Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Την Τετάρτη ο τελικός!


Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε για τέταρτο παιχνίδι την Νίκη,αλλά ο Ηρακλής του έδωσε το φιλί της ζωής.

Μετά την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ηρακλή,ο Ολυμπιακός θέλει πλέον την νίκη επί της ομάδας του Αγρινίου με οποιοδήποτε σκορ για να πάρει αυτός την άνοδο.




Oι «ερυθρόλευκοι» από τα πρώτα λεπτά ήταν πιεστικοί, αρκετά επιθετικοί και έψαξαν περισσότερο γκολ. Στο 10' με τον Γκότοβο και στο 13' με τον Γιενγκά είχαν και τις δύο πρώτες καλές στιγμές.

Τελικά, η υπεροχή του Ολυμπιακού Βόλου απέφερε καρπούς με την συμπλήρωση του 20λεπτου, αφού ο Μπρέσκα βρήκε τον Σολάκη και αυτός με σουτ από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.


H Νίκη ευτύχησε με την πρώτη της ευκαιρία να σκοράρει.Μάλιστα το σοκ των ερυθροελύκων ήταν τέτοιο που θα μπορούσαν να δεχτούν κι άλλο γκολ αν ο Γκίτκος δεν έλεγε όχι στον Φλίγκο.

To β μέρος είχε έναν πρωταγωνστή...τον Ολυμπιακό!
Οι «ερυθρόλευκοι»  ήταν πιο κινητικοί, έχοντας την πρωτοβουλία στον χώρο της μεσαίας γραμμής.. Η πρώτη καλή στιγμή που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου σημειώθηκε στο 66', όταν σε ένα γύρισμα του Καπετάνου, προ του Σολάκη, έδιωξε σωτήρια ο Βέρτζος και έσωσε τη Νίκη.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα μετά το 70' ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους, πίεσαν και έψαξαν το γκολ της νίκης. Στο 77' ο Γενγκά απείλησε τη Νίκη Βόλου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 80' είχε δοκάρι με δυνατό σουτ, ύστερα από ασίστ του Ανιέτε.

Το... ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Ολυμπιακό Βόλου και συγκεκριμένα τον Γενγκά ωστόσο, δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 84', ύστερα από επέμβαση του Βούρα, ο φορ των φιλοξενούμενων αστόχησε μόνος του απέναντι από κενό τέρμα. Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Γουσούλη στο 90'.



Ο Βαζάκας και οι άλλοι:Όταν έχει τόσες απουσίες δεν είναι σωστό να δέχεσαι αυστηρή κριτική.Πόσο δε άλλωστε από την στιγμή ,που έστω με δώρο εξ ουρανού η ομάδα βρίσκεται ένα τρίποντο από τον στόχο της.Απλά θα αναφέρουμε πως ο Γιενκά αδίκησε τον εαυτό του και από κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου ,μετατράπηκε σε μοιραίο με τα δύο τετ-α-τετ που δεν χάνονται...

Ο Κόραξ του αγώνα:Ο Καστοριανός Φωτιάδης και οι βοηθοί του σφύριξαν έδρα.Όσο έδρα τουλάχιστον θύμιζε το άδειο Πανθεσσαλικό.Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για ένα τουλάχιστον πέναλτι,αλλά και τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφ σαίτ.


Κίτρινες: Σκούφαλης, Κοντοδήμος –Γκότοβος, Γουσούλης, Τσιάτσιος, Καπετάνος

Κόκκινη: 90’ Γουσούλης



ΝΙΚΗ  (Α. Χαραλαμπίδης): Βούρας, Παπαδόπουλος (27' Ριζογιάννης), Καρατζάς, Ψιάνος, Βέρτζος, Σκούφαλης, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Φλίγκος (60' Ουέλινγκτον), Τάντιτς (74' Τζιώρας), Λαλίν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γ. Βαζάκας): Γκίτκος, Τσιάτσιος, Γκότοβος, Στογιάνοφ, Γουσούλης, Καπετάνος (75' Ναντάγια), Πινδώνης, Μπολάτι (86' Ογκουνσότο), Μπρέσκα (59' λ.τρ. Μπρέσκα), Γιένγκα, Σολάκης.

Είπαν:
Καρράς: «Αγωνιστικά δεν θα πω τίποτα.Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός έχει ένα τελικό.Όλος ο Βόλος πρέπει να είναι στο Πανθεσσαλικό.Θα προσπαθήσω να συμμετέχω.Αύριο πάω Θεσσαλονίκη για να μου τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας μήπως μπορέσω και πάρω λεπτά συμμετοχής.Το Πανθεσσαλικό πρέπει να βράζει...»
Βούρας: «Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά στα γήπεδα.Ότι έγινε στους παίκτες του Ηρακλή,αλλά και στον Σταμάτη στο Αγρίνιο είναι ντροπή.»

Μάνδαλος:«Αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή είναι ο Ολυμπιακός», είπε ο Αντώνης Μάνδαλος, ο βοηθός του Γιώργου Βαζάκα, στη συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει όλες τις ελπίδες της στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
«Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Με δύναμη, με πάθος. Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν φιλότιμα, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία είχε φύγει από τους στόχους της, αλλά έπαιζε για την ιστορία της και τον κόσμο της και καλά έκανε και εμείς είχαμε τον στόχο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, αφού για μία ακόμη φορά, πραγματικά σε κάθε παιχνίδι δίνουν και την ψυχή τους για να κάνουν υπερήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού με την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Ολυμπιακός. Είχαμε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο υπεροχή και πολλές μεγάλες φάσεις και ευκαιρίες. Νομίζω ότι σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Το θετικό είναι ότι οι ελπίδες μας δεν χάθηκαν. Θα παίξουμε την κατηγορία την Τετάρτη και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του ο κόσμος, θα μας σπρώξει στη μεγάλη κατηγορία».
Ο Μπρέσκα στα τελευταία παιχνίδια παίζει με πρόβλημα στον τένοντα. Αν είναι κάτι σοβαρό θα το δείξει η μαγνητική που θα βγάλει. Θα δούμε αν μπορεί να μας βοηθήσει την Τετάρτη. Ο Τσιάτσιος, ο Καπετάνος και ο Γουσούλης με την κόκκινη δεν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια ψυχής. Η ψυχή μετράει». 














Η βαθμολογία


1) Παναιτωλικός 11 (8-5)

-----------------------------------------------------------------------------
2) Ολυμπιακός Βόλου 9 (8-4)
3) Ηρακλής 7 (3-8)
4) Νίκη  3 (4-6)









Μικρά & πικάντικα


  • Μπρέσκα και Βούρας συνέχισαν την βεντέτα τους αφού δεν αντάλλαξαν χειραψία.
  • 2000 κόσμος περίπου παρακολούθησε τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό. Χαρακτηριστικά άδειο το Στάδιο αν και οι φίλοι της Νίκης είχαν σαλπίσει γενικό ξεσηκωμό.
  • 30 άτομα της διοίκησης και προσκλήσεις καθίσαν στο πέταλο των φιλοξενουμένων.
  • Η τελευταία θέση στην βαθμολογία των Play-off και η πανηγυρική ανακήρυξη της Νίκης σε ομάδα κομπάρσο των αγώνων ,δεν πτόησε καθόλου τους οπαδούς της Νίκης που πανηγύρισαν έξαλλα τον βαθμό που «έκοψαν» από τον άρχοντα της πόλης.
  • Ο Παπασταθόπουλος ήταν στις κερκίδες των επισήμων.
  • Εκτός του επόμενου παιχνιδιού τέθηκαν οι Γουσούλης,Καπετάνος και Τσιάτσιος με τις κάρτες που δέχτηκαν.






    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...