Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Καμπανάκι από FIFA στην Ελλάδα


Nα βάλει τέλος στην όποια παρέμβαση της Πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει η FIFA μετά από τις σκανδαλώδεις αποφάσεις υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.
Μάλιστα όπως η sportday αποκάλυψε η FIFA έστειλε κατεπείγον έγγραφο στην EΠΟ με το οποίο απειλεί τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό,λόγω της παρέμβασης της ΕΕΑ στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου!

Το πόρισμα της FIFA καταλήγει στα εξής:
«Η Ε.Ε.Α. είναι τελικός υπεύθυνος για την έγκριση πιστοποιητικών συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και έχει την τελική απόφαση για το ποιες ομάδες δικαιούνται συμμετοχή στη συγκεκριμένη Λίγκα. Επίσης, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δύναται να υπερκεράσει αποφάσεις, ληφθείσες από την Ομοσπονδία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτύρεται ότι είχε εγκριθεί η συμμετοχή του από την ΕΠΟ στη Λίγκα πριν η Ε.Ε.Α. αποφασίσει το αντίθετο. Αυτές οι διαδικασίες σημαίνουν ότι ένα κυβερνητικό όργανο μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που θα έπρεπε να είναι στην αποκλειστική υπευθυνότητα της ΕΠΟ. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως κυβερνητικός παρεμβατισμός στα εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της FIFA, Μάρκους Κάτνερ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πιλάβιος απάντησε: «Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες πρέπει να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που μπορεί να είναι χρονοβόρος, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, επιτρέψτε μου ευγενικά να ζητήσω έναν μήνα παράτασης, ώστε να σας παραδώσω ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης σχετικά με τον στόχο, ο οποίος επακριβώς αναφέρεται στο γράμμα σας. Περιμένω τη θετική σας απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην UEFA είναι ενήμεροι για τη συγκεκριμένα ιστορία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...