Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η πιάτσα λέει Ολυμπιακός Βόλου!

Η εφημερίδα  Sportday, χρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου ως φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.










Έχοντας μάλιστα ως τίτλο στο οπισθοσέλιδό της «Γιατί η πιάτσα χρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό Βόλου;» κάνει μία αγωνιστική ανάλυση των ερυθρόλευκων σε όλες τις γραμμές,ενώ παράλληλα διακωμωδεί την ιστορική ατάκα Κούγια που αποτέλεσε το βασικό κριτήριο τιμωρίας και διάλυσης της ιστορικής ομάδας του 2010!

Το ρεπορτάζ αναλυτικά:

Γεμάτο οπλοστάσιο: ο Ολυμπιακός Βόλου προβάλλει ως τα μεγάλο φαβορί για την άνοδο

Tον Ολυμπιακό Βόλου έχει ανακηρύξει η ποδοσφαιρική πιάτσα ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Super League. Και συνήθως η πιάτσα δε λαθεύει. Οι «ερυθρόλευκοι» το καλοκαίρι άλλαξαν ριζικά όλο το ρόστερ τους και πλέον στην αφετηρία της νέας σεζόν δείχνουν να έχουν σχεδόν σε κάθε θέση δύο αξιόπιστες και κυρίως έμπειρες λύσεις. Σε ένα μαραθώνιο 40 αγωνιστικών χρειάζεται να υπάρχει βάθος στον πάγκο.

Λύσεις στα μπακ

Μέχρι στιγμής ως πρώτες λύσεις στα μπακ δείχνουν να είναι οι Καρράς και Κατσιαρός, δεξιά κι αριστερά. Ως μπακ απ τους χαρακτηρίζονται οι Γιαλούσης και Κόμνος.

Ο πρώτος από το 2007 μέχρι πέρυσι είχε 81 ματς στη Super League, με Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης.

Δεσπόζει ο Γκίτκος

Από τους πιο έμπειρους πορτιέρο είναι ο Γκίτκος. Πέρυσι ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας και στα 39 του χρόνια δείχνει έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στην άνοδο. Ο Γεωργίου, που αποκτήθηκε ύστερα από μία καλή και γεμάτη χρονιά στον Φωκικό, στάθηκε άτυχος και έχει τραυματιστεί. Από πέρυσι στην τριάδα υπάρχει και ο Σταυράκης.

Ο πρώτος σκόρερ

Η «αποκάλυψη» της φετινής σεζόν μέχρι τώρα είναι ο Κατσίκης. Oυσιαστικά είναι εξτρέμ, αλλά ως επί το πλείστον μέχρι στιγμής παίζει έως τώρα πίσω από τον φορ. Και «πυροβολεί» ασύστολα. Στα πρώτα τρία ματς της σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις 136 λεπτά, όμως έχει ήδη βρει δίχτυα τρεις φορές και έχει σημειώσει τα τρία από τα επτά γκολ των «ερυθρολεύκων».

Έτσι έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο από τον Πόνσε, ενώ σε αυτή τη θέση μπορεί να προσφέρει και ο Καπετάνος.

Εμπειρία στα στόπερ

Το «δίδυμο» των Αρβανίτη και Μελίσση ξεκινά στο κέντρο της άμυνας. Αμφότεροι έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και στα πρώτα -άντα τους, είναι ώριμοι. Μπακ απ τους είναι ο Κωστούλας, που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ενώ ο Γιαλούσης μπορεί επίσης να παίξει τη θέση.

Πέφτουν κορμιά στο αριστερό εξτρέμ

Ο πονοκέφαλος, ο ίδιος. Λογικά ο Γενγκά έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινά, αλλά ο 27χρονος σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλισμένη θέση. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν από πίσω υπάρχει ο Ακόστα. Ο Ισπανός ξέρει πολύ καλά τη θέση, ενώ κανείς δεν πρέπει να... ξεχνά τον Δεινόπαππα.

Αμυντικά χαφ-Η μεγαλύτερη μάχη στην ομάδα

Η θέση του αμυντικού χαφ είναι εκείνη για την οποία θα πέσουν κορμιά. Ο Γιώργος Βαζάκας καλείται να επιλέξει δυο εκ των Ρόκα, Ολίσε, Πινδώνη, οι οποίοι έχουν πολλές παραστάσεις και έχουν αποδείξει την αξία τους. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι ήταν και πέρυσι. Σε πολλά φιλικά είδαμε και τον Καπετάνο πλάι στον καθαρόαιμο κόφτη.

Ο νόμος του Μπρέσκα

Παρόντος του Μπρέσκα, η ενδεκάδα ξεκινά από τον Σλοβάκο. Και λογικό, αφού ο έμπειρος χαφ είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην κατηγορία και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και αξιόπιστες λύσεις. Ο Καπετάνος μπορεί να παίξει εκεί, ενώ ο Κατσίκης κανονικά είναι στα άκρα, αλλά πλέον έχει... μετατεθεί.

Φουριόζος ο Γκούρμα

Δυναμικά έχει ξεκινήσει ο Γκούρμα τη σεζόν κι αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης. Μία θέση που είναι «πονεμένη» για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς πήρε αρχικά τον Γκέσιο και μετά έπρεπε να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο για να έρθουν οι Γκούρμα και Μπουένκο. Ο πρώτος μετρά ως τώρα ένα γκολ και μία ασίστ και έχει μπει φουριόζος. Στον Βόλο έχουν να λένε τα καλύτερα για τον 17άχρονο Ντινόπουλο και είναι βέβαιο ότι ο νεαρός στράικερ θα πάρει χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...