Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τρίποντο ελπίδας


Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ογκουνσότο πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Ριζούπολη και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της απευθείας ανόδου.
Με 10 ο Ολυμπιακός ,έχασε πέναλτι ο Απόλλων (βίντεο)
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Γκίτκο, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Καρράς, Παλαιολόγος, Κωστούλας και Κατσιαρός. 
Ο Στογιάνοφ έπαιξε μπροστά από τους δύο στόπερ και ήταν ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με τη μεσαία γραμμή. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ολίσε και Πινδώνης, με τον Μπρέσκα να παίζει στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, με τον Σολάκη να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.





To παινχίδι δεν ενδεικνυόταν για καρδιακούς αφού ο Απόλλωνας βρέθηκε στο +5 των καθυστερήσεων ένα βήμα πριν την ισοπαλία που θα σήμανε καταστροφή για τους ερυθρόλευκους.Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Κατσίκης το έστειλε άουτ με τους 400 φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην Ριζούπολη να ξεσπάνε σε πανηγύρια.

Το πρώτο ημίχρονο μάλλον πέρασε απαρατήρητο,με τον Ολυμπιακό να μην απειλεί και τον Απόλλωνα να χάνει την μοναδική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

«Χρυσή» αποδείχθηκε η αλλαγή του Πάτρικ Ογκουνσότο από τον Γιώργο Βαζάκα. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έβαλε έναν πιο ξεκούραστο επιθετικό στη θέση του Σολάκη και τον δικαίωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη φάση, μέχρι τη στιγμή που… χτύπησε ο Πάτρικ Ογκουνσότο.

Στο 68’ ήρθε η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν ο Μπρέσκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νιγηριανός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Μετά το προβάδισμα, οι Βολιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, παρά μόνο στη φάση που ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι στο 95' στην ανατροπή του Πετκάκη στον Μανιά.


Ο Κόραξ του αγώναΑνύπαρκτο ήταν το πέναλτι που υπέδειξε ο Παπαδόπουλος στο +5 των καθυστερήσεων.Η απόφασή του θα είχε κρίνει όλη την χρονιά για τους ερυθρόλευκους αν είχε ευστοχήσει ο Κατσίκης.Μέχρι τότε τα πήγαινε καλά και τηρούσε το 50-50%.


Κίτρινες: Φαρινόλα, Δεληζήσης, Κατσίκης, Καραμαλίκης/ Σολάκης, Γιενγκά, Πετκάκης.

Κόκκινη: Γιενγκά

Είπαν:

Μάνδαλος:
«Ήρθαμε στον Απόλλωνα να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε τις δυσκολίες. Εγκλωβίσαμε τον Απόλλωνα και κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι.
Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σήμερα έκαναν κατάθεση ψυχής. Δεν μένουμε όμως εδώ. Έχουμε άλλα τρία ματς όπου θα κοιτάξουμε να κάνουμε το απόλυτο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σ' αυτά τα παιδιά.
Ο Γιώργος Βαζάκας έχει πάρει απόφαση να μην μετέχει στις συνεντεύξεις Τύπου μέχρι το τέλος της περιόδου»

Γκοτόβος:
«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα. Στόχος μας ήταν η νίκη και δείξαμε τον χαρακτήρα της ομάδας και την αξία της.
Μετά από μία καμπή που είχε η ομάδα επανέρχεται, πηγαίνουμε για το απόλυτο και να κατακτήσουμε την απευθείας άνοδο. Ήμασταν καλά διαβασμένοι. Το πάθος μας και ψυχής μάς έδωσε το αποτέλεσμα. Έτσι θα συνεχίσουμε για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα.
Νομίζω ότι στο πέναλτι τα συναισθήματά μας άλλαξαν, γιατί εκεί ήταν 50-50. Εκεί τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, κυρίως για την απόδοση και τη προσπάθεια των παικτών. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα και κρατάμε αυτό».

Βοσνιάδης:«Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και οι δυο αντίπαλοι προσπαθήσαμε να μην επιτρέψουμε στην άλλη ομάδα να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι ήταν ένα παιχνίδι τακτικής με λίγες φάσεις. Προσπαθήσαμε να μην επιτρέψουμε τον Ολυμπιακό Βόλου να κάνει το καλό του παιχνίδι. Δεν ευτυχήσαμε όμως να προηγηθούμε στην χαμένη φάση του Μανιά. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού δεχτήκαμε το γκολ και τρέχαμε να ισοφαρίσουμε. Ασκήσαμε κάποια πίεση, αλλάξαμε κάποια πράγματα, χάθηκε και η μεγάλη ευκαιρία στο τέλος…Αν μείνουμε να λέμε πολλά για αυτό το παιχνίδι θα χάσουμε τον δρόμο μας. Παραμένουμε πρώτοι. Χρειάζεται ηρεμία. Ευχαριστούμε τον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τον κάνουμε υπερήφανο και θα αλλάξουμε κατηγορία. Πιστεύω ότι στους 73 και ένα θα κριθεί η απευθείας άνοδος. Είμαστε μια ομάδα που κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Θα δώσουμε τις μάχες μας παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε αυτούς τους τέσσερις πόντους. Ξέραμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, επιδιώξαμε να προηγηθούμε πρώτοι αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος έκανε μια φάση μόνο και προηγήθηκε. Ετσι είναι αυτά τα παιχνίδια, έτσι είναι αυτά τα ντέρμπι. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην γίνουν πολλές φάσεις και να πάμε σε κλειστό παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται μπροστά».

Ιασωνίδης:
«Εμείς δεν έχουμε άγχος μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν η θέληση που είχαμε για να βάλουμε γκολ και να ισοφαρίσουμε. Στενοχωρηθήκαμε πιο πολύ με το δάκρυ του Γιάννη παρά το ότι χάσαμε σήμερα. Εκτός από τη μία φάση που έκανε ο αντίπαλος, είχαμε την κατοχή και τις μονομαχίες, αλλά και τις φάσεις. Έχουμε πάρει και εμείς τέτοια παιχνίδια. Δεν ισοφαρίσαμε στο 95’ και έχουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή με τον Παναιτωλικό και πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη για να έρθει η άνοδος για εμάς»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας (87' Κύργιας), Κατσίκης, Καμαρά, Μανιάς, Τσεμπερίδης (71' Καραμαλίκης), Φαρινόλα (69' Τσιλιγκίρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Ολίσε (80' Γκότοβος), Μπρέσκα, Γιενγκά, Σολάκης (57' Ογκουνσότο), Καρράς (88' Πετκάκης), Κωστούλας, Στογιάνοφ.




Μικρά και πικάντικα
  • Δεν έκανε δηλώσεις ο Βαζάκας στην συνέντευξη τύπου και δεν πρόκειται να κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν.
  • Ερωτευμένος με τον Βαζάκα δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κος Καραγιάννης.
  • 400 περίπου φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες της Ριζούπολης,οι περισσότεροι από την Αθήνα.
  • O μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα κος Βέλης ,παρακολούθησε το παιχνίδι αγκαλίτσα με τον Κούγια.
  • Την στήριξη της original είχαν οι Απολλωνιστές στην κερκίδα τους.Μετά βέβαια το χαμένο πέναλτι τα «έσπασαν» και έπεσε ξύλο μεταξύ τους.
  • Ρεκόρ εισιτηρίων για τον Απόλλωνα αποτέλεσαν οι 2.000 φίλαθλοι που συνολικά παρακολούθησαν τον αγώνα. 
  • «Άνθρωπο του Μπέου» αποκάλεσε ο Βελλής τον Γιώργο Βαζάκα στην φυσούνα κατά την αποχώρηση των ομάδων.To επεισόδιο πήρε έκταση και οι παίκτες των δύο ομάδων πιαστήκαν στα χέρια.
  • Μετά το παιχνίδι 30 οπαδοί του Απόλλωνα αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...