Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική παρέμβαση που δεν έγινε ποτέ...

Ο Ολυμπιακός «αφανίζεται» λόγω πολιτικής παρέμβασης του Γερουλάνου.Αυτά είναι χιλιοειπωμένα....ας δούμε όμως από εδώ και πέρα τι γίνεται...

Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού είχε ξεκαθαρίσει την θέση του.Με πολιτική παρέμβαση μας ρίξανε,μόνο με πολιτική παρέμβαση μπορούμε να ξαναγυρίσουμε...


Και όταν λέμε πολιτική παρέμβαση δεν ευνοούμε βραδινό σουαρέ στο σπίτι της Ροδούλας,ούτε τηλεφωνήματα του κου Καρτάλη που κανείς δεν ξέρει αν έγιναν.
Ο λόγος γινόταν για ουσιαστική - εκβιαστική παρέμβαση των βουλευτών μας που ίσως να έβαζε σε κίνδυνο την ίδια την κυβέρνηση.


Την παραπάνω παρέμβαση περίμενε μέχρι σήμερα η ΠΑΕ.Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Πλέον ο Ολυμπιακός είναι κατά 99% στην Δ' εθνική και πρέπει να κοιτάξει άμεσα το αύριο.


Το αν θα γίνουν μαζικές μηνύσεις από φιλάθλους και μετόχους κατά των μελών της ΕΕΑ είναι σε δεύτερο πλάνο και ουσιαστικά δεν θα αλλάξει την κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε του χρόνου.


Τι περιμένει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα....Την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία την Τετάρτη εκτός απροόπτου θα επικυρώσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού.Όπως έχουμε κατ'επανάληψη πει ο Ολυμπιακός «χρειάζεται» αυτή την απόφαση για να μπορέσει να πάει στο CAS από το οποίο άμεσα θα ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα,αλλά και στην FIFA από την οποία θα ζητήσει άμεσα μέτρα κατά της ΕΠΟ.


Είτε τα κερδίσει είτε όχι τα ασφαλιστικά μέτρα,η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει κάπου τον Νοέμβριο οπότε και υπολογίζουμε την τελική εκδίκαση της υπόθεσης.Μέχρι τότε όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να φροντίσει να έχει ομάδα πρωταθλητισμού στην Δ' Εθνική,αφού σε περίπτωση που χαθούν όλες οι δικαστικές διαμάχες,η ομάδα του Βόλου δεν πρέπει να χάσει χρόνο για να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.


Να σημειωθεί πως η ΕΠΟ έχει δώσει προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην Δ' Εθνική μέχρι τις 28/09 η οποία πιθανότατα  θα παραταθεί, αλλά κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει κινήσεις γι' αυτό και απολύτως δικαιολογημένα αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει ακόμα αθλητικός φορέας που να έχει διατάξει την διάλυση της ΠΑΕ.


Έτσι αν η ΕΠΟ την Τετάρτη αποφασίσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού,η ομάδα του Βόλου θα βρεθεί στην Δ' εθνική ως το απόλυτο φαβορί για...υποβιβασμό,αφού είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να κατεβάσει ομάδα!


Αν η ομάδα πάντως δικαιωθεί στο CAS κάπου πριν τα Χριστούγεννα ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Λίγκα,χωρίς παίκτες και χωρίς να είναι ανταγωνιστικός,με το οικονομικό του πρόβλημα όμως λυμένο λόγω των αποζημιώσεων που θα επιδιώξει.


Από εκεί και πέρα κάποιοι λίγοι περιμένουν να γίνει την τελευταία στιγμή η μεγάλη κομπίνα από τον Πηλαδάκη και την παρέα του μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ την Τρίτη.
Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να γίνουν πολλά πραξικοπήματα...Δηλαδή:το δικαστήριο να ορίσει κακοδικία και να επιστρέψει την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων.Η Επιτροπή να αυθαιρετήσει ,να μην θεωρήσει το Διαιτητικό ως αναρμόδιο,όπως έκανε στο παρελθόν και να επαναδικάσει τον Ολυμπιακό και να τον υποβιβάσει ή να τον αθωώσει.
Αν τυχόν βέβαια τα πάντα ανατραπούν και η Επιτροπή Εφέσεων αποφασίσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Β' Εθνική,κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως η ΕΕΑ θα επανεξετάσει τον φάκελο των ερυθρολεύκων,οπότε...δώρο άδωρο και ο Ολυμπιακός θα καταλήξει και πάλι στην Ερασιτεχνική κατηγορία.


Μπερδευτήκατε...Ασφαλώς!Άλλωστε από το μπάχαλο στο οποίο μας «έριξε» ο Γερουλάνος και τα τσιράκια μόνο πηγαίνοντας μέρα με την μέρα και απόφαση με την απόφαση βγάζεις άκρη.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...