Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στο περίμενε...


Δεν έχει τέλος το σήριαλ της «δήθεν» αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου.Νέα συνάντηση από εβδομάδα.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνει την Τρίτη (5/9) μία συνάντηση μεταξύ της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκ και της Football League, χωρίς την παρουσία της Πολιτείας, οι οποίοι θα κάνουν μία κοινή πρόταση και θα την καταθέσουν στον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη, με το μπαλάκι να μεταφέρεται και πάλι στη μεριά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τότε οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις θα ναι πολλές προκειμένου να δωθεί λύση, ενώ σύμφωνα με τις ίδες πηγές η ΕΠΟ την Δευτέρα (3/9) θα πραγματοποιήσει Εκτακτο Δ.Σ για το συγκεκριμένο θέμα.

Το χρονικό του ΔΣ όπως καταγράφτηκε από το VolosFans
  • Εντέχνως έχει διαρρεύσει μια αρνητική στάση από πολλές ομάδες.Με τα υπάρχοντα δεδομένα στην ΕΠΑΕ θέλουν να βάλουν μπλόκο , εκβιάζοντας για περισσότερα χρήματα .Όπως λέγεται 14 ομάδες έχουν αντίθετη άποψη. Δηλαδή οι ομάδες που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα» δεν θέλουν να πάρουν έστω τις 70-80 χιλιάδες ευρώ που θα τους δοθούν επιπλέον.Αυτές οι ομάδες που δεν έχουν ασφαλιστική, φορολογική και εγγυητική πάνε κόντρα σε Πολιτεία, ΕΠΟ και Σουπερ Λίγκ.
  • Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 13:00.
  • Αντίθετος στην αναδιάρθρωση είναι ο πρόεδρος του Παναιτωλικού κος Κωστούλας σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε
  • Ο βουλευτής Καβάλας, Χρήστος Καλαντζής με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο, φανέρωσε την σιγουριά του πως οι τρεις ομάδες θα παίξουν στη Football League, αφού μεταξύ άλλων τόνισε: ". Προσπαθήσαμε συντονισμένα με πάρα πολλές αντιξοότητες, που βρήκαμε στο δρόμο μας.Μετά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και την απόφαση που πήρε η Σουπερ Λιγκ, πιστεύω ότι όλα θα τελειώσουν θετικά.
    Τυπική είναι η συνεδρίαση της Β' Εθνικής. Θα περάσει το 4-2 και το οικονομικό. Κοιτάξτε, αν χαλάσει τώρα η υπόθεση, θα χαλάσει μόνο οικονομικά και την ευθύνη δε θα την έχει ούτε ο Ιωαννίδης, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος. Θα την έχουν οι παράγοντες. Βέβαια ξέρουν κι αυτοί ποιο είναι το σωστό και δίκαιο. Το έχουν αποδείξει και τους έχω εμπιστοσύνη.Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι το παράνομο και το ανήθικο. Ζητήσαμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το ηθικό δίκαιο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου
    », κατέληξε.  
  • Ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου είναι κάθετα αντίθετος στην αναδιάρθρωση.Ζήτησε μάλιστα την παραίτηση του Γιάννη Ιωαννίδη από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.
  • Ο Καλογιάννης (πρόεδρος της Football League) πρότεινε να δοθεί νέα παράταση μέχρι την Τετάρτη για να γίνει διαπραγματεύσεις με το υπουργείο. Συμφωνεί ο Θεοδωρίδης (Πανσερραϊκός).
  • Αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των τριών ομάδων, ενώ δεν τους επιτράπηκε να καθίσουν σε ένα διπλανό γραφείο, προφανώς για να μην ακούσουν τι θα ειπωθεί στη συνέλευση. 
  • «Πάρτε επιτέλους μία απόφαση. Μας έχετε κουράσει». Η απάντηση του κου Μποτσιβάλη στον Καλογιάννη, όταν ο τελευταίος ρώτησε στους εκπροσώπους των "τριών" αν θέλουν να τοποθετηθούν εκ νέου.
  • Νέα παράταση ζητάει το Δ.Σ για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέτουν.  
  • Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ζητάνε απο την Πολιτεία ως αντισταθμιστικά οφέλη ώστε ν’ ανέβουν του χρόνου τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ και να υποβιβαστούν δύο: α) αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ ώστε να καλυφθούν οικονομικά τα δύο νέα μέλη αφού δεν θα τους δοθούν χρήματα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, β) μείωση της φορολόγισης στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και γ) την απάλειψη διάταξης του νόμου που προβλέπει αστικές και ποινικές ευθύνες σε μέλη ΔΣ των ΠΑΕ για επεισόδια οπαδών τους. 
  • Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός, Καλλονή και Εργοτέλης θεωρούν ότι η πρόταση στερείται νομιμότητας.  
  •  νομικός σύμβουλος της Football League Αντ.Βουγίδης ανέφερε : «Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στην αποκατάσταση των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα...» 
  • Το ενιαίο τραπέζι Λίγκας ,Ένωσης,Υπουργείου και ΕΠΟ το οποίο έπρεπε να γίνει πολλές μέρες πριν,«πέφτει» ως πρόταση.
  • Ο Σαλεύρης (Καλλιθέα) είναι κατά της ανόδου του Ηρακλή και υπέρ της αποκατάστασης των άλλων ομάδων.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...