Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στάχτη στα μάτια μας...

Τους οργανωμένους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, συνάντησε στο γραφείο του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης.
Κατά τη συνάντηση έγινε μία αναλυτική επισκόπηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την κατάθεση του νέου φακέλου από τον Ολυμπιακό Βόλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Πρέπει με κάθε τρόπο η υπόθεση του συλλόγου να μείνει μακριά από όποια προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης. Θα είναι τραγικό λάθος αν κάποιοι επιχειρήσουν να το κάνουν» και συμπλήρωσε «Είναι θετικό ότι αξιοποιήθηκε η ρύθμιση που είχα καταθέσει με το συνάδελφο Σ. Εμινίδη και έτσι ο σύλλογος κατέθεσε το νέο φάκελο, αρκετά έγκαιρα και σίγουρα πριν τον Ιούλιο όπως προέβλεπε η παλαιότερη νομοθεσία. Ετσι δίνεται χρόνος για αλλαγές ή διευκρινίσεις, αν βέβαια απαιτηθούν.

Διευκρίνισα ότι η απόφαση για την κατάθεση του φακέλου ή για την αναβολή της δίκης στο Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν του συλλόγου, ότι η ΕΕΑ υποχρεούται με βάση τον αθλητικό νόμο να εξετάσει το φάκελο αλλά και ότι η ΕΕΑ δεν αποφαίνεται σε σχέση με τις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά διαπιστώνει αν ο φάκελος ενός συλλόγου ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας για να λειτουργεί μία ανώνυμη (αθλητική) εταιρεία (όπως δηλαδή κάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης για μία τυπική εμπορική ανώνυμη εταιρεία).

Στο βαθμό που ο φάκελος είναι πλήρης και καλύπτει τις απαιτήσεις περί του μετοχολογίου, η ΕΕΑ θα εισηγηθεί (όπως προβλέπεται από την τροπολογία για το αυτοδιοίκητο) θετικά στην ΕΠΟ. Το θέμα της επαγγελματικής κατηγορίας στην οποία θα τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι θέμα της ΕΠΟ και της Super League και θα αποσαφηνισθεί μέσω των δικών τους οργάνων. Ως προς το αν η συνεδρίαση της ΕΕΑ θα γίνει πριν τις εκλογές ή όχι, περιμένουμε τη σχετική ανακοίνωση αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή η συνεδρίαση γίνει πριν ή μετά τις εκλογές, η στήριξη στο σύλλογο είναι αυτονόητη.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...