Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ερώτηση Νάκου προς Γερουλάνο

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος επανήλθε εκ νέου στη Βουλή, και κατέθεσε νέα Επίκαιρη Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ...., μετά τις  αποκαλύψεις, ότι υπήρξε επιστολή της FIFA στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., η οποία τονίζει, ότι η απόφαση αφανισμού της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, που έβγαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και των κανόνων που ισχύουν διεθνώς. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία καλείται ξανά ο κ. Γερουλάνος να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής και να δώσει τις εξηγήσεις που οφείλει στη κοινωνία του Βόλου και όχι να το αποφύγει με νέες προφάσεις, οι χθεσινές αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ότι η ομάδα μας χρησιμοποιήθηκε για πολιτικές σκοπιμότητες ουσιαστικά «συγκάλυψης» του σκανδάλου του ποδοσφαίρου. 

Όπως είχαμε κατ επανάληψη τονίσει στη Βουλή, ο αφανισμός του Ολυμπιακού Βόλου βασίστηκε στην ωμή παραβίαση των κανόνων του δικαίου και κυρίως των κανόνων του διεθνούς ποδοσφαίρου. Το έγγραφο, που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας και επισημαίνει καθαρά, ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου υπήρξε ανεπίτρεπτη κυβερνητική παρέμβαση η οποία και καταδικάζεται. Δυστυχώς ούτε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος, ούτε ο Υπουργός Πολιτισμού συμμορφώθηκαν, ο μεν πρώτος ζήτησε απλά πίστωση χρόνου, ο δεύτερος την απέκρυψε και αδιαφόρησε. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της FIFA κ. Μάρκους Κάτνερ, αναφέρεται, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τιμωρήθηκε με απόφαση αθλητικού οργάνου, αλλά κρατικού φορέα, της διορισμένης από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Σε λίγες ημέρες, 30 Δεκεμβρίου εκπνέει η διορία που έχει ζητήσει η Ε.Π.Ο., χωρίς μέχρι σήμερα να προκύπτει συμμόρφωση της ομοσπονδίας και του Υπουργείου στις υποδείξεις της FIFA. 

Τελειώνοντας, ο κ. Νάκος, καλεί τον κ. Γερουλάνο να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στην πόλη του Βόλου και τον καλεί να εξηγήσει, εάν εξακολουθεί και μετά την επιστολή να ισχυρίζεται ψευδώς, ότι δεν υπήρξε ωμή και άδικη παρέμβασή του, ώστε να εξαφανισθεί ο Ολυμπιακός Βόλου και εάν θα συμμορφωθεί επιτέλους στις υποδείξεις της FIFA, ώστε να διασφαλίσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με τον μόνο υπάρχοντα τρόπο που είναι η αποκατάσταση της ομάδα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...