Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τα μυστικά του βάλτου...


Ο Πατρίκ στο 77΄έδωσε την λύση και το διπλό ήρθε ,έστω και δύσκολα για τον Ολυμπιακό.
Παντελίδης: Δίκαιη η νίκη μας... (τελ.ανανέωση:19:50)
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη,που παραδοσιακά δυσκολεύεται απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν κλειστά και έχουν για σύμμαχό τους γήπεδα - χωράφια σαν αυτό της Επανομής , πήρε το τρίποντο που την «κράτησε» στην τρίτη θέση και της έδωσε και της έδωσε,έστω προσωρινά ανάσα τριών πόντων από τον τέταρτο.

Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι άφησε ένα ολόκληρο ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο.Αν και οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν αν επιτεθούν οι επικίνδυνες στιγμές στην εστία ήταν ελάχιστες.Αυτό που θυμόμαστε ήταν μία κεφαλιά του Παλαιολόγου και δύο σουτ του Πινδώνη το ένα εκ των οποίων μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Ο Ολυμπιακός στο β'΄μέρος μπήκε πιο αποφασιστικός. Οι παίκτες μας άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοσή τους, πίεσαν κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τον Ανιέτε, τον Γιενκά και τον Σολάκη.

'Έτσι στο 50' ο Ταταρίδης έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού του Σολάκη από ευνοϊκή θέση ,ενώ δεν βρήκε στόχο τρία λεπτά αργότερα το διαγώνιο σουτ του Μπολάτι.
Στο 60' η νέα κεφαλιά του Παλαιολόγου διώχτηκε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από τους αμυντικούς της Επανομής.
Η κλασσικότατη όμως ευκαιρία χάθηκε από τον νεοεισερχόμενο Γιενκά  ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε, για να τρέξουν οι αμυντικοί της Επανομής, προλαβαίνοντας και διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Η λύση του γόρδιου δεσμού ήρθε στο 77' από τον πρώην παίκτη της Επανομής που έδειξε να κατέχει καλά τα μυστικά του βαλτογηπέδου.
Ο Νιγηριανός φορ στο 77’ βρέθηκε απέναντι στον Ταταρίδη μετά από ωραίο "μπάσιμο" και ασίστ του Ανιέτε.Ο Πάτρικ Ογκουσνότο πλάσαρε εύστοχα κάνοντας τους 300 φίλους του Ολυμπιακού που ακολούθησαν την ομάδα να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινα αρκετά δυνατό, οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιδράσουν όμως φάνηκε ότι δεν μπορούσαν, με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Άκη Πέτρου, να αποβάλλεται από τον πάγκο δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα και μπορεί να έπαιξαν αμυντικά,αλλά είχαν και αυτοί τις ευκαιρίες τους με τον Τοπούζη.Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες ομάδες από την σημερινή Επανομή.

Ο Σάββας και οι άλλοι: Ο Σάββας Παντελίδης ρίσκαρε έχοντας στο αρχικό σχήμα δύο παίκτες που είχαν να παίξουν για αρκετό καιρό,τους Μπολάτι και Χατζηπαντελίδη.Η είσοδος των Ολίσε, Γενγκά και Ογκουνσότο βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας στο β΄μέρος.Οι μουρμούρες πάντως για τις προπονητικές επιλογές συνεχίζονται παρά το τρίτο κατά σειρά τρίποντο της ομάδας,αφού δεν "άρεσαν" οι αλλαγές των Πινδώνη και Μπρέσκα.
Οι παίκτες της ομάδας δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα.Έλειψαν κατά πολύ οι επιθετικές ενέργειες με κάθετες μπαλιές και μοναδική «απάντηση» στο κακό γήπεδο ήταν τα «μπασίματα» από τα πλάγια και οι ασίστ.


Είπαν:
Παντελίδης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά γι’ αυτή την πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη που πετύχαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε από τον Βόλο να μας υποστηρίξει. Θεωρώ ότι ο πρωταγωνιστής στο σημερινό παιχνίδι ήταν το γήπεδο. Νομίζω πως είναι κακό και για τα παιδιά και για τη γηπεδούχο ομάδα, αλλά και για μας να παίξουμε ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο.

Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά η νίκη μας ήταν δίκαιη. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, κάναμε κλασικές ευκαιρίες που νομίζω πως οι παίκτες μου δεν τις αξιοποίησαν. Κάποια στιγμή ρισκάραμε πάρα πολύ, όμως καταφέραμε και πετύχαμε το γκολ που μας έδωσε τη νίκη.

Θα πω ό,τι έλεγα και την περασμένη Κυριακή. Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει ήδη για μένα, στο μυαλό έχω ήδη το επόμενο, με τα Γιαννιτσά στην έδρα μας. Απλώς είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πρέπει να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι ακόμα καλύτεροι
».

Παλαιολόγος: «Ίσως ήταν από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα παίξουμε τη φετινή χρονιά, σε έναν πάρα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, με μια αξιόλογη ομάδα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα κάτω, ίσως στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε πολύ, νομίζω στο δεύτερο ήμασταν καθολικά καλύτεροι. Αξιοποιήσαμε τη φάση με τον Πάτρικ...Νομίζω στο πρώτο ημίχρονο μας δυσκόλεψε πολύ η ομάδα της Επανομής και με τις συνεχείς διακοπές που έκαναν. Ωστόσο αυτά τα έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε τους τρεις βαθμούς, η συνέχεια για μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Έρχονται δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια εντός έδρας και πρέπει να τα πάρουμε, να συνεχίσουμε, ώστε να έρθει η πολυπόθητη άνοδος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε εδώ σήμερα και εύχομαι να συνεχίσει να μας ακολουθεί».

Βελιτζέλος: «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μπήκαμε στο γήπεδο μ' έναν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, να κλείσουμε τους χώρους στον αντίπαλο, οι παίκτες του οποίου είναι πολύ καλοί με τη μπάλα στα πόδια και ικανοί να δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες.
Θεωρώ πως παρότι ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, μέχρι σ' ένα σημείο του παιχνιδιού οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες.
Θέλω να τονίσω, ωστόσο, πως όταν μια ομάδα κάνει μια τεράστια προσπάθεια, κοιτάζει τον αντίπαλο στα μάτια και έχει να αντιμετωπίσει και τρεις επιπλέον ανθρώπους (σ.σ. το διαιτητικό τρίο), είναι δύσκολο. Τι να πω...
Όταν τα φάουλ είναι 25-8 υπέρ του αντιπάλου και όταν στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει μία πεντακάθαρη φάση, με τον Τοπούζη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, δεν αξίζει να ασχολείσαι.
Είναι κρίμα γι' αυτά τα παιδιά να κάνουν αυτή την προσπάθεια και να έχουν αυτή την αντιμετώπιση. Έχουμε και εμείς στον ήλιο μοίρα και θέλουμε είναι να μας αφήσουν να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε. Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός την υποστήριξη κανενός για να κερδίσει.
Δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό να πετά μπάλες μέσα στο γήπεδο, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι..»


Εντύπωση προκάλεσαν οι μάλλον ασυνάρτητες δηλώσεις του παίκτη της Επανομής που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να γίνει ειρωνικός..

Τοπούζης:
«Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια πρώτα στους συμπαίκτες μου, για την τετράστια προσπάθεια που κάναμε υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Θέλω να δώσω, επίσης, συγχαρητήρια και στα παιδιά από τον Βόλο, τους συναδέλφους μου και σε άλλους δύο παράγοντες...τους διαιτητές μας και δεν θα αναφερθώ καθόλου σ' αυτούς. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ σ' αυτούς, γιατί θέλω να θεωρούμαι επαγγελματίας.
Ευχαστούμε και την ελληνική αστυνομία, για την έγκαιρη παρέμβασή της και πάλι να σώσει αυτούς τους ανθρώπους, γιατί είμαστε κανίβαλοι, δεν είμαστε αθλητές. Ο προπονητής μας δεν είναι επιχειρηματίας και αξιοσέβαστος άνθρωπος, είναι από το βουνό, ήρθε από τον Όλυμπο. Τέλος πάντων, σ' αυτό το γήπεδο κύριοι να φέρετε και τον Ινιέστα μέσα, δεν θα ξεχωρίσει.
Προσπαθούμε με δύναμη και πάθος, με ό, τι έχουμε και δεν έχουμε, να πάρουμε κάποια αποτελέσματα. Στο πρώτο ημίχρονο ίσως να ήμασταν λίγο καλύτεροι είχαμε μια κλασσική ευκαιρία και δεν μας δόθηκαν δυο – τρία πέναλτι. Στο δεύτερο ο Ολυμπιακος Βόλου ήταν καλύτερος. Συγχαρητήρια για τη νίκη που πέτυχαν. Προχωράμε μπροστά, σαφώς δεν παραδινόμαστε και σαφώς δεν παραδίδουμε τα όπλα. Αν είναι να πέσουμε, θα ματώσουμε.»


Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Νταντάμης, Ζόσουα Σίλβα (79'Μπέκα), Γκλάμοσακ, Μωυσίδης, Κουκουλέκης (84' Μπαλασάς), Τζανδάρης, Μάθιου Σίλβα, Σικαλόπουλος (60' Παπαστεργίου), Τοπούζης, Αναστασίου.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Πινδώνης (73' Γιενγκά), Μπολάτι (59' Ολίσε), Ανιέτε, Χατζηπαντελίδης, Σολάκης, Μπρέσκα (53' Ογκουνσότο).



Μικρά και πικάντικα


  • Στην κερκίδα του γηπέδου βρέθηκε και ο Γιάννης Ζαραδούκας που δεν ξεχνάει την ομάδα που τον ανέδειξε.
  • Πολλά χρόνια πίσω μας πήγαν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου της Επανομής που έκαναν το δικό μας γήπεδο της Νεάπολης να φαντάζει πολυτελέστατο.
  • Ο Μαριο Μπρέσκα ως συνηθίζει σχολίασε στο Facebook: "Ούτε στην Δ εθνική Σλοβακίας δεν υπάρχει τέτοιο γήπεδο"
  • Ο Αχιλλέας Μπέος για μία ακόμα φορά ακολούθησε την ομάδα και είδε το παιχνίδι δίπλα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού (φώτο)
  • Για δύο-τρία πέναλτι μίλησε ο ποδοσφαιριστής της Επανομής Τοπούζης.Πάντως αμφισβητούμενη φάση στην περιοχή των ερυθρολεύκων υπήρχε μόλις μία.
  • O Στογιάνοφ προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονικής.Μάλιστα άλλαξε την τελευταία στιγμή τα πλάνα του Σ.Παντελίδη που αναγκάστηκε να ξεκινήσει με τον Μπολάτι.



Επανομή - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 by volosfans

Θυμηθείτε τον ζωντανό σχολιασμό κατά την διάρκεια του αγώνα...ΕΔΩ!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...