Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Χρειάζεται το 50% +1...

Μετά τον πρόεδρο της Football League-Football League 2, κ. Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει πως «αν η ΕΠΟ εισηγηθεί πως ο Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα πρέπει να αγωνιστούν στη Β' Εθνική, θα κάνουμε ότι μας πει», ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Στέλιου Σφακιανάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» υποστήριξε πως αν η ΕΠΟ δώσει εντολή να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στην Β' Εθνική, η Football League είναι υποχρεωμένη να υπακούσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αν το θέμα των δύο ομάδων έρθει, ως πρόταση της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, τότε θα μπει σε ψηφοφορία στο συμβούλιο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σφακιανάκη:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση της ΕΠΟ για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και όπως είναι φυσικό για την δική μας Ένωση δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν η Ένωση να ασχοληθεί με το θέμα των δύο αυτών ομάδων, όταν δεν υπάρχει κάποια απόφαση.

Η ΕΠΟ είναι αυτή που θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει, για το αν και σε ποια κατηγορία θα κατατάξει τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Αν είναι εντολή της ΕΠΟ να παίξουν οι δύο παραπάνω ομάδες στη Β' Εθνική, εμείς ως Ένωση που υπάγεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν μπορούμε παρά να εκτελέσουμε αυτό που επιτάσσει η ΕΠΟ.

Αν στην περίπτωση που η ΕΠΟ μας προτείνει να αποφασίσουμε, αν θα αποδεχθούμε τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, θα πρέπει το θέμα να απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο της Football League-Football League 2. Για να περάσει η πρόταση της ΕΠΟ απαιτείται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης η πλειοψηφία των ομάδων της Β' Εθνικής (50%+1)
».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...