Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Λύτρωση από Ντιεγκίτο


 Το πρώτο επίσημο γκολ του Ντιεγκίτο στο 69' ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Ολυμπιακό το τρίποντο.

Για μία ακόμα φορά με κόντρα διαιτησία (ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ογκουνσότο,δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Σπαθάρα...) ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο και έδειξε πως αυτή η ομάδα δεν καταλαβαίνει από παράγκες!


Ο Ολυμπιακός είχε την πλήρη πρωτοβουλία του παιχνιδιού καθ όλη την διάρκεια του αγώνα.όπως αναμένετο,τα Γιαννιτσά με πολυπρόσωπη άμυνα προσπάθησαν να κερδίσουν τον έναν βαθμό.Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν την πλευρά της εστίας του Γκίτκου ,από μία φορά σε κάθε ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα είχε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.
Στο 7' φάουλ του Ανιέτε, η μπάλα έφυγε από τον τερματοφύλακα και έδιωξε στη συνέχεια τον κίνδυνο από την εστία των Γιαννιτσών ο Καπνίδης.
Στο 8' σουτ του Καπετάνου μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λαμπάκη ενώ στο 21' ο Ανιέτε εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λαμπάκη. Στη συνέχεια της φάσης σουτ του Γόγολου έδιωξε με γροθιές ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών.

Στο 30' συρτό σουτ του Καπετάνου έδιωξε σωτήρια ο Λαμπάκης και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν τη μπάλα σε πλάγιο ενώ στο 34' άρχισε ο Ογκουνσότο το μοιραίο του σερί.
Με τριπλή προσπάθεια ο Πάτρικ δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Καρακάσογλου να διώχνει σε κόρνερ το τελευταίο σουτ του Νιγηριανού επιθετικού και τρία λεπτά αργότερα με δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 38' έχασε  νέα μεγάλη ευκαιρία απέναντι από τον τερματοφύλακα καθώς απέτυχε να πλασάρει.

Στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου σε σουτ του Ανιέτε η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λαμπάκη

Στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε την τρομερή πίεση στην  εστία του Λαμπάκη με τον Ανιέτε και τους Κωστούλα και Μπολάτι να προσπαθούν να παραβιάσουν την αντίπαλη άμυνα.
Στο 69΄ήρθε το γκολ από τον νεοεισελθόντα Ντιεγκίτο.



Ο Ναντάγια έκλεψε τη μπάλα από την αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0.
Ο Ντιεγκίτο θα μπορούσε να χρηστεί και πάλι σκόρερ αλλά το σουτ του στο 84' χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραογλανίδη που αντικατέστησε τον τραυματία Λαμπάκη.


Ο κόρακας του αγώνα: Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι πλέον σύμπτωση.Ο Τίκας και η παρέα του ήρθαν για δεύτερη φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία να κάνουν τα πάντα μήπως και ο Ολυμπιακός χάσει βαθμούς.Έτσι στο 15' ακυρώθηκε ολοκάθαρο γκολ του Ογκουνσότο ως οφσάιντ από τον κο Βαφειάδη και στο 64' σε χέρι του Σπανθάρα στην μεγάλη περιοχή ο Τίκας δεν πτοήθηκε....

Ο Σάββας και οι άλλοι: Μπορεί τα τσιμέντα να μην...έπεσαν αλλά ο Ντιεγκίτο κατάφερε με την αξία του να γίνει MVP του αγώνα στην τρίτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.Ίσως αυτός ο παίκτης να έχει αδικηθεί αφού από τις πρώτες δύο του εμφανίσεις που είχαν ολιγόλεπτη διάρκεια ,συμπεράσματα δεν μπορούσαν να βγούνε.

Είπαν:
Σάββας Κωφίδης:
«Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, είχαμε οργανωμένη αμυντική διάθεση και με αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να σκοράρουμε, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου.
Στο δεύτερο μέρος έγινε περίπου το ίδιο παιχνίδι, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να είχε σκοράρει πιο μπροστά. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν έπρεπε να το δεχτούμε. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε καλύτερο ρυθμό, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα ήταν καλύτερο και για τις δύο ομάδες, αν δεν υπήρχαν πολλά σφυρίγματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σπάει ο ρυθμός.
Δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Στα τελευταία 7-8 λεπτά φοβήθηκε το παιχνίδι, εμείς παίζαμε με ένα τραυματισμένο παίκτη και αν είχαμε καθαρό μυαλό, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αλλά είναι δίκαιο το αποτέλεσμα
».

Κώστας Σαμαρόπουλος : «Την κατοχή της μπάλας είχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε, επιλέξαμε να στηθούμε αμυντικά και να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Είχαμε ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεχθήκαμε το γκολ, το οποίο έγινε από κάποιο λάθος μας. Άδικα το δεχθήκαμε σε εκείνο το σημείο. Κάναμε την προσπάθειά μας, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».


Σάββας Παντελίδης: «Θέλαμε πάνω από όλα να δώσουμε αξία στη νίκη στην Επανομή. Από το παιχνίδι με την Αναγέννηση μόνο να χάσουμε μπορούσαμε, γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα έπρεπε να το κερδίσουμε, με αποτέλεσμα ό,τι άλλο συνέβαινε να ξένιζε πολλούς. Έπρεπε να νικήσουμε και τελικά τα καταφέραμε.
Αυτό το παιχνίδι είχε θετικά και αρνητικά. Στα θετικά είναι ότι όλες οι φάσεις που βγάλαμε ήταν μέσα από συνεργασίες, καμία δεν βγήκε από τύχη. Δεν κάναμε γκολ, αλλά παίξαμε με την μπάλα κάτω, άρα αρχίζουμε να μην αγχωνόμαστε. Με τις τόσες πολλές ευκαιρίες, είχαμε αν δεν κάνω λάθος, πάνω από 8 τελικές, φοβήθηκα μην μας τιμωρήσει το ποδόσφαιρο. Τελικά, τα καταφέραμε.
Κάποια παιδιά πήραν αναπνοές, διότι έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πολύ θετική ήταν η συμμετοχή του Ντιέγκο. Με πολύ χαμηλούς τόνους πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολο παιχνίδι που έρχεται την Τετάρτη. Δεν είχαμε άγχος, δύο παιδιά μόνο είχαν και κυρίως ο Πάτρικ που δεν έμπαινε γκολ. Όταν χάνεις κλασικές ευκαιρίες, θα αγχωθείς. Πίστευα ότι έστω και αργά θα πετύχουμε γκολ. Δεν αγχώθηκε η ομάδα, παρά μόνο στην τελική προσπάθεια. Στο επόμενο παιχνίδι, ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί και να πετύχουμε πιο γρήγορα γκολ.
Άλλαξε πάνω από το 30%, όμως όσοι μπήκαν έχουν χρόνο συμμετοχής. Από χθες, όταν έμαθα ότι η αποστολή των Γιαννιτσών θα έρθει κατευθείαν για το παιχνίδι, θεώρησα ότι έπρεπε να μπουν παιδιά που είναι ξεκούραστα και δεν έχουν παίξει πολύ. Αν κάτι πήγαινε στραβά, θα έβαζα παίκτες που είχα στον πάγκο και ευτυχώς μου βγήκε.
Ο παίκτης έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι κακώς είναι έξω. Έχει σημασία σε ένα ρόστερ, αυτοί που δεν παίζουν, να είναι σε καλή κατάσταση και να σπρώχνουν τους άλλους. Ο Μπρέσκα είχε ένα μικρό προβληματάκι και θεώρησα καλό να μην ρισκάρω».

Σταμάτης Καρράς : «Θέλαμε να δώσουμε συνέχεια στους τρεις εκτός έδρας βαθμούς με την Επανομή και να νικήσουμε. Πήραμε τους τρεις βαθμούς, είχαμε πολλές ευκαιρίες, οι οποίες έγιναν μέσα από καλές συνεργασίες. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε κάνει. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Πήραμε πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα, που ήρθε για να πάρει ό,τι καλύτερο».

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γόγολος, Κωστούλας, Στογιάνοφ (54' Ολίσε), Μπολάτι (62' Ναντάγια), Ανιέτε, Χατζηπαντελίδης (46' Γιενγκά), Καπετάνος, Ογκουνσότο.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης (68' Καραογλανίδης), Χατζόγλου, Βλαχόπουλος, Σπαθάρας, Καρλόπουλος, Άρτσε, Καρακάσογλου, Καπνίδης (64' Σαπανίδης), Αντρεΐνι (80' Καρπαθάκης), Σαμαρόπουλος, Σιδηρόπουλος.
Παρακολουθήσατε ζωντανά λεπτό προς λεπτό τον αγώνα....Θυμηθείτε τον ΕΔΩ!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...