Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αέρας πρωταθλητή


Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του τον Πιερικό με σκορ 0-2 και πάει με αέρα πρωταθλητή στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Εκπληκτική η παρουσία 2000 και πλέον ερυθρόλευκων φιλάθλων που μετέτρεψαν το στάδιο Κατερίνης σε ερυθρόλευκο «καζάνι».





οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν στο 7’ και το 14’ με τα σουτ των Μανίκα και Αποστολίδη, αντίστοιχα να καταλήγουν άουτ. 


Όμως από το 15’ και μετά οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα ανέβασαν ταχύτητα και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 16’ με τον Μπρέσκα να σουτάρει και τον Πατσιογεώργο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ 2 λεπτά αργότερα το σουτ του Ανιέτε πέρασε άουτ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι ερυθρόλευκοι αναλάμβαναν την πρωτοβουλία των κινή
σεων, έχοντας σε «κέφια» τον Ογκουνσότο. Ο άσος των φιλοξενουμένων είδε την μπάλα να περνάει άουτ στο 20’ ύστερα από την κεφαλιά του, ενώ στο 27’ και το 29’ ο Παλαιολόγος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ασίστ του συμπαίκτη του. Ο Πιερικός απάντησε στις ευκαιρίες στο 38’ με τον Καρακατσάνη να επιχειρεί το δυνατό σουτ και τον Γκίτκο να διώχνει με δυσκολία, για να φτάσει το 43ο λεπτό όταν οι Βολιώτες έχασαν τριπλή ευκαιρία.


Ο Ογκουνσότο έκανε το σουτ, ο Πατσιογεώργος απομάκρυνε προσωρινά, στη συνέχεια ο Ανιέτε επιχείρησε το πλασέ με τον δεύτερο να αποσοβεί ξανά το γκολ, ενώ ούτε ο Ογκουνσότο που πήρε το «ριμπάουντ» κατάφερε να τον νικήσει καθώς ο πορτιέρο του Πιερικού μπόκαρε την μπάλα ύστερα από την κεφαλιά του Αφρικανού.


 photo pierikos3_zpsea997580.jpg



Ό,τι δεν κατάφεραν στα 45 λεπτά του πρώτου μέρος το πέτυχαν οι Θεσσαλοί στο πρώτο 5λεπτο της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Παλαιολόγος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πατσιογεώργου που ήταν εκτός θέσης. Αυτό το γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Βαζάκα να παίξουν πιο απελευθερωμένα, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα.





Η εστία του Πιερικού απειλήθηκε και στο 59’ με τον Ανιέτε να σουτάρει άουτ, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα στο 65’. Μπορεί το 1-0 να φάνταζε «εύθραυστο» αλλά βάσει της εικόνας του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα.

Εν τέλει «κλείδωσαν» τη νίκη στο 82’ όταν ύστερα από φάουλ του Ανιέτε ο Μπολάτι βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και αλλάζοντάς της πορεία την έστειλε στο βάθος της εστίας του Πατσιογεώργου. 


Ο Κόραξ του αγώνα:Απαρατήρητος πέρασε ο Σέζος,ο οποίος πάντως δεν είχε δύσκολες φάσεις.


Είπαν: 
Μάνδαλος : «Για εμάς ήταν τρεις τελικοί, ένας τελικός ήταν ο σημερινός. Μην σας φανεί παράξενο ότι ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Γιατί όταν αγωνίζεσαι με έναν αδιάφορο αντίπαλο, εφησυχάζεις, νομίζεις ότι θα είναι εύκολο, όμως στο ποδόσφαιρο αν δεν ματώσεις, δεν τρέξεις, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να το κάνουμε πιο εύκολο. Πρέπει να βελτιωθούμε, γιατί η εμφάνισή μας ήταν μέτρια.

Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ένας τελικός. Η άνοδος εξαρτάται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών, την τύχη, τη συμπαράσταση των οπαδών και να έχουμε καλή απόδοση στο παιχνίδι της Τετάρτης. Να ευχαριστήσω στον υπέροχο κόσμο που έκανε κατάληψη στο στάδιο της Κατερίνης. Τα παιδιά θα αντλήσουν δύναμη από τον κόσμο και εύχομαι να πετύχουμε την άνοδο.

Είναι δύο ματς. Μέσα στον Απόλλωνα κάναμε κατάθεση ψυχής το ίδιο πρέπει να γίνει και στα δύο επόμενα παιχνίδια. Να είμαστε η μία από τις τρεις ομάδες που θα πάρουμε την κατηγορία
».

Πετκάκης : «Θέλω να ευχαριστήσω αυτό τον κόσμο. Δεν έχω λόγια να τον χαρακτηρίσω, μας δίνει δύναμη και δείχνει τη δίψα του, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στη Super League. Στο αγωνιστικό, όλοι μέσα στο μυαλό μας έχουμε βάλει ότι αυτή η ομάδα την Κυριακή πρέπει να είναι στην πρώτη κατηγορία. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής και ό,τι περνάει από τα πόδια μας για να πετύχουμε την απευθείας άνοδο.
Είχαμε ευκαιρίες και πετύχαμε δύο γκολ.
Αφήνουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε αυτό της Τετάρτης. Κάνω έκκληση στον κόσμο να γεμίσει το Πανθεσσαλικό, να πάμε για τη νίκη και να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας».
 photo pierikos4_zps3ee13fb3.jpgΣυμεωνίδης :«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είχε ισχυρό κίνητρο. Παρόλα αυτά η ομάδα μας παρατάχθηκε πολύ καλά και είχαμε την υπομονή. Κουβαλάμε το όνομα του Πιερικού στις φανέλες. Στο πρώτο ημίχρονο κλείσαμε τους χώρους και ο Ολυμπιακός μόνο προς το τέλος του ημιχρόνου είχε μία φάση.

Είπαμε να προσέξουμε τις στημένες φάσεις, γιατί διαθέτει έμπειρους παίκτες ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά σε μία στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Μετά ο Ολυμπιακός το διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και πέτυχε και ακόμη ένα γκολ. Οι παίκτες του Πιερικού έχουν μέλλον
».

Μανίκας : «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι ποδοσφαιριστές από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο, ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Από παίκτες, διοίκηση, κόσμο. Όλοι πρέπει να καθίσουν και να δουν το ρόστερ, να το αξιολογήσουν και να δουν πώς μπορεί να φτάσει ο Πιερικός ψηλά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι».



Μικρά & πικάντικα


  • Μικροεπεισόδια έγιναν στις κερκίδα των επισήμων όταν σηκώθηκε πανό κατά του Αχιλλέα Μπέου.
  • 2500 φίλοι του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να χωρέσουν στην κερκίδα της 5.Περίπου 300 ήταν οι φίλοι των γηπεδούχων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Φοιρός): Πατσιογεώργος, Γιαζιτζόγλου, Ιορδανίδης, Ντόκιτς, Αποστολίδης, Νίκου (77' Καραγκούνης), Μπελόσεβιτς, Φαμπίνιο (58' Κόιτς), Καθάριος, Καρακατσάνης (77' Παπατόλιος), Μανίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γκότοβος, Στογιάνοφ, Μπολάτι, Καπετάνος (77' Τσιάτσιος), Ανιέτε, Μπρέσκα (67' Ναντάγια), Ογκουνσότο (46' Σολάκης).










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...