Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μποτσιβάλης:Ο φάκελος θα εξεταστεί τον Μάη!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κος Μποτσβάλης επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο VolosFans.com πως σήμερα Τρίτη σε επικοινωνία που είχε με το προεδρείο της ΕΕΑ ,διαβεβαιώθηκε πως ο φάκελος θα εξεταστεί στις 29 Μαίου.
Εν τω μεταξύ έτοιμος να καταθέσει αγωγές φέρεται σε περίπτωση που η δικαίωση του Ολυμπιακού δεν έρθει ,είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ σύμφωνα με χθεσινές του δηλώσεις του στον Sport-Fm Μαγνησίας.Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε καταθέσει στις 30 Απριλίου αίτημα στην ΕΠΟ, κατόπιν προφορικής συμφωνίας με την Ομοσπονδία, ζητώντας ακρόαση από το διοικητικό συμβούλιο, με στόχο να υπάρξει μία απόφαση αποκατάστασης της ομάδας.

Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε την ΕΠΟ με την ΕΕΑ. Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καταθέσαμε φάκελο και περιμένουμε να τον εξετάσει και να αποφανθεί, αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας. Από την ΕΠΟ ζητάμε πέρα από την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και την κατάθεση φακέλου για να πάρουμε την απαιτούμενη αδειοδότηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Για να καταθέσουμε, ωστόσο, φάκελο στην ΕΠΟ θα πρέπει η Ομοσπονδία να ανάψει πρώτα το «πράσινο φως» και να μας κατατάξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Σήμερα (σημ. χθες) ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε το υπόμνημα που μας ζήτησε η ΕΠΟ με τις νομικές θέσεις της ΠΑΕ, τις οποίες και παρουσίασε προφορικά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή και περιμένουμε από την Ομοσπονδία να μας απαντήσει γραπτώς».

Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ στην περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί σε κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία, ο κ. Μποτισβάλης απάντησε: «Είμαι πάντα αισιόδοξος και δεν θέλω να σκέφτομαι, ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία πέρα από την Σούπερ Λιγκ. Είμαστε, ωστόσο, προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Η ρότα, όμως, αλλάζει τελείως και δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες που κάνουμε σήμερα. Μετά μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες, οι οποίες είναι χρονοβόρες, με την ομάδα να είναι αναγκασμένη να διεκδικήσει το δίκιο της, μέσω των πολιτικών δικαστηρίων».

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του πως η ΕΕΑ θα εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου μέσα στον Μάιο, ενώ υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως ο φάκελος είναι πλήρης:

«Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στέλνει πόρισμα στην ΕΠΟ για το αν μια ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας και η Ομοσπονδία είναι η αρμόδια αρχή για να αποφασίσει αν θα χορηγήσει άδεια σε μια ομάδα για να παίξει στο πρωτάθλημα.

Η ΕΕΑ πρόκειται να συνεδριάσει αύριο (σημ. σήμερα), ωστόσο, θα ασχοληθεί με καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών ΠΑΕ και όχι με τους φακέλους των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Ο δικός μας φάκελος θα εξεταστεί μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Όλα τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η ΕΕΑ φροντίσαμε να τα καταθέσουμε και ανεπίσημα από την Επιτροπή μας είπαν, πως ο φάκελος είναι εντάξει. Η εγγυητική επιστολή θα κατατεθεί μόλις η ΕΠΟ μας κατατάξει στο πρωτάθλημα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε εγγυητική στην παρούσα φάση».

Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση της ΠΑΕ στην περίπτωση που η ΕΠΟ απαντήσει αρνητικά στον Ολυμπιακό, ο κ. Μποτσιβάλης απάντησε:

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το σενάριο, γιατί μπαίνουμε σε μεγάλες περιπέτειες. Μετά θα πρέπει να καταφύγουμε στα δικαστήρια και θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε αγωγές. Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε – και γενικά όλη η προσπάθεια – είναι να μην φτάσουμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Κι αυτό γιατί θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και οι αποφάσεις δεν πρόκειται να βγουν έγκαιρα.

Ορισμένοι θεωρούν πως θα πρέπει να σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΠΟ και να κινηθούμε νομικά. Αν, ωστόσο, πάρουμε αρνητική απάντηση από την ΕΠΟ, η ΠΑΕ θα καταθέσει αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ο φάκελος με τις αγωγές, πάντως, είναι έτοιμος. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι έτοιμη να καταθέσει αγωγές, στην περίπτωση που η Ομοσπονδία είναι αρνητική απέναντι στην ομάδα μας. Δικαίωμα να καταθέσουν αγωγή έχουν και όσοι είναι μέτοχοι στην ΠΑΕ».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...