Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ζητάει δικαίωση του Ολυμπιακού

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε τροπολογία στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού....
...με θέμα: «αντιμετώπιση βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», με την οποία ζητά την αναδρομική παύση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία άδικα τιμωρήθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και της απαγορεύθηκε η συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες.


Συγκεκριμένα η τροπολογία του κ. Νάκου αναφέρει, ότι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 77 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ Α' 121/17.6.1999) και με βάση τις αρμοδιότητες που σε αυτήν ανατίθενται με το άρθρο 77α του ιδίου νόμου και αφορούν την απαγόρευση συμμετοχής ΠΑΕ ή ΚΑΕ στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο παύουν αναδρομικά να ισχύουν.

Συνεπώς, εφόσον η συγκεκριμένη τροπολογία γίνει αποδεκτή, τότε η απόφαση της 23ης Αυγούστου του περασμένου έτους θεωρείται ως μηδέποτε γενόμενη και θα ισχύει η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία είχε αποφασίσει την συμμετοχή της ομάδας του Βόλου στην Superleague με την ποινή της αφαίρεσης βαθμών.


Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ο βουλευτής τονίζει ότι με την παρούσα ρύθμιση επιχειρείται να αρθεί η αδικία, που έχει υποστεί η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της 23ης Αυγούστου του 2011 και η οποία κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν ενέκρινε τη συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου, τιμωρήθηκε για το μετοχικό καθεστώς, αν και ήταν το ίδιο από τις αρχές του 2009, ενώ οι συνεχείς εγκρίσεις στο μετοχολόγιο, στο καταστατικό και στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ, τόσο από το Υπουργείο Ανάπτυξης όσο και από την ΕΠΟ και την ίδια την ΕΕΑ, κρίθηκαν ως ...μη γενόμενες.

Είναι χαρακτηριστικό της αδικίας που υπέστη η ομάδα του Βόλου, ότι για πολλές ΠΑΕ αλλά και ΚΑΕ, η Επιτροπή, ανανέωνε συνεχώς την προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους, ενώ αντίθετα στον Ολυμπιακό Βόλου δεν δόθηκε καμία προθεσμία. Εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η υπάρχουσα κατάσταση λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι στρεβλή και χρήζει σήμερα νομοθετικής παρέμβασης και διόρθωσης είναι τουλάχιστον άδικο να συνεχίσουν να ισχύουν αποφάσεις της Επιτροπής που ελήφθησαν μόλις πριν έξι μήνες.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...