Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δίωξη στον Παναιτωλικό,ανακοίνωση οι παίκτες

Με ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» ευχαρίστησαν ειρωνικά τον διαιτητή του αγώνα με τον Παναιτωλικό,
την αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, τους συναδέλφους τους, του Παναιτωλικού, την ΕΠΟ και τη Football League. 





Αφορμή, φυσικά, όλα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή (09/06) στο Αγρίνιο με τον τραυματισμό του Σταμάτη Καρρά.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου ανέφεραν:


«Με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη της κυριακάτικης αναμέτρησης μεταξύ της ομάδας μας και του Παναιτωλικού, όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε και δημοσίως την συμπαράσταση και την στήριξή μας στον συμπαίκτη μας Σταμάτη Καρρά και στην περιπέτεια υγείας που περνάει.

Παράλληλα όμως ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για τις συνθήκες εντός των οποίων καλούμαστε πολλές φορές να εργαστούμε: πολλοί μπορεί να το λησμονούν αλλά για εμάς ο αγωνιστικός χώρος και το γήπεδο είναι ο τόπος της δουλειάς μας.

Ο συμπαίκτης μας έπεσε θύμα μιας απαράδεκτης, άνανδρης, σκόπιμης και εσκεμμένης επίθεσης μέσα στον χώρο εργασίας του, που αποσκοπούσε στο να τον θέσει εκτός παιχνιδιού και να του προκαλέσει βαρύτατες σωματικές βλάβες. Ο «φίλαθλος» που του πέταξε την κροτίδα δεν το έκανε ούτε από επιπολαιότητα, ούτε χάριν αστεϊσμού : ήθελε να προκαλέσει το αποτέλεσμα που προκάλεσε, και από θαύμα τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον διαιτητή που εφάρμοσε τον κανονισμό κατά γράμμα και διεξήχθη ο αγώνας, ευχαριστούμε την αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας για τον λεπτομερή έλεγχο στους φιλάθλους του Παναιτωλικού, ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας του Παναιτωλικού που επέμεναν να γίνει το παιχνίδι, από τη στιγμή που ένας συνάδελφος μας τραυματίστηκε σοβαρά, την Ε.Π.Ο. και την Football League, που επέμεναν να διεξαχθεί το παιχνίδι παρόλο που ο νόμος ορίζει το αντίθετο. Δυστυχώς, συνειδητοποιούμε ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο τελευταίος που τους ενδιαφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
 


Εν τω μεταξύ ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναιτωλικό.για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Αναλυτικά:

«"Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 22 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012».



Το επίμαχο άρθρο 22:

«1. Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000). Επίσης, σωρευτικά θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

2. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000)».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...