Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Χαλαρή τριάρα...


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας εύκολα τον Βύζα με 3-0 χωρίς να χρειαστεί να αποδώσει τα μέγιστα.
Οι ερυθρόλευκοι με γκολ των Ανιέτε,Σολάκη και Ογκουνσότο πήραν το τρίποντο που χρειαζόταν για ψυχολογικούς αλλά πάνω από όλα για «βαθμοθηρικούς» λόγους,μετά τα δύο τελευταία στραπάτσα με Καλλονή και Καβάλα.

Η ομάδα μας δεν χρειάστηκε να «πιάσει» σπουδαία απόδοση,απέναντι σε μία ομάδα που δεν πέρασε πάνω από 2-3 φορές την σέντρα και δεν έδειξε κάτι το αξιόλογο.
Μετά την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός επανήλθε στην 6η θέση της βαθμολογίας,τρεις μόλις πόντους μακριά από την προνομιούχα τριάδα.

Ο προβληματισμός βέβαια δεν λείπει αφού ο Ολυμπιακός πριν το πρώτο γκολ,το οποίο τον απελευθέρωσε και πάλι έδειχνε στο πρώτο 25λεπτο να «ψάχνεται» στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Γκίτκος, ενώ την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Πετκάκης, Γόγολος, Παλαιολόγος και Κατσιαρός. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ολίσε και Τσιάτσιος, ενώ ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα και ο Γενγκά στην αριστερή. Ο Ανιέτε έπαιξε πίσω από τον Σολάκης, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως προαναφέρθηκε ο Ολυμπιακός πέρασε ένα 25λεπτο βραχυκυκλωμένος,χωρίς καθαρό σχέδιο επίθεσης ,με τον Μπρέκσα να προσπαθεί με τα κλασσικά «τραχαντήρια» του να «ανοίξει» την άμυνα των γηπεδούχων από τα πλάγια.Στο 32’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Σολάκης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ανιέτε και ο Ισπανός νίκησε στο τετ α τετ τον Πουρή για το 1-0.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο τα τέρματά τους, με κεφαλιά του Σολάκη έπειτα από σέντρα του Πετκάκη και ουσιαστικά έδωσαν πρόωρο τέλος στο ματς.

Στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε απλά το παιχνίδι με τον γκολ του Ογκουνσότο να είναι το...κερασάκι για τους 3500 φίλους της ομάδας.


Ο Σάββας και οι άλλοι: Με αρκετές αλλαγές ,αναγκαστικές και μη ,παρέταξε ο Παντελίδης τον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως ακόμα ο τεχνικός της ομάδας δεν έχει καταλήξει στο λεγόμενο «βασικό» σχήμα και συνεχίζει τους πειραματισμούς.Έτσι στην 11άδα επέστρεψε ο Παλαιολόγος με τον Γόγολο στο κεντρικό δίδυμο της άμυνας,με τον Κωστούλα να ξεκουράζεται.Μετά από καιρό ο Ογκουνσότο «είδε» πάγκο,κάτι που ίσως να τον βοήθησε να ξαναβρεί το δαιμόνιο του σκόρερ στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.Κορυφαίος ο Ολίσε ,ενώ ο Μπρέσκα έκανε και πάλι πολλά χιλιόμετρα.Ο Σολάκης αν και ο Παντελίδης τον...«κουράζει »,ήταν και πάλι πολύ καλός.Γιενκά και Μπρέσκα άλλαζαν συνεχώς θέσεις στα «φτερά»,κατά την γνώμη μας χωρίς κανένα λόγο.

Είπαν:
Παντελίδης:"Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς που πήραν σήμερα. Ήταν μια εύκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη Δεν κάναμε κάτι το συνταρακτικό, κάναμε το αυτονόητο. Θα καλυτερεύουμε όσο περνάει ο καιρός. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με τον Φωκικό κι εκεί θα επικεντρωθούμε.Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι συγκεντρωμένος. Είχαμε ηρεμία κι αυτό ήταν σημαντικό απέναντι σ' έναν αντίπαλο που έπαιζε με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα.
Στο τακτικό κομμάτι ήμασταν πολύ καλοί. Το σημερινό παιχνίδι βοήθησε στον εγωισμό των παιδιών. Αυτές οι τρεις μέρες μας βοήθησαν να αποδείξουμε πως η εικόνα της προηγούμενης Κυριακής δεν πρέπει να επαναληφθεί. Επικεντρωνόμαστε στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Φωκικό»

Θανάσης Σταματόπουλος (βοηθός προπονητή Βύζα): «Ξέραμε πως ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας απέναντι σε μια ομάδα από αυτές που θα κυνηγήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Κάναμε λάθη που μας κόστισαν τα τρία γκολ».


Ολυμπιακός Βόλου ( Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Πετκάκης, Γόγολος, Παλαιολόγος, Κατσιαρός, Ολίσε (82' Ναντάγια), Τσιάτσιος, Γιενγκά (64' Ογκουνσότο), Ανιέτε, Μπρέσκα, Σολάκης (77' Στογιανόφ).

Βύζας Μεγάρων (Ηλίας Φυντάνης): Πουρής, Γκεμίσης (57' Πούρνος), Π. Βλάχος, Θ. Βλάχος, Νικολόπουλος, Λιόλιος, Κρολ, Ταμπάκης, Σπαγής, Χαρτσιάς (68' Σιώκος), Κοκόλης (83' Διαμαντόπουλος).


Μικρά και πικάντικα
  • Ο προπονητής του Βύζα κος Φυντάνης δεν έκανε την τιμή στους δημοσιογράφους του Βόλου να προσέλθει στην συνέντευξη τύπου.Δικαιολογία είχε πάντως αφού ήταν αδιάθετος.
  • Μετά από καιρό οι οργανωμένοι καθίσαν στην ανατολική κερκίδα.Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα από προηγούμενα παιχνίδια.
  • Περίπου 3.500 με 4000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό.Το κρύο ήταν τσουχτερό και ίσως αποτέλεσε δικαιολογία για την χαμηλή προσέλευση του κόσμου.
  • Το πέμπτο γκολ πέτυχε ο Πάτρικ με τα ερυθρόλευκα.
  • Ο Ναντάγια δεν πρόλαβε να δείξει δείγματα του ταλέντου του.


Παρακολουθήσατε από το VolosFans το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου από το Πανθεσσαλικό σε ζωντανή ροή γεγονότων.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...