Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα εξώδικα και επιστολή

Το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μείνει χωρίς έδρα είναι πλέον ορατό.
Διαβάστε το νέο εξώδικο των Τουριστικών Ακινήτων και την επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ στους βουλευτές του Νομού.
Το νέο εξώδικο των Ακινήτων:



Το πρώτο εξώδικο των Ακινήτων








Η επιστολή προς την κα Χρυσοβελώνη:

Προς Βουλευτή Μαγνησίας κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Κυρία Χρυσοβελώνη,

Σας αποστέλλουμε ένα σύντομο ιστορικό περί Πανθεσσαλικού καθώς και το εξώδικο που μας απέστειλαν χθες από την Εταιρία Ακινήτων, ( το τρίτο κατά σειρά) με ημερομηνία 7.12.2012.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ συζητά με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ από το καλοκαίρι σχετικά με τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου ως έδρα της ομάδας. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν αρκετά ραντεβού στην Αθήνα, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη αλλά η σύμβαση, ήρθε ως τελικό κείμενο από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, τον Νοέμβριο, μη δίνοντας στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Πρόπερσι, που ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιούσε αποκλειστικά το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το αντίτιμο, όντας ομάδα τότε της Super League, ήταν μικρότερο τελικά, από τη σημερινή απαίτηση της Εταιρίας Ακινήτων, τη στιγμή που αφενός ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα της Football League (μία κατηγορία χαμηλότερα) και αφετέρου, το Πανθεσσαλικό Στάδιο μοιράζονται ως έδρα και οι δύο ομάδες της πόλης (Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου).

Σας επισημαίνουμε πως για τη χρήση μέχρι και σήμερα, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (καθώς και η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ) πληρώνουν οι ίδιες τα εξής:

- Καθαρισμό γηπέδου

- Πετρέλαιο Θέρμανσης

Καθώς επιβαρύνονται με τις χρεώσεις, κατά την ημέρα αγώνα των παρακάτω:

- Ρευματοδότηση του Σταδίου

- Εξόδων τεχνικής κάλυψης αγώνων

- Και εν γένει αποκατάσταση ζημιών

Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, όσο και η άλλη ομάδα δίνουν ζωή σε ένα Στάδιο που έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία, αφού μέχρι και σήμερα, καμία χρήση του δεν έχει δρομολογηθεί.
Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, σήμερα, ουσιαστικά εκβιάζει τις δύο ΠΑΕ, απειλώντας με έξωση και αφήνοντας, ουσιαστικά κρεμάμενες τις δύο τοπικές ομάδες με χιλιάδες φιλάθλους και χωρίς έδρα για τους επίσημους αγώνες και τις προπονήσεις τους, που αποτελούν τους μόνους μοχλούς ανάπτυξης, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, για όλη τη Μαγνησία.

Επισημαίνουμε πως σε αντίστοιχα Στάδια Ολυμπιακών προδιαγραφών, π χ Παγκρήτιο και Παμπελονησσιακό, οι ομάδες καλούνται να πληρώνουν 30.000 ευρώ ετησίως για τη χρήση τους και όχι το αντίτιμο των περίπου 150 χιλιάδων ευρώ, που ζητά η ΕΤΑΙΡΙΑ από τις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ακίνητα, συν επιπλέον ποσοστά από τις διαφημίσεις καθώς και εγγυητικές της τάξης των 50. 000 ευρώ έκαστον.

Τέλος, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό Βόλου το ΕΑΚ, που αποτελεί την παραδοσιακή έδρα της ομάδας, έχει κριθεί κατά το ήμισυ ακατάλληλο, στερείται άδειας λειτουργίας και ο Δήμος Βόλου, που έχει τη διαχείρισή του δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ώστε να κρίνεται δυνατή η λειτουργία του.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει ορατό πλέον τον κίνδυνο να είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει έδρα για τους αγώνες του εκτός του νομού Μαγνησίας.

Κι όλα αυτά, με το τελεσίγραφο της Εταιρίας να λήγει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζει για την 3η φάση κυπέλλου τον Ατρόμητο (ήδη έχουν εκδοθεί, και θεωρηθεί από Εφορία και Αστυνομία) με τόπο διεξαγωγής το Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό τη συμπολίτισσα ομάδα της Νϊκης Βόλου, σε ένα ντέρμπι που θα τραβήξει τα βλέμματα όλης της φίλαθλης Ελλάδας και όχι μόνο.

Κυρία Χρυσοβελώνη,

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και εκτιμούμε τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε, με την ελπίδα ότι η ιστορική ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου καθώς και οι χιλιάδες φίλαθλοι του δεν θα βρεθούν άστεγοι στην ίδια τους την πόλη.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...