Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εγγυητής ο Α.Σ. Ολυμπιακός

Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ο Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου στην οποία αναφέρει πως αποδέχεται το θεσμικό του ρόλο ως μητρικό σωματείο, θα πραγματοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών και θα καταστεί εγγυητής, ώστε να πρυτανεύσει το συμφέρον της ομάδας και να απελευθερωθούν τα οράματα όλων για τον Ολυμπιακό Βόλου. 
Αναλυτικά:

«Παρακολουθώντας την επικαιρότητα και τα γεγονότα, που αφορούν στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο που αναλογεί και απορρέει από την θεσμική και φυσική ιδιότητά του, ως μητρικού και γενεσιουργού σωματείου της ομώνυμης Π.Α.Ε. Ενός ρόλου, που δυστυχώς, οι φίλαθλοι λόγω συνήθειας και νοοτροπίας, δεν σεβάστηκαν και δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως, ούτε οι συγγενικοί φορείς με τον Ολυμπιακό τίμησαν, ανάλογα με την αξία και το συμβολισμό του. Φορείς όπως οι οπαδικοί σύνδεσμοι, οι πυρήνες των φιλάθλων και οι εκάστοτε διοικήσεις της Π.Α.Ε. απαξίωσαν και αδιαφόρησαν επί της ουσίας και για την ύπαρξη, αλλά και για τη λειτουργία του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Ουδείς έχει την απαίτηση, να γνωρίζει και να συνειδητοποιήσει σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος, πως το 1979, ο αθλητικός σύλλογος, με το εύρος των φιλάθλων του και την δυναμική των μελών του, ίδρυσε εκ των σπλάχνων του μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, δίνοντάς της το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημα, που από το 1937, δήλωναν ευρύτερα αθλητικά και κυρίως στενότερα ποδοσφαιρικά, την φίλαθλη έκφραση και εκπροσώπηση του Βόλου. Μια εταιρία, που από το 1980 συμβάλει από κοινού με το αθλητικό σωματείο, στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Βόλο και τη Μαγνησία, προσθέτοντας αξίες, δύναμη και διακρίσεις στον τόπο, που γεννηθήκαμε και ζούμε. Ο ενιαίος Ολυμπιακός Βόλου, ως συνείδηση και ιδέα, ποτέ δεν διασπάστηκε. Δικαίωμα των φιλάθλων, είναι να προτιμούν μέρος των δράσεων ή και συγκεκριμένα αθλήματα, που παρακολουθούν ή ενδιαφέρονται. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να κόβει και να ράβει την ιδέα «Ολυμπιακός Βόλου» στα δικά του μέτρα, για να τα έχει καλά, μόνο με τον εαυτό του! Γιατί αγνοεί την ιστορία του Ολυμπιακού, που εντέλει είναι κομμάτι και καύχημα της ιστορίας της πόλης μας, πολύ πριν το 1980.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, που για τους γνωστούς λόγους, τελούσε υπό παραίτηση και μέσω Γεν. Συνελεύσεων, προσπαθούσε άκαρπα και άγονα, λόγω έλλειψης υποψηφιοτήτων, να παραδώσει τη διοίκηση σε εντελώς νέα πρόσωπα, αποφάσισε την αναστολή αυτής της προσπάθειας, συνεχίζει να υπηρετεί πάσει δυνάμει τον Ολυμπιακό, με σκοπό να συμβάλει στην αίσια έκβαση μιας κρίσης, που δημιουργήθηκε, σχετικά με τη διεκδίκηση της ιδιοκτησίας και της διοίκησης της ποδοσφαιρικής εταιρίας, που φέρει το όνομα το σύμβολο και τα χρώματα του συλλόγου μας και αποτελεί κομμάτι της ζωής και της καρδιάς όλων μας. Δεν μείναμε αδιάφοροι, όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στην απευκταία πιθανότητα διχασμού των φιλάθλων μας.

Κατά την ζοφερή περίοδο του κατατρεγμού της Π.Α.Ε. μας και της ομάδας μας, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ήταν παρών και επισήμως σημαιοφόρος στις παρεμβάσεις προς τους θεσμικούς και αιρετούς φορείς, ενεργώντας κατά πάντα ως κτήτωρ και φορέας της ύψιστης κιβωτού υπό την ερυθρόλευκη σημαία και υπέρ μιας ολόκληρης πόλης. Υπέγραφε δια τη νομιμότητα των συλλαλητηρίων, τη λειτουργία των συνδέσμων και προπάντων σφράγιζε τον όρκο πως ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός και ενεργός, επισημοποιώντας την ενότητα και τη συσπείρωση του βολιώτικου λαού απέναντι στην αδικία. Κι ας μη θαρρούν κάποιοι, πως όλα αυτά έγιναν εύκολα και χωρίς πολλαπλό κόστος, γι' αυτό το παραμελημένο και εκούσια από τον κόσμο ξεχασμένο αθλητικό σωματείο, που όλοι συνήθισαν να αποκαλούν απλά «ερασιτέχνη», μόνο και μόνο για να ξεμπερδεύουν με τις όποιες συλλογικές ευθύνες τους και να απεμπλέκονται από τον έλεγχο της συνείδησής τους!

Έτσι και τώρα, ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, αποδέχεται το θεσμικό του ρόλο ως μητρικό σωματείο. Ανέλαβε ήδη πλήρως και αγόγγυστα - παρά την απουσία στήριξής του, από τη πλειοψηφία των δηλούντων «Ολυμπιακοί» - την ιστορική του ευθύνη ως ο Ολυμπιακός Β. των φιλάθλων, του χθες αλλά και του αύριο. Με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τις ισχύουσες αποφάσεις των αθλητικών οργάνων της πολιτείας, θα πραγματοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών και θα καταστεί εγγυητής, ώστε να πρυτανεύσει το συμφέρον της ομάδας και να απελευθερωθούν τα οράματα όλων μας, για να οδηγηθεί το μεγάλο αθλητικό όνομα της πόλης, εκεί που όλοι επιθυμούν και αξίζει ο Βόλος και η Μαγνησία να εκπροσωπούνται"
.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...