Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός κατά ΕΣΚΑΘ

Ανακοίνωση - καταπέλτη κατά της Α.Δ. Καρδίτσας και της ΕΣΚΑΘ εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ανακοίνωσε μάλιστα εκθέτει ανεπανόρθωτα βολιώτες μέλη της ΕΣΚΑΘ.
Διαβάστε την :
Όπως μας κοινοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2012, μετά από σύσκεψη, που πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, επιβλήθηκε η αποτροπή προσέγγισης φιλάθλων του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστήριου Καρδίτσας και η απαγόρευση της άφιξής τους στο χώρο, πριν και κατά τη διάρκεια τέλεσης της αναμέτρησης της ομάδας μας με τον τοπικό Α.Σ. Καρδίτσας, το Σάββατο 17 Μαρτίου.
        Το αιτιολογικό της απαγόρευσης, περιλάμβανε τα εξής:
Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, θα κατέκλυζαν τις υπάρχουσες θέσεις και δεν θα υπήρχε επαρκής χώρος για να φιλοξενήσει τους φιλάθλους μας. Θα ακολουθούσε άλλη αναμέτρηση (
volley γυναικών), με επίσης μεγάλη προσέλευση κόσμου(!) και θα καθίστατο δύσκολη η εξασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας αθλητών και φιλάθλων. Η μοναδική και μικρή (κατά την εκτίμηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας)  ενιαία κερκίδα δεν είναι κατατμημένη και δεν υπήρχε χρόνος να διαχωριστεί, ώστε να ελεγχθεί καλύτερα.
         Βέβαια, η ύπαρξη ανησυχίας από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, είχε ΚΑΙ τον ηθικό της αυτουργό! Αυτός δεν είναι άλλος από την Ε.Σ.Κ.Α.Θ. τις αποφάσεις, το σκεπτικό και τις ποινές της οποίας, πολύ καλά γνώριζε η Αστυνομία της Καρδίτσας.
Στηριζόμενοι λοιπόν στην «αντικειμενική» Ε.Σ.Κ.Α.Θ., τα όργανα της οποίας τιμούν και βολιώτες, τα όργανα τάξης της Καρδίτσας, αποφάνθηκαν ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου δημιουργούν προβλήματα- επεισόδια και καταστροφές και άρα είναι ανεπιθύμητοι. Είναι επίσης γνωστό, πως κατά το παρελθόν, οι συγκεκριμένοι βολιώτες παράγοντες της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. έχουν υπηρετήσει το σύλλογό μας, οδηγώντας τον με τη σπουδή και την συνεισφορά τους σε αδιαφορία, κακοδιοίκηση, υποβιβασμούς και απαξίωση…
            Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, στις προσβολές, στις υπερβολές και στις αναλήθειες απαντά ως εξής:
             Παρακάμπτοντας την μεροληπτική και στοχευμένη σε βάρος του φίλαθλου κόσμου μας, των συμπολιτών μας και της ομάδας μας στάση της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. που ανακαλύπτει «μονούς καβγάδες» και «κακούς» θεατές μόνο στο Βόλο, οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας και να ενημερώσουμε τη φίλαθλο γνώμη, για να αρθούν παρεξηγήσεις και να εκτεθούν εσκεμμένες στρεβλώσεις.
              Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης, εφέτος έχει αγωνιστεί 18 φορές εκ των οποίων οι 9 εκτός έδρας. Τα προβλήματα και τα επεισόδια αφορούν τρεις μόνο περιπτώσεις, ασχέτως αν παρουσιάζονται από την Α.Δ. Καρδίτσας ως μόνιμη και σταθερή εικόνα! Επίσης είναι κατάπτυστο και ξεπερνά τα όρια του υπηρεσιακού καθήκοντος και της άσκησης του λειτουργήματος της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, η ψευδής αναφορά σε …ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ από τη δράση των φιλάθλων και των οπαδών μας! Εμείς απλώς απορούμε και αναμένουμε τα τεκμήρια…
              Για να τελειώνουμε άπαξ και δια παντός με τα «…επεισόδια που προκαλούν οι οπαδοί μας…» θυμίζουμε στους αυτόπτες και γνωρίζουμε στους απόντες, ότι στην Καλαμπάκα και στον Αλμυρό, οι φίλαθλοί μας προκλήθηκαν από οπαδούς του Παναθηναϊκού Α.Ο., που κατοικούν στις συγκεκριμένες κωμοπόλεις και στις ευρύτερες περιφέρειές τους. Επρόκειτο για συσσωρευμένη εμπάθεια, από την αξιόλογη περυσινή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, την οποία ακολουθούσαν οι φίλαθλοί μας χωρίς ποτέ και πουθενά να προκαλέσουν το παραμικρό. Οι φίλαθλοί μας, σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόσβαλαν ομάδες και πόλεις της περιφέρειάς μας, ενώ κάθε μορφή έντασης προκλήθηκε και ξεκίνησε από τον πυρήνα των γηπεδούχων στις κερκίδες, που έφεραν τα πράσινα διακριτικά του αθηναϊκού σωματείου. Η τρίτη των περιπτώσεων, σε αγώνα της έδρας μας, δημιουργήθηκε, όταν ο προπονητής της ομάδας του Καλαμπάκας, γρονθοκόπησε και απώθησε βίαια θεατή, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο και απαντώντας αδοκίμως για την αθλητική του ιδιότητα, σε συνήθεις προκλήσεις της κερκίδας, έχοντας πρωτίστως προκαλέσει διάλογο αντιπαράθεσης με πυρήνα οπαδών! Ο λόγος της χειρονομίας; Ότι ο φίλαθλος ήταν υπερβολικά εκδηλωτικός, με το να άδει υπέρ της ομάδας του, παρακωλύοντας την προθέρμανση των αθλητών του! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, πως στην πρόκλησή του, υπήρχε η σκέψη να προκαλέσει σφοδρό επεισόδιο και να επιτύχει την εκκένωση των κερκίδων, προς όφελος της ομάδας του. Όλοι άλλωστε, παράγοντες και προπονητές των άλλων ομάδων, γνωρίζοντας τη στάση της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. απέναντί μας, αναλώνονται σε γνωστές πρακτικές προκλήσεων εις βάρος μας, ώστε να δημιουργήσουν προϋποθέσεις σύνταξης αξιόποινων περιγραφών στα φύλλα αγώνων.   
              Κι όμως σε καμία των περιπτώσεων, δεν κλήθηκαν μεθ’ ημών και τα αντίπαλα σωματεία, ως συνυπεύθυνα και συναπολογούμενα. Τα φύλλα αγώνα και οι εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων, συντάχθηκαν με αποκλειστικό γνώμονα ότι ο Βόλος έχει την πλειοψηφία στην κερκίδα και συνεπώς φέρει αποκλειστικά το βάρος της ευθύνης. Υπέστημεν πρωτόγνωρη και βαρύτατη ποινή, όχι μόνο για τα συνήθη της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. αλλά και για τα δεδομένα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Καταθέτοντας προς την Ε.Σ.Κ.Α.Θ. ένσταση στις 12 Μαρτίου, κατά της αρχικής απόφασης, λάβαμε στις 19 Μαρτίου, από παράγοντα της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. την προφορική απάντηση… «μπορεί και να συζητηθεί, αλλά μην έχετε και πολλές ελπίδες!». Ενώ στις 20 Μαρτίου, μας γνωστοποίησε το ίδιο πρόσωπο, ότι αρμόδια για την ένσταση, είναι μόνο η Ε.Ο.Κ.!!! Δηλαδή 10 ημέρες μετά, μας πληροφόρησαν, με δική μας πρωτοβουλία – απορία, ότι η ένστασή μας, ήταν σε λάθος χέρια και ως εκ τούτου παρέμενε αδρανής! Τα συμπεράσματα στην κρίση του κάθε εχέφρονα.  
                Φαίνεται, πως στο περιφερειακό πρωτάθλημα, δεν έχουν συνηθίσει κάποιοι να βλέπουν αγώνες με γυμναστήρια κατακλεισμένα από κόσμο και πανηγυρική ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Τα σωματεία και η Ένωση της Θεσσαλίας, αντί να ελέγξουν και να συνετίσουν τους Θεσσαλούς που έλκονται από το όνομα και τα χρώματα της ομάδας μας για να διασκεδάσουν την προτίμησή τους στους αθηναϊκούς συλλόγους, προτιμούν να ακυρώνουν και να σπιλώνουν την παρουσία των οπαδών μας, διεξάγοντας ένα πρωτάθλημα διεκπεραίωσης στη φιλοσοφία του «μη μου τους κύκλους τάραττε».
                  Η φαυλότητα και η υποκρισία της απαγόρευσης της εκδρομής των φιλάθλων μας, αποκαλύφθηκε όταν στο κλειστό της Καρδίτσας, την ώρα της έναρξης της αναμέτρησης, δεν υπήρχαν στις κερκίδες περισσότεροι από σαράντα θεατές. Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου του κλειστού γυμναστηρίου, υπήρχαν «ετοιμοπόλεμοι» περί τους διακόσιους οπαδούς της Αναγέννησης Καρδίτσας(!!!), που θα εμφανίζονταν, μόνο εάν εισέρχονταν στο Κλειστό οι δικοί μας οπαδοί… Γι’ αυτό, δεν ήταν ενήμερη η τοπική Αστυνομία; Οι δικοί μας φίλαθλοι μόνο έχρηζαν αστυνόμευσης και απαγόρευσης ή αυτοί που αγνοούσαν το αθλητικό γεγονός και θα προσέρχονταν μόνο για ανταλλαγή ύβρεων και προκλήσεων; Ποιοι τελικά θα έπρεπε να αποκλειστούν; Σαφώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας δεν είναι εκπαιδευμένη, ούτε έμπειρη, ώστε να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Εμείς όμως ούτε κρίνουμε, ούτε είμαστε οι αρμόδιοι για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Όλοι γνωρίζουν στη Θεσσαλία, αλλά δεν το παραδέχονται, ότι η συμμετοχή του Ολυμπιακού μας σε πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α.Θ., είναι πολυτέλεια. Δεν υπάρχουν αγώνες σε αυτό το επίπεδο, με την παρουσία εκατοντάδων θεατών, όπως συμβαίνει στους δικούς μας. Μια παρουσία που δεν οφείλεται μόνο στην προσέλευση των δικών μας φιλάθλων, αλλά και στων αντιπάλων ομάδων, που έλκονται από το όνομα του συλλόγου μας. Δυστυχώς, ξέρετε πολύ καλά, πως γι’ αυτό μας τιμωρείτε! Γι’ αυτό μας αποκλείετε!
                  Τέλος, προκάλεσε μειδίαμα σε όλη την αποστολή μας στην Καρδίτσα, όταν θυμηθήκαμε το τελευταίο προσκομματικό επιχείρημα του πορίσματος της Καρδιτσιώτικης Αστυνομίας, ότι ακολουθούσε, μετά τον αγώνα μας, «άλλη αθλητική συνάντηση με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων» και αυτό θα δυσχέραινε προφανώς την ομαλή και ειρηνική αποχώρηση των δικών μας φιλάθλων! Για την Α.Δ. Καρδίτσας λοιπόν… «μεγάλη προσέλευση» χαρακτηρίζεται η παρουσία 32 καθήμενων, συμπεριλαμβανομένων των φίλων και συγγενών των αθλητριών! (Φωτογραφικό υλικό υπάρχει και είναι στη διάθεση κάθε δύσπιστου καλοπροαίρετου).
              Όχι κύριοι! Το ελληνικό μπάσκετ δεν κινδυνεύει από τους supporters του Ολυμπιακού Βόλου, που έδωσαν εξετάσεις εντός και εκτός έδρας επί 30 αγωνιστικές στην εν πολλές αμαρτίες περιπεσσούσα Super League και στις αυστηρώς κρινόμενες ευρωπαϊκές τους παρουσίες, συνοδεύοντας την ποδοσφαιρική ομάδα μας. Κινδυνεύει από τη ραθυμία και τις μεροληπτικές αποφάσεις προκατειλημμένων παραγόντων στην Ε.Σ.Κ.Α.Θ. και από τις λανθασμένες και άστοχες προβλέψεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καρδίτσα.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...