Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ας αποφασίσουμε τι Ολυμπιακό θέλουμε...

Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το μητρικό σωματείο,κάλεσε την ΠΑΕ ο πρόεδρος του Α.Σ.Ολυμπιακού Βόλου κος Τσεκούρας.
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή του:

"Σας καλέσαμε σήμερα για να ενημερώσουμε εσάς και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, για κάποια ζητήματα που υπάρχουν, σχετικά με την λειτουργία του Α Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ 1937 από την παρούσα Διοίκηση και ειδικά των αγωνιστικών τμημάτων Μπάσκετ ανδρών και γυναικών και έχουν άμεση σχέση με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ προς το ιδρυτικό και μητρικό της Σωματείο που απορρέουν από τον Νόμο 2725/99. 

Αναλάβαμε την Διοίκηση αυτού του μεγάλου και ιστορικού συλλόγου, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, την στιγμή που κανένας επώνυμος και ευκατάστατος φίλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ δεν έδειξε την διάθεση να αναλάβει για να υπηρετήσει και να στηρίξει το σύλλογο.

Αναλάβαμε την διοίκηση, χωρίς κανείς βέβαια να μας υποχρεώσει, με γνώμονα μόνο την αγάπη μας για τον σύλλογο, με όρεξη για δουλειά και αίσθημα ευθύνης βάζοντας προτεραιότητα την οργάνωση του σε όλα τα επίπεδα.

Οργανώσαμε τα γραφεία του συλλόγου για να είναι λειτουργικά και ανθρώπινα. Θεωρήσαμε όλα τα απαραίτητα βιβλία, που απαιτούνται από τον Νόμο. Τακτοποιήσαμε το βιβλίο ταμείου του συλλόγου για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, και ό,τι άλλο έχει σχέση με φορολογικά θέματα.

Ετοιμάζουμε τον φάκελο που ζητήθηκε από την ΓΓΑ, για να γίνει επίσημη αναγνώριση του σωματείου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Προσπαθούμε καθημερινά να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία του συλλόγου στην κοινωνία του Βόλου και να μην δημιουργούμε υποχρεώσεις χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε και να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αποφεύγοντας να δημιουργηθεί ένας Ολυμπιακός χρεωμένος και ανυπόληπτος.

Βάλαμε άμεσο στόχο την αξιοπρεπή παρουσία και λειτουργία όλων των αγωνιστικών τμημάτων με τις δικές μας δυνατότητες, όπως αρμόζει στην ιστορία και το όνομα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, άλλωστε ποτέ δεν είπαμε, ότι είμαστε πάμπλουτοι και ότι έχουμε την δυνατότητα να δαπανήσουμε υπέρογκα ποσά. Αφού οι πλούσιοι απέχουν, πήραμε εμείς θέση μάχης.

Επειδή πιστεύουμε, ότι επιτέλους κάποτε αυτός ο μεγάλος σύλλογος πρέπει να αποκτήσει το δικό του σπίτι για να γυμνάζονται τα τμήματα του χωρίς να υποχρεώνεται σε κανέναν ,καταθέσαμε πρόταση με πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη στον Δήμαρχο Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ώστε να μας παραχωρηθούν για χρήση οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς.

Πιστεύουμε σύντομα να έχουμε θετική απάντηση γιατί εκτός των άλλων είναι ηθικό και δίκαιο να δοθούν αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ που όπως πολύ καλά γνωρίζετε ήτανε στην πλήρη κυριότητα του, και γνωρίζουμε όλοι και το λόγο που πουλήθηκαν στην τότε κοινότητα Πορταριας.
Εις βάρος του προϋπολογισμού των άλλων τμημάτων μας σεβόμενοι την ιστορία και το όνομα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια δυσβάσταχτη για την οικονομική συγκυρία αποστολή, να λειτουργήσουμε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Ως γνωστό η διοικούσα επιτροπή που είχε ζητήσει εγγράφως να αναλάβει την οργάνωση, τις οικονομικές υποχρεώσεις και την λειτουργία του τμήματος, μοίραζε επί δυο μήνες, ανέξοδες υποσχέσεις σε παίκτριες και προπονητή ανεβάζοντας τα λειτουργικά έξοδα σε περίπου 80.000 ευρώ.

Η Διοικούσα Επιτροπή έκανε ξαφνικά πίσω και εγκατέλειψε την προσπάθεια, ενώ είχανε τελειώσει οι μεταγραφές και δεν είχαμε δυνατότητα να ενισχύσουμε το τμήμα με παίκτριες ικανές να παίξουν Α Εθνική.

Εγκαταλείφθηκε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ, χωρίς να έχει γίνει κανένας αγωνιστικός και οικονομικός προγραμματισμός , χωρίς να εξασφαλιστεί καμία οικονομική βοήθεια από την Ομοσπονδία, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί κάποια χορηγία.

Μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις τους, ότι θα βοηθήσουν δεν είδαμε καμία μα καμία βοήθεια.

Επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ και μας υποσχέθηκε, ότι εάν η ποδοσφαιρική ομάδα δικαιωνόταν, θα βοηθούσε τον Α.Σ. , όταν ήρθε ο χρόνος της υλοποίησης των υποσχέσεων για οικονομική αρωγή, απάντησε πως δεν γνώριζε ότι το μπάσκετ γυναικών έχει υποχρεώσεις επαγγελματικού επιπέδου (συμβόλαια, μετακινήσεις κ.λ.π.), παρότι είχαμε κατεβάσει τα λειτουργικά έξοδα στις 40.000 ευρώ! Μας προέτρεψε μάλιστα να ασχοληθούμε μόνο με τις υποδομές, ακυρώνοντας τη συμμετοχή μας στην Α1.

Συγκαλέσαμε συνάντηση παλαιών παραγόντων αποστέλλοντας περίπου 100 προσωπικές επιστολές και τηλεφωνικά μηνύματα και παρουσιάστηκαν παράγοντες μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού.

Προκαλέσαμε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την συμμετοχή η όχι της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, και ήτανε παρόντες μόνο το ΔΣ, εκπρόσωποι των AUSTRIA BOYS που δεσμεύτηκαν να πιέσουν την διοίκηση της ΠΑΕ να βοηθήσει, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κάτι επιτευχθεί. Ελάχιστα μέλη του συλλόγου δεσμεύτηκαν, απλοί φίλαθλοι, χωρίς και αυτοί να έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα .

Είπαμε ότι η παρούσα διοίκηση θα κάνει την υπέρβαση και θα διαθέσει για το τμήμα περίπου 15.000 ευρώ παρότι δεν είχε προϋπολογίσει αυτό το ποσό, και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, γιατί διαφορετικά θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το κύρος του συλλόγου, με την ελπίδα ότι με την βοήθεια κάποιων μελών του συλλόγου και την οργάνωση κάποιων εκδηλώσεων, θα κάναμε προσπάθεια να συμπληρώσουμε το υπόλοιπο ποσό των 30.000 ευρώ που χρειαζόταν.

Η βοήθεια που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστη, πλην κάποιων που βοήθησαν πραγματικά και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Παρά την αδιαφορία που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να βρούμε τους πόρους και να συγκροτήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους αθλητές και στους προμηθευτές, δαπανώντας ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τις δυνατότητες του.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν, να υπάρχουν κάποιοι να αγωνίζονται καθημερινά για να κρατάνε ψηλά το όνομα και το κύρος του Ολυμπιακού Βόλου και κάποιοι άλλοι , εκ του ασφαλούς, να κάνουν κριτική και να ζητάνε να συντηρούνται τμήματα με επαγγελματικές υποχρεώσεις ενώ αυτοί εκφράζουν τα Ολυμπιακά αισθήματα τους μόνο στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ας αποφασίσουν λοιπόν, οι φίλαθλοι και τα μέλη μας, θέλουν έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ απαξιωμένο και ανυπόληπτο; θέλουν έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ που να κάνει ο καθένας ότι θέλει; Θέλουν έναν Ολυμπιακό Βόλου να διοικείται από έξω στα καφενεία; διοικητικούς που δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις και κοροϊδεύουν παίκτες προπονητές και προμηθευτές, καταρρακώνοντας την υπόληψη του συλλόγου; Θέλουν έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ χωρίς αγωνιστικά τμήματα λόγω έλλειψης πόρων, γιατί θα φοβάται να διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματα του; ή έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ δυνατό και οργανωμένο με στόχους και προγραμματισμό, οικονομικά ανεξάρτητο για να πρωταγωνιστεί σε όποιο πρωτάθλημα συμμετέχει σε λογικά βέβαια οικονομικά πλαίσια;
Εμείς είμαστε της άποψης, ότι ο σύλλογος πρέπει να γίνει δυνατός διοικητικά, ανεξάρτητος οικονομικά, και πρωταγωνιστής στα γήπεδα, αυτό αρμόζει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, γιατί έχει παίξει και παίζει σημαντικό ρόλο, η ύπαρξη του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ 1937 στην κοινωνία του Βόλου, αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι φίλαθλοι του, και όχι μόνο οι φίλαθλοι του αλλά και οι πολιτικοί αυτής της Πόλης και να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό.

Για να βάλει τις βάσεις ο σύλλογος, να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά, για να έχει μέλλον, και να γίνει ανεξάρτητος οικονομικά και δυνατός, πρέπει πρώτα να πείσει τους φιλάθλους και τους φίλους του να γίνουν μέλη του και να είναι ενεργά κοντά του και όχι θεωρητικά, δεν μπορείς να λες ότι είσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ότι αγαπάς την ομάδα και να μην είσαι μέλος του Ολυμπιακού και να μην διαθέτεις την αξία ενός καφέ τον μήνα για την ομάδα που αγαπάς.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με την ΠΑΕ και να διεκδικήσει τα νόμιμα, όσα δηλαδή ο νόμος 2725/99 ορίζει για τις σχέσεις της ΠΑΕ με το ιδρυτικό και μητρικό της σωματείο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να έλθουμε σε αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΠΑΕ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι σχέσεις μας είναι άριστες και η βοήθεια του Α.Σ. ήταν σημαντική στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ και ειδικά ο κ. Μποτσιβάλης, για την μερική έστω αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Δεν ζητάμε προσωπικά χρήματα από την διοίκηση της ΠΑΕ και από τον κ. Μποτσιβάλη, ζητούμε μόνο να αποκατασταθεί η νομιμότητα, και η ΠΑΕ να δώσει στον ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ 1937, αυτά που προβλέπει ο νόμος και είναι υποχρέωση της να δώσει προς το μητρικό και ιδρυτικό της σωματείο.
Άλλωστε τόσο το 10% του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου και των εκάστοτε αυξήσεων του, και το 10% επί των καθαρών εισπράξεων από τα εισιτήρια των αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου, όσο και η εκπροσώπηση του μητρικού σωματείου με ένα μέλος του στο ΔΣ της ΠΑΕ είναι υποχρεώσεις της ΠΑΕ, που απορρέουν από τον νόμο, για να συντηρείται οικονομικά και να εκπροσωπείται το μητρικό σωματείο και όχι δικές μας παράλογες απαιτήσεις.

Τα χρήματα που πρέπει να δίδονται και μέχρι σήμερα δεν δίνονται, δεν είναι χρήματα που ανήκουν στην ΠΑΕ η στον κ. Μποτσιβάλη. Είναι χρήματα που πληρώνουν οι φίλαθλοι με το εισιτήριο τους και πρέπει, η ΠΑΕ να τα αποδίδει μετά από κάθε αγώνα στο μητρικό και ιδρυτικό της σωματείο, προκειμένου να καλύπτει μέρος των οικονομικών του υποχρεώσεων.
Αυτά προβλέπονται καθαρά τόσο στον νόμο 2725/99 στο άρθρο 71 και στις παραγράφους 1 ,2 και 3 όσο και στο καταστατικό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στο άρθρο 6 παράγραφος 1.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, αλλά και η ΠΑΕ το γνωρίζει, ότι η ύπαρξη μητρικού σωματείου είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία της.

Πρέπει λοιπόν η ΠΑΕ να αποφασίσει, τι είδους μητρικό σωματείο θέλει, θέλει το μητρικό της σωματείο να έχει μόνο υποδομές και όχι αγωνιστικά τμήματα; Αν αυτό θέλει, ας βγει να το πει.
Αν όμως, όπως αρμόζει στην ιστορία και το βάρος του ονόματος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ θέλει να υπάρχει ένα μητρικό σωματείο σωστά οργανωμένο και δυνατό, όπως και εμείς θέλουμε, οφείλει άμεσα να δώσει αυτά που προβλέπονται από τον νόμο και το καταστατικό της Ποδοσφαιρικής Εταιρίας και είναι νόμιμα και δίκαια.
Νομίζω, πως αυτά όλοι τα γνωρίζετε, αλλά είμαι αναγκασμένος να τα επαναλάβω…

Εάν η ΠΑΕ ανταποκριθεί στα δίκαια και νόμιμα αιτήματα μας ο ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, θα είναι οικονομικά αυτάρκης, θα μπορέσει να ενισχύσει τα αγωνιστικά του τμήματα και με την βοήθεια των φίλων και φιλάθλων του, θα πραγματοποιήσει τον μεγάλο του στόχο που είναι η ίδρυση και λειτουργία του Αθλητικού του κέντρου.

Σε διαφορετική περίπτωση, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, η υπάρχουσα διοίκηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να γίνεται ασυνεπής στις υποχρεώσεις της πράγμα που δεν θέλει, δεν θα μπορεί να προγραμματίσει καμία εκδήλωση και ενέργεια και είναι αναγκασμένη η να αναστείλει την λειτουργία των αγωνιστικών της τμημάτων, κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν θα κάνουμε ποτέ, ή να αποχωρήσει, για να έλθει μια άλλη διοίκηση να συνεχίσει την λειτουργία του συλλόγου.
Αποστείλαμε επιστολή στην διοίκηση της ΠΑΕ, στην οποία αναφέραμε την σχετική νομοθεσία και ζητήσαμε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε την λύση του προβλήματος.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση. 

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ΠΑΕ, σύντομα - δυστυχώς - δεν θα έχουμε την δυνατότητα, να συνεχίσουμε άλλο να προσφέρουμε στο σύλλογο που τόσο αγαπάμε.

Μη έχοντας άλλη επιλογή θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό μας και θα προκηρύξουμε εκλογές για ένα νέο διοικητικό συμβούλιο.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, ότι η διοίκηση της ΠΑΕ και ο κ. Μποτσιβάλης, κατανοούν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937 και αγαπάνε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, γνωρίζουνε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ενεργό μητρικό σωματείο για την λειτουργία της ΠΑΕ, ενδιαφέρονται και θέλουν ένα μητρικό σωματείο δυνατό. Πολύ σύντομα ελπίζω, να δούνε με σοβαρότητα και προσοχή το θέμα και να ανταποκριθούνε στις υποχρεώσεις τους, και όλοι μαζί, η ΠΑΕ, ο σύλλογος και οι φίλαθλοι, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ακόμα μεγαλύτερο ακόμα δυνατότερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...