Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στην ΕΠΟ το μπαλάκι

Στην ΕΠΟ ρίχνει το μπαλάκι ο υπουργός Πολιτισμού κος Γερουλάνος για το σε ποια κατηγορία θα πρέπει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου όταν η ΕΕΑ του χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το παραπάνω συμπέρασμα πηγάζει από την δημοσίευση εκ μέρους του κου Καρτάλη της συνάντησής του με τον υπουργό, θέλοντας να «απαντήσει» στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού η οποία ήταν άκρως επιθετική προς τον βουλευτή Μαγνησίας.



 Όπως ανέφερε ο κ. Καρτάλης «Ορισμένοι πιστεύουν, χωρίς να κάνουν καν τον κόπο να με ρωτήσουν, ότι στις συναντήσεις μου με τον κ. Γερουλάνο, μιλάμε για κάθε άλλο πολιτιστικό ή αθλητικό θέμα, παρά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύουν επίσης ότι στηρίζονται τα συμφέροντα της πόλης και της ομάδας με (ψευτο)παραπολιτικά ή με κάποια τυπική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου… Επιλέξαμε με το συνάδελφο Σ. Εμινίδη να μην κάνουμε καμία ανακοίνωση για τη συζήτηση (στις 17.1.2012) με τον Π. Γερουλάνο για τις ομάδες καθώς είναι πάντα καλύτερο να προετοιμάζεται αλλά και να «ωριμάζει» μία κάποια συναντίληψη με το Υπουργείο και μετά να παρουσιάζεται (επίσημα) στη Βουλή. Δεν ισχυρίζομαι ότι λύθηκε το πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου. Αλλωστε για την επίλυση του προβλήματος εργάζονται οι άνθρωποι της ΠΑΕ. Όμως προκύπτει σαφώς ότι μπορεί να κατατεθεί εκ νέου φάκελος στην ΕΕΑ, ότι αν είναι πλήρης θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ότι επαφίεται στην ΕΠΟ και στα αρμόδια αθλητικά όργανα να αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα ταξινομηθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κάποιος που θα νομίσει ότι όλα αυτά έγιναν έτσι ξαφνικά, δηλαδή μετά την ανυπόγραφη επιστολή του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου..

Παρατίθεται το ακριβές απόσπασμα των Πρακτικών της Βουλής σε ότι αφορά στην απάντηση του Π. Γερουλάνου στα τρία ερωτήματα που ετέθησαν για τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα:

«ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού): Επειδή, εδώ, αφορά ένα θέμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σαν παράδειγμα, γενικά σε ότι προσπαθούμε να κάνουμε με τις καινούργιες διατάξεις, για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Νομίζω, ότι αυτό το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή αφορά, ακριβώς, τα ζητήματα τα οποία έχουμε πει.

Σε κάθε επαγγελματική ομάδα δίνεται η ευκαιρία να κάνει αίτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να παίξει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό το οποίο θέλουμε να εδραιώσουμε είναι, ότι αυτή η Επιτροπή εξετάζει τα θέματα που αφορούν την πολιτεία και σε αυτό το νόμο περιγράφουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ποια είναι αυτά τα οποία θέλει να ελέγχει η Επιτροπή, για λογαριασμό της πολιτείας. Προφανώς, εάν αυτά που θέλει να ελέγχει η Επιτροπή, πληρούνται από το φάκελο τον οποίο έχει καταθέσει η ομάδα, τότε η ομάδα αυτή έχει δικαίωμα να παίξει.

Σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα; Αυτό, είναι ένα θέμα που αφορά καθαρά την Ε.Π.Ο. και τους φορείς του ποδοσφαίρου γενικότερα. Δεν αφορά καθόλου την Πολιτεία, άρα, αυτό είναι κάτι το οποίο κοιτάμε να ρυθμίσουμε με το παρόν νομοσχέδιο ούτε μας απασχολεί. Άρα, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να πάρουν άδεια για να παίξουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Να πω, όμως, κάτι που αφορά τα νομοσχέδιά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιες χώρες, η δουλειά αυτής της Επιτροπής ή τέτοιου είδους δουλειά, γίνεται σε πολύ πιο τακτικά διαστήματα. Εμείς, το κάνουμε αυτό μία φορά το χρόνο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και, προφανώς, δεν προλαβαίνουμε να το κάνουμε μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου, εάν θα μπορούσε η Επιτροπή να έχει πιο τακτές Συνεδριάσεις, ώστε να μπορεί και άλλες φορές, μέσα στο χρόνο, να αποφασίσει για το αν μια ομάδα πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις. Αυτό, βέβαια, πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, για να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα προσπαθούμε να λύσουμε…»

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως όταν θα ελεγχθεί ξανά η ΠΑΕ του Ολυμπιακού από την ΕΕΑ, ούτε ο κος Γερουλάνος θα είναι υπουργός,ούτε ο κος Καρτάλης βουλευτής ,αφού οι νέες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ ως 5ο κόμμα...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...