήπεδο.Με το φάγαμε το δεύτερο γκολ τελείωσε το ματς.Αυτά τα παιχνίδια για εμάς είναι σχολείο.Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.Μια ισοπαλία από μια συντριβή απέχει λίγο ,ιδιαίτερα με αυτές τις ομάδες.Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι.Πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα.Αν μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι όπως σήμερα θα μείνουμε στην κατηγορία. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι μαζί με την Παναχαική οι καλύτερες ομάδες του ομίλου.Είναι ομάδες με διαφορετικές φιλοσοφίες και η πρωτιά θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.»

ΡόκαςΠαρά την κακή εικόνα πήραμε το τρίποντο.Παίζαμε με έναν καλό αντίπαλο και είναι υπερβολή η Μαγούλα να μιλάει απλά για σωτηρία.Πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η εμφάνιση που δεν ήταν αντάξια του ονόματος του Ολυμπιακού.»



Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 150 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Ελευσίνας.Συνολικά στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 800 θεατές.
  • Οργανωμένη πάντως εκδρομή δεν έγινε από τον σύνδεσμο των Austrian Boys.
  • Μικρο επεισόδια έγιναν μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με καμία 20αριά πιτσιρικάδες να πετάνε μπουκάλια και αντικείμενα εναντίων των φιλάθλων του Ολυμπιακού.
  • Λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κο Καραγιάννη στον οποίο επιτέθηκαν κάποιοι στα επίσημα του γηπέδου.
  • Παρών ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος μάλιστα όταν έγιναν τα μικροεπεισόδια,έτρεξε να προστατέψει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
  • Στην κερκίδα των επισήμων βρέθηκε ο Αλέκος Κούγιας ο οποίος μάλιστα είχε έντονη λογομαχία με φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί.Μάλιστα ο πρόεδρος της Παναχαικής εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του αγώνα!
  • Η ΠΑΕ έθεσε ως αίτημα την αναβολή του αγώνα μία ώρα προ της έναρξής του εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση
«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με επιστολή της στην Ένωση Β' και Γ' Εθνικής, κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Βόλου.Ο λόγος του αιτήματος αυτού είναι ο αντικανονικός ορισμός του αγώνα στο Εθνικό στάδιο Ελευσίνας χωρίς να έχουν παρέλθει 48 ώρες από την τέλεση της αναμέτρησης Πανελευσινιακός - Αστέλένιος
που διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ αλλά και τους διεθνείς κανονισμούς απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνα αν δεν παρέλθουν 48 ώρες από τη διεξαγωγή του προηγούμενου.
Συν τις άλλοις, λόγω τις διεξαγωγής του αγώνα Πανελευσινιακός - Ατσαλένιος το απόγευμα του Σαββάτου, ο αγωνιστικός χώρος του Εθνικού Σταδίου Ελευσίνας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία.Είναι αδύνατον να διεξάγονται επαγγελματικοί αγώνες σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους.Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να προστατεύει το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά των ομάδων
».


Το βίντεο του αγώνα





Παρακολουθήσατε ζωντανά το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό μέσω του VolosFans:








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...