Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Καβάλα» και πάλι....


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την Καβάλα με σκορ 2-0 παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Με δέκα παίκτες αλλά και με 7.500 κόσμο στις κερκίδες οι ερυθρόλευκοι πάνε για το «διπλό» στα Μέγαρα.

O Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με τον Μπολάτι. Μετά από σέντρα του Γιένγκα ο Μπολάτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη.

Ο Ολυμπιακός με όρεξη συνέχισε να απειλεί την Καβάλα με την κεφαλιά του Πινδώνη στο 8' αλλά και τον Ντεβάλις στο 14' ο οποίος έκανε την κάθετη πάσα στον Ανιέτε, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Αποστολίδη, πλάσαρε, όμως την τελευταία στιγμή έδιωξε στην γραμμή ο Παγώνης.
Η Καβάλα ισορρόπησε το παιχνίδι από το 25' και μετά και μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει το 28' με το φάουλ του Ντιε να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού επέμβη σωτήρια και στο 40' όταν ο Ποσίνκοβιτς μετά από τραγικό λάθος του Καρρά πλάσαρε αλλά ο Γκίτκος ήταν και πάλι νικητής.

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε και πάλι το πάνω χέρι του παιχνιδιού προς το τέλος του ημιχρόνου με κινητήριο μοχλό τον Ντεβάλις  να βγάζει ωραία μπαλιά στον Ανιέτε,ο οποίος έχασε το δεύτερο τετ-α-τετ του με αντίπαλο του Αποστολίδη ,ενώ στο επόμενο λεπτό ο  Αργεντίνος έκανε σουτ το οποίο απέκρουσε και πάλι ο πορτιέρο της Καβάλας.

Το β' ημίχρονο άρχισε για τον Ολυμπιακό άσχημα.Όχι μόνο τραυματίστηκε ο Ντεβάλις ο οποίος έκανε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα χαφ,αλλά σε μια φάση που δεν προμήνυε κάτι επικίνδυνο,ο Γκότοβος δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη και «άφησε» τον Ολυμπιακό με δέκα.
Από εκεί και πέρα πρωταρχικός σκοπός του Ολυμπιακού ήταν να εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνά του.Παρά ταύτα η Καβάλα έκανε μία μεγάλη φάση στο 83' με τον Πισκανοβιτς να «πιάνει» γυριστό σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Γκίτκο να αποκρούει με τα πόδια.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στις καθυστερήσεις ο Γιένγκα με σουτ χρίστηκε και αυτός σκόρερ.


Η σφυρίχτρα: Μέτριος προς κακός ο Κουτσιάυτης από τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει παράπονα.Αμφισβητούμενη ασφαλώς η φάση στο 40΄ όταν το σουτ του Ντεβάλις βρήκε σε χέρι αμυντικού ,αλλά διαιτητής και επόπτης «έδειξε» συνέχεια στο παιχνίδι.Δόθηκε η εντύπωση πως οι κάρτες υπήρχαν μόνο για τους ερυθρόλευκους ,ενώ στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιοί η αμυνόμενη ομάδα με τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν η Καβάλα.

Οι παίκτες και ο Βαζάκας:Ο Γρεβενιώτης τεχνικός τα πήγε περίφημα σε ένα δύσκολο κοουτσάρισμα το οποίο ήταν συνεχώς υπό πολλές μεταβλητές.Ο Ντεβάλις μέχρι την στιγμή που τραυματίστηκε ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.Ο Γκίτκος έκανε 2-3 πολύ καλές επεμβάσεις.Η άμυνα μπορεί να «την έβγαλε καθαρή»,αλλά χρειάζεται λίγη δουλειά για να αποφεύγει τα επιπόλαια λάθη.Μας άρεσε ο Πινδώνης και ο Γιενγκα,δεν μπορούσε να βρει «στόχο» ο Ανιέτε!


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τριποτσέρης ,Ντιέ,Γκότοβος,Πινδώνης , Γιένγκα,Μαραγκός
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γκότοβος

Δήλωσαν: 
Βασιλακάκης:«Κατά μία έννοια το σκορ μας αδικεί.Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάτι παραπάνω αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας.Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.

Βαζάκας:«Κάθε αρχή είναι και δύσκολη.Η Καβάλα αποδείχτηκε πως δεν ήταν ανέτοιμη.Ευχαριστώ τον συγκλονιστικό κόσμο.Προσπαθήσαμε να τον ευχαριστήσουμε.Η ομάδα δεν είναι αυτή που είδατε σήμερα.Έχει και άλλες δυνατότητες.Λιθαράκι λιθαράκι θα καλυτερεύσουμε.Δεν θα κριτικάρτω τον διαιτητή αλλά δεν μας έδωσε ένα πέναλτι.Ένα εύκολο φαινομενικά παιχνίδι έγινε δύσκολο λόγω της αποβολής.Έυχομαι το καλύτερο για την Καβάλα.Πιστεύω πως θα παίξει σοβαρό ρόλο στο πρωτάθλημα.Αν αντέξουμε να βγάλουμε τα πολλά παιχνίδια η ομάδα θα βρει τα πατήματα.Αυτό που προέχει είναι να παίρνουμε τους βαθμούς.Αυτός ο Ολυμπιακός θα αγαπηθεί.


Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Γκότοβος, Γόγολος, Κατσιαρός, Πινδώνης, Μπολάτι, Ντεβάλις (46' Πετρόφ) , Γιενγκά, Μπακαγιόκο (67' Παλαιολόγος) , Ανιέτε (88' Γαλάνης).

Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Σταυράκης, Κοτζαθανάσης, Παλαιολόγος, Γαλάνης, Παππάς, Πετρόφ, Κόλεφ.

Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός, Ντος Σάντος (76' Κουμπρόγλου), Μοκάκε (62' Πλιάγκας), Ποσίνκοβιτς.

Μικρά και Πικάντικα

  • Εκτός 18αδας έμειναν οι Ρόκα, Κολημήτρας, Ναουμίδης, Μπόρας.
  • 150 περίπου φίλοι της Καβάλας έπιασαν ένα μικρό μέρος του διαζώματος 114 στο βόρειο πέταλο.
  • Παρών ο υφυπουργός και βουλευτής Καβάλας κος Καλαντζής.
  • Αναγκαστική η αλλαγή στο 46' αφού ο Ντεβάλις αποχώρησε τραυματισμένος.
  • Με μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν στο Πανθεσσαλικό οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού.
  • Εντυπωσιακός ο κόσμος του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τις 7.500.



Πηγή φώτο:onsports.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...