Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Να περάσει ο επόμενος...


Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός Βόλου ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Μαγούλα και πέρασε στην Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Φορτώθηκε» με κάρτες η ομάδα,αποβλήθηκε ο Πινδώνης!
Με Καλλονή την ερχόμενη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό...
Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός Βόλου ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Μαγούλα με σκορ 1-2 και πέρασε στην Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.Να σημειωθεί πως την ατεχνία τους οι ποδοσφαιριστές της Μαγούλας προσπάθησαν να την ισοσκελίσουν με πολύ σκληρά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσμτα.
Έτσι την επόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΛ Καλλονής που απέκλεισε τον Εθνικό Αστέρα στα πέναλτι.

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία από τις δύο ομάδες Β' Εθνικής που «πέρασε» χωρίς να χρειαστεί παράταση ή πέναλτι ενώ επτά ομάδες της κατηγορίας αποκλείστηκαν από τους υποτιθέμενους «μικρούς» της Γ' Εθνικής. 




Τέσσερα ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα της Football League.

Συγκεκριμένα, ο Σούλης Παπαδόπουλος άφησε εκτός τους Γκίτκο, Γαλάνη (και οι δύο ήταν εκτός αποστολής), Γόγολο και Ογιαρμπίντε (κάθισαν στον πάγκο).

Ο Ρόκα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Γκότοβος και Καρράς. Ο Στογιάνοφ αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, ενώ οι Τσιάτσιος και Πινδώνης έπαιξαν στον άξονα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στις δύο πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Παππάς αριστερά και ο Μπακαγιόκο δεξιά.Ο Κόλεφ έπαιξε φουνταριστός στην επίθεση.


Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και έχασε μόλις στο 2' την πρώτη ευκαιρία με την σέντρα του Παπά να βρίσκει το κεφάλι του Παλαιολόγου,αλλά η μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι.Στο επόμενο λεπτό,επικίνδυνο σουτ του Παπά απέκρουσε ο Μητσέας.
Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 32' μία σπουδαία ευκαιρία . Ο Δημητριάδης επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου και ο Μπούγιας με κεφαλιά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.
Κόλεφ ,Μπακαγιόκο και Στογιάνοφ δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Αστέρα στα επόμενα λεπτά για να έρθει η ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Στρατομήτρος με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.


O Ολυμπιακός Βόλου μπήκε και πάλι με όρεξη στο β ημίχρονο ,παρά την ψυχρολουσία των καθυστερήσεων.Ο Ογιαρμπίντε ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και με την κινητικότητά του έδωσε πνοή, έκανε τη όμορφη σέντρα και ο Παλαιολόγος με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός ξανασκόραρε στο 66' με τον Μπακαγιόκο να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.O Ογιαρμπίντε τροφοδότησε τον Μπακαγιόκο και αυτός με ατομική προσπάθεια πλάσαρε τον Μητσέα.Ο άσσος του Ολυμπιακού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι όταν στο 76΄ βγήκε όμορφα εκτός μαρκαρισμάτων ,έπιασε μια δυνατή βολίδα την οποία με μεγάλη υπερένταση «έβγαλε» σε κόρνερ ο Μητσέας. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να «σφραγίσει» την πρόκριση αλλά είτε ο Μπακαγιόκο,είτε ο Παπάς δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ.
Το «κύκνειο άσμα» των γηπεδούχων ήρθε στο 88' όταν ο Δημητριάδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι.

Οι παίκτες και ο Σούλης: Τελικά λίγες ήταν οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Σούλης στην ομάδα.Συνεχίστηκε η πετυχημένη συνταγή χρησιμοποίησης του Μπακαγιόκο ως περιφερειακού επιθετικού.Ο Κοτζαθανασης ανταποκρίθηκε στην ευκαιρία που του δόθηκε.Περιμέναμε περισσότερα από Γκοτόβο,Στογιάνοφ.Καλοί οι Ογιαρμπίντε,Παπάς,Τσιάτσιος. 

Η σφυρίχτρα:Ο Σφακιανάκης από την Αθήνα απέβαλε χωρίς λόγο τον Πινδώνη,μόνο και μόνο για να εξισορροπήσει το παιχνίδι αφού προηγουμένως είχε αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Κούκα.Θα έπρεπε ο διαιτητής να είναι πολύ πιο αυστηρός στο αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Κιτρινες κάρτες: Δημητριάδης,Στρατομήτρος ,Κορνελάτος ,Μαρίνος,Κούκας - Καρράς ,Παπάς ,Πινδώνης,Ρόκα
Κόκινες κάρτες:  Κούκας -Πινδώνης

Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μητσέας, Στρατομήτρος (85' Παγώνης), Μπιμπίρης, Κούκας, Ιατρού, Μαρίνου (62' Οικονομόπουλος), Κορνελάτος, Τριάντος, Χρυσάφης, Δημητριάδης, Μπούγιας (70 Πάλας).
Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρόκα, Στουρνάρας, Καρράς, Γκότοβος (46' Γόγολος), Παλαιολόγος, Στογιάνοφ (46' Ογιαρμπίντε), Τσιάτσιος, Πινδώνης, Παππάς, Μπακαγιόκο, Κόλεφ (70' Κοτζαθανάσης)



Μικρά και Πικάντικα
  • Πολλά τα νεύρα από τους...«Μαγουλιώτες» οδήγησαν στην δικαιολογημένη αποβολή του προπονητή του Αστέρα.
  • Πρόλαβε και παρήγγειλε φόρμα ο Σούλης στο νούμερό του και εμφανίστηκε και αυτός στα ερυθρόλευκα.
  • Λίγοι αλλα...φωνακλάδες οι φίλοι της Μαγούλας που πραγματικά με την συμπεριφορά τους θύμισαν σε όλους του Βολιώτες φιλάθλους την διαφορά μεταξύ Europa League και ελληνικής Γ' Εθνικής.
  • Mε τις λευκές εμφανίσεις παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο.
  • Τον αγώνα παρακολούθησε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Στάθης Ρόκας.Φήμες τον φέρνουν να βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό στην μεταγραφική του Γενάρη.
  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Οδυσσέας Κορδελιού – Δόξα Δράμας 1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής Ψαχνών 4-1
Χανιά – Φωκικός 2-1
Επισκοπή - Βύζας Μεγάρων 0-1
Εθν. Σιδηροκάστρου – Αν. Επανομής 2-1
Φωστήρας – Ζάκυνθος 4-0
Κασσιόπη - Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-2 (κ.α.) 1-3 στα πέναλτι
Δόξα Κρανούλας – Πιερικός 0-0 (κ.α.) 1-3 στα πέναλτι
Τηλυκράτης – Καβάλα 0-0 (κ.α.) 3-5 στα πέναλτι
Βατανιακός – Νίκη Βόλου 0-0 (κ.α.) 1-4 στα πέναλτι
Αιγινιακός - Εργοτέλης 1-1 (κ.α.) 6-5 στα πέναλτι
Καλαμάτα – Θρασύβουλος 1-1 (κ.α.) 3-4 στα πέναλτι
Παναιγιάλιος - Παναιτωλικός 3-1






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...