Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

To αποτέλεσμα μετράει...

Ένας μέτριος Ολυμπιακός κέρδισε στο «ρελαντί» την Επανομή με σκορ 2-0 και αναρριχήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Αποβλήθηκε και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού!

Ένας μέτριος Ολυμπιακός κέρδισε στο «ρελαντί» την Επανομή με σκορ 2-0 και αναρριχήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα πανηγύρισε το δεύτερο μόλις τρίποντό της στο πρωτάθλημα και έτσι η μέτρια εμφάνιση περνάει σε δεύτερο ρόλο αφού πλέον το...αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.
Ο Ολυμπιακός πάντως έχει ελαφρυντικά.
Η ομάδα είναι κουρασμένη προερχόμενη από 120λεπτο παιχνίδι με την Καλλονή κάτι που σε συνδυασμό με την ελλιπή προετοιμασία κάνει έναν αρνητικό συνδυασμό.
Επίσης για μία ακόμα φορά είχε να αντιμετωπίσει μία προκατειλημμένη διαιτησία.Τέλος η Επανομή αποτελούσε υποδεέστερο αντίπαλο και ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να φορτσάρει παρά μόνο για λίγες στιγμές.






Η Επανομή ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, καθώς στο 8’ ο Ογκουνσότο έκανε το σουτ, αλλά ο Γκίτκος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει, ενώ στο 13’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ταχματζίδη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 26’ με τον Μπολάτι, ο οποίος έκανε το εντυπωσιακό εναέριο σουτ, έπειτα από μπαλιά του Πινδώνη, αλλά ο Τοπαλίδης απέκρουσε εξίσου εντυπωσιακά, ενώ στο 31'  η κεφαλιά του Μπακαγιόκο  και πάλι αποκρούσθηκε από τον πορτιέρο.
Ο Ολυμπιακός αύξησε διαδοχικά την πίεσή του και στο 43’ ο Πινδώνης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, έπειτα από μπαλιά του Πετρόφ. Ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός σκόραρε, έπειτα από φάουλ του Ογιαρμπίδε και προβολή του Παλαιολόγου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, ήτοι με καλή στιγμή για την Αναγέννηση, μια και στο 48’ ο Ογκουνσότο έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Κουκουλέκη πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Γιενγκά, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και ο Τοπαλίδης με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο άσος των Βολιωτών στην προηγούμενη φάση, το πέτυχε στο 57’ όταν ο Κατσιαρός εκτέλεσε πλάγιο, ο Πινδώνης θέλησε να σουτάρει, δεν έπιασε σωστά το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Γιενγκά, ο οποίος με πλασέ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.



Οι παίκτες και ο Σούλης: Ο Πινδώνης ήταν για μία ακόμα φορά πολύ καλός.Μπολάτι και Ογιαρμπίντε «όργωσαν» τα άκρα ενώ η άμυνά μας δεν είχε προβλήματα απέναντι σε μία αδύναμη Επανομή που τα περίμενε όλα από τον Ογκουνσότο.Ο Παππάς έδωσε για ακόμα μια φορά ταχύτητα στην ομάδα.Ίσως θα πρέπει να αρχίσει να ρισκάρει και στις τελικές.
Η αποβολή του Μπολάτι ίσως να άλλαξε τα σχέδια του Σούλη που ίσως να έπρεπε να κάνει την τρίτη αλλαγή πολύ πιο νωρίς για να ξεκουραστεί ο Μπακαγιόκο,του οποίου η διάθεση είναι σαφώς αλλαγμένη προς το καλύτερο με τον νέο προπονητή.

Η σφυρίχτρα:Ο Κατερινιώτης Συμεωνίδης δεν θα μπορούσε να διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους διαιτητές που έχουν περάσει τον Ολυμπιακό από πριονοκορδέλα φέτος.Έτσι απέβαλε τον Μπολάτι σε μία φάση που δεν επιδέχονταν κάρτα και «κιτρίνισε» 5 ποδοσφαιριστές της ομάδας που συνεχώς επετίθετο σε αντίθεση μέ δύο της ομάδας που αμυνόταν,κάτι που από μόνο του στην στατιστική είναι αξιοπερίεργο!



Είπαν:
Σούλης Παπαδόπουλος : « Η νίκη στον αγώνα αυτόν ήταν μονόδρομος διότι η ομάδα έχει χάσει έδαφος και έμεινε πίσω στη βαθμολογία. Τα παιχνίδια στην έδρα μας πρέπει να τα κερδίζουμε εάν θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους και βλέψεις. Κερδίσαμε δίκαια και καθαρά, έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει με κάποιο γκολ νωρίτερα απ’ ότι έγινε το 1-0.Είχαμε βάλει στόχο να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι από νωρίς αφού ξέραμε πως είχαμε παίξει ένα παιχνίδι 120 λεπτών.

Στο ημίχρονο, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε καθώς μίλησα με τα παιδιά και στη θέση του τραυματία Γόγολου πέρασε ο Παππάς.Θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν στόπερ ή ένα αμυντικό χαφ.Νομίζω πως παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Η αποβολή του Μπολάτι σε μία φάση που ο διαιτητής θα μπορούσε να μην δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, άλλαξε κάπως τα δεδομένα. Ωστόσο, κάναμε σωστή διαχείριση του αποτελέσματος.Στο πρώτο ημίχρονο η Επανομή μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Τώρα έχουμε μια τριάδα παιχνιδιών, με Γιαννιτσά και Δράμα εκτός και Παναιτωλικό εντός, που είναι δύσκολη όπως άλλωστε και τα προηγούμενα ματς. Πηγαίνουμε στα Γιαννιτσά που είναι στην πρώτη θέση κι εφόσον θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να δείξουμε αγωνιστική πειθαρχεία. Το πρόγραμμα στη συνέχεια έχει αγώνες κάθε εβδομάδα και έτσι, θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το ρόστερ και την κούραση καθώς και να συζητήσουμε με τα παιδιά το θέμα των καρτών.Είμαστε μία ομάδα που υποχρεούτε να κερδίζει.Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα μας προέρχονταν από 120 λεπτά στον αγώνα του Κυπέλλου.
»

Βαγγέλης Στουρνάρας : «Θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία. Πρώτον, ότι η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις στις στημένες φάσεις βγαίνει στους αγώνες μας και έτσι, προηγηθήκαμε σήμερα, ενώ δεύτερο σημαντικό είναι ότι δεν δεχθήκαμε γκολ σήμερα κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας»

Μπαξεβάνος (προπονητής Επανομής)Παίξαμε απέναντι σε μία στρωτή ομάδα που δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.Νιώθω ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό αφού πέρασα εδώ ένα χρόνο από την καριέρα μου.Υποχρεούμασταν να ζητήσουμε κάτι από το παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα και έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς.Θέλω να πιστεύω πως δείξαμε πως έως ενός σημείου μπορούμε να κοντράρουμε τέτοιους αντιπάλους.Πρέπει να καταλάβουμε όμως πως το σφύριγμα του διαιτητή λήγει το παιχνίδι.Αν πηγαίναμε με το 0 στο α' ημίχρονο θα ήταν διαφορετική η ψυχολογία μας.Έχουμε πρόβλημα στην τελική σίγουρη πάσα.Πρέπει να αποβάλλουμε την ηττοπάθεια.Καλή συνέχεια στον κο Παπαδόπουλο και την ομάδα του.»


Κίτρινες κάρτες:  Ογιαρμπίδε, Γόγολος, Γιένγκα,Μπολάτι,Γκίτκος - Κουκουλέκης, Μωυσίδης
Κόκκινες κάρτες: Μπολάτι

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γόγολος (46’ Παππάς), Παλαιολόγος, Πινδώνης, Μπολάτι, Πετρόφ, Ογιαρμπίδε, Μπακαγιόκο (90’ Κόλεφ), Γιένγκα (73’ Τσιάτσιος).

Αναγέννηση Επανομής: Τοπαλίδης, Παπατζίκος, Κουλίδης, Τσερκέζος, Νοστόσκι (65’ Κυζιρίδης), Ογκουνσότο, Σαμουηλίδης (73’ Αναστασίου), Μωυσίδης, Τζάνδαρης, Ταχματζίδης (78’ Μπαλασάς), Κουκουλέκης.

Μικρά και πικάντικα


  • 4500 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. Καθόλου άσχημη προσέλευση αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε μία ομάδα που δεν ήταν εμπορική.
  • Μάλλον η φανέλα της...Ρίβερ ,όπως ονομάζουν οι φίλαθλοι την λευκή με τις πλάγιες ρίγες, τείνει να καθιερωθεί φέτος αφού έχει φορεθεί περισσότερο από κάθε άλλη στα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μέχρι σήμερα.
  • Ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην ενίσχυση της "Φλόγας" που έστησε περίπτερα στις πεζογέφυρες του σταδίου.Μάλιστα η ΠΑΕ εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ευχαριστεί θερμά όλους τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμά της και ενίσχυσαν τη ΦΛΟΓΑ Μαγνησίας-Θεσσαλίας, το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο. Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να ανακουφιστούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να κάνουμε το γήπεδο τόπο προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπό μας. Η ΦΛΟΓΑ δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στη Μαγνησία και αξίζει να σημειωθεί πως, σήμερα, παρακολούθησαν τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Επανομής και πολλά παιδιά από τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο.
    Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο θα προβεί και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες γιατί πρεσβεύει ότι το γήπεδο μπορεί να είναι χώρος έκφρασης πολιτισμού και ανθρωπισμού και σε καμία περίπτωση χώρος έκφρασης βίας.»





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...