Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κόκκινοι γίγαντες ,κυανόλευκοι νάνοι....


Μετά την προσθήκη Ολυμπιακού Βόλου,Ηρακλή και Καβάλας,η Β΄Εθνική ή αλλιώς Football Leauge αποκτά νέο ενδιαφέρον και δείχνει πως θα ξεφύγει από την ανυποληψία.
Ομάδες με ιστορία και πολύ κόσμο αλλά και ομάδες ανυπόληπτες στην ιστορία του ποδοσφάιρου συνθέτουν ένα πρωτάθλημα το οποίο αναμένεται συναρπαστικό.

To VolosFans σας ταξιδεύει στον...αστερισμό της Football League ή Β΄Εθνικης όπως εμείς προτιμούμε και σας αναλύει τους κόκκινους γίγαντες αλλά και τους νάνους...που πρόκειται να συναντήσει ο Ολυμπιακός στο ταξίδι του.

Ολυμπιακός Βόλου:Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας αφού πριν την πολιτική του δίωξη από το ΠΑΣΟΚ και τον Γερουλάνο ήταν ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League αποτελώντας την ισχυρότερη περιφερειακή ομάδα και μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.Με ένα μέσο όρο εισιτηρίων της τάξης των 7.000 θεωρείται η λαοφιλέστερη της κατηγορίας.Η ομάδα μπορεί να χτίζεται για να πρωταγωνιστήσει,σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν θα είναι «παιχνιδάκι».Ο Τάκης Γιαννόπουλος ξέρει πως να φτιάχνει ομάδες αποδεδειγμένα.Με ελληνικά μετόπισθεν και Λατινική επίθεση ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πετύχει μόνος του την πλήρη αποκατάσταση και να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα.Η ομάδα θέλει δουλειά αλλά μπορεί να τα καταφέρει.Μειονέκτημα στις πρωταγωνιστικές διαθέσεις το αχανές Πανθεσσαλικο χωρητικότητας 23.000 θεατών.

Ηρακλής:Ομάδα με μεγάλη ιστορία αφού αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στην  Α' Εθνική και κατέκτησε μια φορά το Κύπελλο Ελλάδας.Θα δώσει σίγουρα διαφορετικό χρώμα στην κατηγορία.Πριν υποβιβαστεί από την Α' Εθνική είχε μ.ο εισιτηρίων περί των 3.000 το Καυτατζόγλειο όμως μόνο καυτή έδρα δεν μπορεί να θεωρηθεί.Η ομάδα του αποτελείται από παίκτης της περσινής ΑΕΠ συν προσθήκες τις τελευταίας στιγμές (Λιαπάκη,Βοσνιάδη αλλά και Λατίνους επιθετικούς).Δεν δείχνει προς το παρόν ικανός να μπει στην τετράδα αλλά αναμένεται να ενισχυθεί.Ιστορική έδρα της ομάδας το Καυτατζόγλειο.

Καβάλα:  Μπορεί να μην έχει όγκο φιλάθλων ,άλλα τα τελευταία χρόνια ,θες λόγω Ψωμιάδη,θες κάτι άλλο, είναι ανταγωνιστική σε όποια κατηγορία και να παίζει.Πριν τον υποβιβασμό της από τον Γερουλάνο,ήταν η δεύτερη καλύτερη περιφερειακή ομάδα μετά τον Ολυμπιακό Βόλου.Η Καβάλα δεν πήρε το ρίσκο που πήρε ο Μποτσιβάλης και ανακοίνωσε 27 μαζεμένους παίκτες που είναι μεν αξιόλογοι,αλλά έχουν λίγες μέρες μπροστά τους για να γίνουν ομάδα.Το Ανθή Καραγιάννη αποδείχτηκε μεγάλο για την ομάδα.

Παναιτωλικός: Ο Κωτούλας όλο λέει πως θα εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και όλο παραμένει.Ανώριμος ως νεοφώτιστος στην Σούπερ Λίγκα , υποβιβάστηκε εύκολα παρά το συνήθως γεμάτο μικρό γηπεδάκι του Αγρινίου από 5.000 κόσμο σε αρκετούς αγώνες.Διαθέτει ποιοτική ομάδα η οποία δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει.Οι τελευταίες κινήσεις με του Ντιμπαλά και Καμάρα δείχνει την θέληση που υπάρχει για ταχεία επάνοδο.

Εργοτέλης: Αδιάφορη ομάδα - δημιούργημα των Τζώρτζογλου- Γκαγκάτση ,χωρίς κόσμο. Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίστηκε στην Σούπερ Λίγκα στην οποία βρέθηκε με 3 ανόδους σε 4 χρόνια χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.Ο πρόσφατος χαμός του Παπουτσάκη μάλλον είναι το κύκνειο άσμα των Κρητικών.Οι αποχωρήσεις του έμψυχου δυναμικού πολλές,ενώ η νέα διοίκηση δεν έχει το μεράκι του αποθανόντα.Ακόμα είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο του ΟΦΗ μεν ,αδιάφορο βέβαια αφού σε κάθε αγώνα δεν πρόκειται να μαζεύονται πάνω από 100-200 φίλαθλοι.

Δόξα Δράμας: Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και ως σάκος του μπόξ βρέθηκε στην Β΄Εθνική πιο νωρίς από όλους τους ανταγωνιστές της.Στην Β' Εθνική είχε ένα αξιοπρεπή αριθμό εισιτηρίων αλλά η μετακόμισή της στο Καυτατζόγλειο την μετέτρεψε σε Εργοτέλη του Βορρά.Μια ομάδα με ακριβότερο συμβόλαιο αυτό του Πουλάκου μόνο δεν δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Λάρισα: Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Ο τίτλος των τρακτέρ ,ο «ντοπαρισμένος» τίτλος στο Πανθεσσαλικό και το νέο γήπεδο φαντάζει σαν παραμύθι μακρινό για τους φίλους της Λάρισας οι οποίοι σιγά σιγά εγκαταλείπουν ως μόδα που πέρασε την ομάδα της πόλης τους.Ο περσινός μ.ο των 2.000 εισιτηρίων στην Β΄Εθνική αναμένεται να ανεβεί φέτος ελέω θεσσαλικών ντέρμπι.Ζουρούδης ,Τσίγκας,Γκοντά και Σερεμέ οι καλύτερές της μεταγραφές.Μεγάλα τα οικονομικά της προβλήματα αφού ακόμα και οι χαρτοκόπτες του γηπέδου της έχουν κατασχεθεί.

Παναχαΐκή: Μόνο και μόνο αν ο Κούγιας συνεχίσει να είναι στην προεδρεία της,θα αποτελεί λόγο για να πας γήπεδο και αδειάσεις ένα κασάκι χαλασμένες ντομάτες.Κρίμα για την ιστορική ομάδα της Πάτρας να έχει στιγματίσει την ιστορία της από τα έργα μιας τέτοιας κωμικοτραγικής καρικατούρας του ελληνικού ποδοσφαίρου.Στις μεταγραφές ενισχύθηκε με την εμπειρία παικτών όπως είναι οι Ηλίας Σολάκης, Μάριο Μπρέσκα και ο Ολίσε από τον Εργοτέλη.Ψάχνει να βρει γήπεδο με φαβορί το Πανπελλοπονησιακό.

Καλλιθέα: Ομάδα - γειτονιά με προϋπηρεσία ενός χρόνου στην Α' Εθνική.Καμία ουσιαστική μεταγραφή δεν έκανε και προορίζεται για την μέση της βαθμολογίας.Από φιλάθλους να μην μιλήσουμε καλύτερα...

Καλλονή: Η νεότερη ομάδα στην κατηγορία αφού ιδρύθηκε μόλις το 1994 και «σκαρφάλωσε» κατηγορίες φτάνοντας στο απόγειο της ιστορίας της στην Β' Εθνική .Έπεισε τον 20 φορές διεθνή με την Εθνική Αυστρίας τερμτοφύλακα, Χέλγκε Παγιέρ να συνεχίσει την καριέρα του στη Λέσβο.Δεν διαθέτει κακή ομάδα και δείχνει ικανή για να κοντράρει τους αντιπάλους της.

Πανσερραϊκός: Ιστορική ομάδα ασανσέρ ανάμεσα σε Γ' - Β' και Α' Εθνική.Έχει αγωνιστεί 24 φορές στην κορυφαία κατηγορία με καλύτερη θέση την 8η την περίοδο 80-81.Ο κόσμος των Σερρών την έχει εγκαταλείψει από καιρό.Απέκτησε τον διεθνή Βούλγαρο αμυντικό, Ιορντάν Τοντόροφ, ενώ κράτησε στη δυναμή του και τον Σάμι Μπανγκουρά.Στα φιλικά σαρώνει,θα κάνει το ίδιο και στα επίσημα παιχνίδια;

Πιερικός: Ομάδα με 16 συμμετοχές στην Α' Εθνική στην οποία όμως έχει να ανέλθει από το 1992.Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίζεται στην Fottball League με ένα μ.ο εισιτηρίων που δεν ξεπερνά κάποιες εκατοντάδες.Θα έχει στη γραμμή κρούσης του τον Ισπανό επιθετικό, Ντάνι με σπουδαία θητεία στη Ρεάλ Μπέτις.

Επανωμή:Οι πρασινοκίτρινοι της Θεσσαλονίκης αγωνίζονται για 12η σεζόν στην ιστορία τους στην Β' Εθνική.Το γηπεδάκι χωρητικότητας 1300 θέσεων σπάνια έχει πάνω από 100 φιλάθλους στην κερκίδα του.Έφερε τον Ογκουνσότο με τους περισσότερους παίκτες της να προέρχονται από την ομάδα Νέων.Στόχος της μάλλον η παραμονή.

Ηρακλής Ψαχνών: Η ομάδα της Εύβοιας ανέβηκε κατά λάθος στην Β'΄Εθνική λόγω του σκανδάλου των υποτιθέμενων «στημένων». Καλύτερες μεταγραφές του οι Σικαλιάς και Χαικάλης.Συμμετέχει στο παρά πέντε στην κατηγορία αφού ο πρόεδρός του είναι απογοητευμένος από τους φιλάθλους της ομάδας που δεν ξεπερνούν κάποιες δεκάδες.

Θρασύβουλος : Γνωστή ομάδα αθηναϊκής γειτονίας που το μόνο που έχει να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το ΑΦΜ της το οποίο διεκδίκησε στο παρελθόν η Νίκη και πρόσφατα η ΑΕΚ.Την τελευταία μέρα των μεταγραφών αποφάσισε να συμμετέχει στην κατηγορία και ανακοίνωσε 15 παίκτες.Μάλλον φαβορί για υποβιβασμό.

Γιαννιτσά: Ακόμα μια μικρή σε όνομα ομάδα που έχει αγωνιστεί στην Β' Εθνική για 8 σεζόν.

Φωκικός :Η ομάδα της Άμφισσας θα αγωνιστεί για 4η χρονιά στην ιστορία της στην Β' εθνική.Το μικρό γήπεδο της ομάδας σπάνια γεμίζει.Συμφώνησε με τον διεθνή Γκανέζο μέσο, Τετέ που ανήκε στην Ουντινέζε

Απόλλων Σμύρνης: Από τις ιστορικές ομάδες της Β΄ Εθνικής.Έχει κερδίσει μια φορά την συμμετοχή του στο ΟΥΕΦΑ.Με 37 συμμετοχές στην Α' Εθνική  καθίσταται μια σημαντική ομάδα της κατηγορίας.Δεν κατάφερε να κρατήσει τους Κοροβέση και Τσουκαλά ενώ οι μεταγραφές του δεν αποβλέπουν για άνοδο.

Νίκη Βόλου: Υπο την σκιά του Ολυμπιακού Βόλου εμφανίζεται στο προσκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο όταν οι συγκυρίες το επιτρέπουν.Έκανε 16 χρόνια για να γευτεί την γεύση της αγωνιστικής ανόδου.Γιάκομπ ,Σκούφαλης και Κυριάκος οι καλύτερες μεταγραφές της.

Εθνικός Γαζωρού:Η ομάδα του χωριού των Σερρών συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β΄Εθνική.Υποδέχτηκε τον Σερραίο, Νίκο Κατσαβάκη με συμμετοχές στο Champions League με την Ανόρθωση.

Βύζας Μεγάρων:Στα όρια της χρεοκοπίας δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει.Καλύτερες μεταγραφές οι Βλάχος και Διαμαντόπουλος.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...