Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πανικός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

 Μέσα σε κλίμα πανικού που προκαλούν οι αντιδράσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την μη εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού Βόλου από την ΕΕΑ.
Διαβάστε την:


Είναι γνωστή η αγωνία όλων μας για την αθλητική και αγωνιστική δικαίωση του ιστορικού συλλόγου του Ολυμπιακού Βόλου.


Είναι γνωστό επίσης ότι μετά από τις πρωτοβουλίες βουλευτών ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Καβάλας προετοιμάσθηκαν - σε συνεργασία με τις ΠΑΕ – και ψηφίσθηκαν δύο ρυθμίσεις/τροπολογίες με τις οποίες διαμορφώθηκε ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την κατάθεση του νέου φακέλου του συλλόγου και την έγκριση του πιστοποιητικού που προβλέπεται από το Αρθρο 77Α του αθλητικού νόμου, όπως προσφάτως τροποποιήθηκε.


Η 1η τροπολογία δίνει το δικαίωμα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να επανακαταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ουσιαστικά κρατά ζωντανή την ΠΑΕ και της επιτρέπει να μπει στη διαδικασία «αναβίωσης» της. Η 2η τροπολογία διασφαλίζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ουσιαστικά προβλέπει ότι η ΕΕΑ εξετάζει τους φακέλους και εισηγείται στην ΕΠΟ η οποία είναι τελικά αυτή που αποφασίζει.

Με βάση το νέο αθλητικό νόμο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε, μετά από συστηματική προσπάθεια, νέο φάκελο στις 23 Απριλίου 2012 αντίστοιχα και συμπλήρωσε, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το φάκελο με νέα στοιχεία στις 30 Απριλίου 2012 και στις 2 Μαίου.

Eίναι νομίζουμε αντιληπτό σε όλους ότι δεν είναι δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕΑ, μόλις μία-δύο εργάσιμες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και την ίδια ώρα που το σύνολο των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας – συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστηρίων – έχουν αναβάλει τις εργασίες τους από 2.5.2012.

Επισημαίνεται όμως η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή (2 Μαίου 2012) προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (και την ΠΑΕ Νέα Καβάλα) με την οποία αναφέρεται ρητά ότι «Σε κάθε περίπτωση ο φάκελος θα εξεταστεί εντός του Μαίου 2012 σύμφωνα μάλιστα με τις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στον πρόσφατα ψηφισθέντα αθλητικό νόμο.»

Δυστυχώς ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και προτιμούν να κατεδαφίζουν και να ανακαλύπτουν συνωμοσίες του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του συλλόγου.

Είναι προφανές ότι στο όνομα μικροπολιτικών και μικροκομματικών συμφερόντων, συγκεκριμένοι τοπικοί πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες υπονομεύουν την προσπάθεια και πολιτικοποιούν με ανήθικο τρόπο την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου στρέφοντας τους πολίτες εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς αγωνιούν περισσότερο μήπως και λυθεί το θέμα, παρά μήπως δεν λυθεί.

Καλούμε τους πολίτες να μην υποκύψουν στην πολιτικοποίηση του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου. Καλούμε τους υγιείς φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια που εξελίσσεται από όλους για τη δικαίωση της ομάδας. Και μετά τις εκλογές θα χρειαστούν και πάλι ΟΛΕΣ οι δυνάμεις. Να μην επιτρέψει κανείς την πόλωση που θα πλήξει την προσπάθεια και θα αποδυναμώσει τις ενέργειες της ΠΑΕ.Για τη Ν.Ε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...