Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με μαγκιά και τσαμπουκά στους 16!

Ο Ολυμπιακός ανώτερος από τον αντίπαλό του απέσπασε την λευκή ισοπαλία αν και άξιζε την νίκη απέναντι στον Άρη.
Για ακόμα μια φορά η ομάδα οδηγήθηκε στο σφαγείο της ΚΕΔ με τον Σιδηρόπουλο να κλείνει τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Γκούρμα και τον βοηθό του να σταματάει τον Μπρέσκα που ήδη είχε περάσει τον τερματοφύλακα του Άρεως και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το γκολ!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα και χωρίς να φορτσάρει πήρε αυτό που του άξιζε.Μια πρόκριση που χρειαζόταν για να ανέλθει η ψυχολογία των παικτών εν όψη της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.




Ο Μανουέλ Ρόκα διαφοροποίησε το σύστημα και την τακτική της ομάδας, σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Φωκικό, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή, με τους Μπρέσκα και Γενγκά να βοηθούν ανασταλτικά και ο Γκέσιος να αποτελεί τον μοναδικό προωθημένο των «ερυθρολεύκων».

O Ολυμπιακός υστέρησε του αντιπάλου του μόνο στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού όταν μπήκε ανεπίτρεπτα μουδιασμένος.Βέβαια μόλις μια φορά με μία κεφαλιά του Έλσνερ στο 16΄ που έμεινε αμαρκάριστος.Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στο κέντρο και έκανε το παιχνίδι του.


Στο υπόλοιπο διάστημα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων. Oι αμυντικοί του Ολυμπιακού «εξαφάνισαν » το επιθετικό ατού των γηπεδούχων που ακούει στο όνομα Αγκάνθο.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, ωστόσο, υπήρχε πρόβλημα στις μεταβιβάσεις. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 45', όταν ο Γενγκά έγινε κάτοχος της μπάλας και με διαγώνιο σουτ από την αριστερή πλευρά έστειλε τη μπάλα άουτ.




Στο β μέρος ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του και έχασε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Το σουτ του Καπετάνου στο 54΄ μ,η λανθασμένη υπόδειξη του Μπρέσκα στο 56' ,το σουτ του Γκούρμα στο 76' , το πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ στο 88'΄ήταν αποτέλεσμα υπεροχής των ερυθρολεύκων.

Αν οι «κίτρινοι» μπορούν να σταθούν σε μια ευκαιρία και να πουν πως η τύχη τους γύρισε την πλάτη, αυτή σημειώθηκε στο 90' σε κεφαλιά του Πουλίδο, όπου οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» απομάκρυναν πάνω στην γραμμή.

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Ηρακλής (36' λ.τρ. Νταμαρλής), Σουνάς (62' Μανιάς), Τάτος, Σταυρόπουλος (70' Αγγελούδης), Αγκάνθο.

Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας (84' Κωστούλας), Πινδώνης, Καπετάνος, Γενγκά, Μπρέσκα (74' Γκούρμα), Γκέσιος (69' Πόνσε).




Κάρτες: 37 ' Οικονομόπολυος , 80' Μανιάς 90' Οικονομόπολος - 86' Γιενκά 





Μας άρεσε.... 
To στήσιμο της ομάδας από τον Ρόκα και ο Γκέσιος που απέδειξε πως μπορεί να ξεκινήσει βασικός σε περισσότερα παιχνίδια.'Έτρεχε πάνω κάτω,μάρκαρε ,αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.


Δεν μας άρεσε...

Ο Μπρέσκα έκανε την χειρότερη ίσως φετινή του εμφάνιση.






Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Σιδηρόπουλος και ο Λαρισαίος Γκάγκας «πήραν» το παιχνίδι πάνω τους μήπως και γλυτώσουν τους Θεσσαλονικείς από τον αποκλεισμό.Οι φάσεις του 57΄ του Μάριο ,αλλά και του 89'  του Γκούρμα ισοδυναμούν με αλλοίωση αποτελέσματος.
Έλσνερ και Οικονομόπουλος θα μπορούσαν να αποβληθούν.





Είπαν:

Ρόκα: « «Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε μεγάλη προσπάθεια και κερδίσαμε. Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε με το χρόνο, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και έπρεπε να κρατήσουμε το μηδέν. Από εκεί και πέρα, όταν κλέβαμε τη μπάλα, είπα στους παίκτες να μην κάνουμε γρήγορες επιθέσεις, να κρατήσουμε μπάλα και αναλόγως να επιτεθούμε.
Δε μας βγήκε τόσο καλά το παιχνίδι και δε μπορούσαμε να έχουμε αυτοματισμούς. Παρόλα αυτά ο καθένας είχε το ρόλο του. Δεν είχαμε φρέσκα πόδια, με τη μπάλα, γι’ αυτό και υπήρξε πειθαρχία στην τακτική. Ήταν ακριβώς αυτό  που τους είπα στην ομιλία. Συγχαρητήρια στα παιδιά…

Αλλάξαμε σύστημα, αλλά από τακτική είμασταν τέλειοι. Το σκεφτόμουν στο μυαλό μου στις προπονήσεις, αλλά βγήκε καλύτερα από αυτό που περίμενα στο γήπεδο. Όταν προκρίνεσαι εναντίον του Αρη, δημιουργεί καλή ψυχολογία. Είχαμε χάσει την ισορροπία μας, αλλά τώρα είμαστε καλύτερα. Και από ψυχολογία και από τακτική.

 Δεν ήταν τόσο σημαντικοί οι επιθετικοί, όσο οι παίκτες που δημιουργούν όπως ο Τάτος, ο Σουνάς, ο Σταυρόπουλος, οι οποίοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να βγάλουν ασσίστ. Επρεπε να ακολουθούμε τον Τάτο, όταν ζητάει τη μπάλα. Το πρόβλημα ήταν όταν μπήκαν οι Μανιάς και Αγγελούδης. Τα γεμίσματα μας προβλημάτισαν, γιατί είχαμε κούραση. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, εάν ο Αρης έπαιζε εξ’ αρχής με αυτό τον τρόπο…»




Καπετάνος «Είχαμε καλή τακτική. Μας πέρασε τη φιλοσοφία του ο νέος προπονητής. Ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Αρη αλλά πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν. Πιστεύω ότι ο Αρης θα βρει το δρόμου του»»







Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 8.000 φίλαθλοι του Άρη βρέθηκαν στις κερκίδες του Βικελίδης και αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους.
  • Χειροκροτήθηκε ο Γκέσιος από τους φίλους του Άρη.
  • Ο τραυματισμός του επιθετικού του Ολυμπιακού δεν δείχνει να είναι σοβαρός.


Το βίντεο του αγώνα



Παρακολουθήσατε ζωντανά το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό μέσω του VolosFans:












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...