Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Του...Γερουλάνου το κάγκελο!

Λαβύρινθος...Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ατραπό που πρόκειται να πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο αναλόγως των αποφάσεων που θα πάρει μια επιτροπή του Δημοσίου,της οποίας η πλειονότητα των μελών δεν έχει την παραμικρή ιδέα από ποδόσφαιρο.(όπως άλλωστε και ο εντολοδόχος τους κος Γερουλάνος).
Το VolosFans.com αναλύει όλα τα ενδεχόμενα...


Ο δρόμος απεμπλοκής του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βέβαια η χορήγηση πιστοποιητικού σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Αν γίνει αυτό,θα εκπέσουν άμεσα τα ασφαλιστικά μέτρα και η Επιτροπή θα μπορέσει πλέον να ελέγξει φακέλους των υπόλοιπων ομάδων που θα στελεχώσουν τις εθνικές κατηγορίες.Το να εξεταστούν οι φάκελοι βέβαια είναι καθ'όλα σύννομο αφού στο άρθρο 77α παράγραφος 2 λέει καθαρά πως «η Επιτροπή διενεργεί τακτικό έλεγχο τον Ιούλιο κάθε έτους, καθώς και έκτακτο ύστερα από παραγγελία του Υπουργού Ανάπτυξης ή του Υπουργού Πολιτισμού ή αυτεπάγγελτα» παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίζονται οι μονίμως αντιμαχόμενοι της ομάδας μας.


Λίγο πιο περίπλοκη γίνεται η περίπτωση κατά την οποία η ΕΕΑ αποφασίσει να ελέγξει τους φακέλους των δύο ομάδων και να χορηγήσει πιστοποιητικό μόνο στην μία.
Αυτό ουσιαστικά δεν οδηγεί σε πλήρη απεμπλοκή,αφού η μία ΠΑΕ θα αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει ορίσει το Διοικητικό Εφετείο,αλλά η άλλη όχι με αποτέλεσμα η επιτροπή να μην μπορεί να την αντικαταστήσει.Έτσι η Λίγκα θα μπορεί να συμπεριλάβει μόλις μια ομάδα και να οδηγηθεί σε ένα πρωτάθλημα 15 ομάδων μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της άλλης ομάδας.


Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι η ΕΕΑ να ελέγξει τους φακέλους μεν,να τους απορρίψει και πάλι δε.Αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες.
Η ΕΕΑ θα πρέπει να συμπεριλάβει και πάλι στο σκεπτικό απόρριψης των φακέλων τους λόγους της.Στην περίπτωση του Ολυμπιακού,την οποία άλλωστε γνωρίζουμε καλύτερα,δεν υπάρχουν πλέον ψεγάδια στον νέο φάκελο.Τα «παρένθετα» κατά την επιτροπή πρόσωπα έχουν εκλείψει,οπότε η σύνταξη σκεπτικού όχι μόνο θα είναι δύσκολη αλλά πλέον θα επιδέχεται μηνύσεις για επιορκία.
Απόρριψη των φακέλων θα σημάνει συνέχιση του δικαστικού αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου και ταυτόχρονα πλήρη μπάχαλο στα Εθνικά πρωταθλήματα.Η Λίγκα θα αναγκαστεί να συνεχίσει με 14 ομάδες ,παραβιάζοντας το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.Οι εθνικές κατηγορίες θα αναγκαστούν να αρχίσουν πρωταθλήματα χωρίς να περιμένουν την ΕΕΑ να χορηγήσει πιστοποιητικά.Άμεση θα είναι και απειλή τεράστιων αποζημιώσεων σε περίπτωση που οι δικαστικοί αγώνες του Ολυμπιακού τελεσφορήσουν μετά από κάποιους μήνες.
Πάντως  η Σούπερ Λιγκα θα πρέπει να παραπέμψει την απόφαση της επιτροπής στην Πειθαρχική Επιτροπή και αν η αυτή δεχτεί πως ορθά δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό, μοναδική ελπίδα στην ομάδα θα είναι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.





Ο πιο εύκολος δρόμος «εκτέλεσης» του Ολυμπιακού είναι να βρει τρόπο και «παράθυρο» η ΕΕΑ να μην εξετάσει τους φακέλους ως εκπρόθεσμους και να προκαλέσει νέα καθυστέρηση.Βέβαια κάτι τέτοιο θα αποτελεί ουσιαστικά παραβίαση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου το οποίο εμμέσως πλην σαφώς «έδωσε» ουσιαστικά χρόνο στην επιτροπή να επανεξετάσει τους φακέλους. 

Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή που θα εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης απόφασης που κατέθεσε ο Λεβαδειακός.Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τότε ουσιαστικά έχει κατορθώσει να δέσει χειροπόδαρα όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΟ.
Η ΕΕΑ με νέα δεδομένα θα πρέπει να ορίσει νέα συνεδρίαση ενώ όλα τα πρωταθλήματα θα βρίσκονται στον αέρα.
Βέβαια η παραπάνω νέα καθυστέρηση θα σημάνει και «αργό θάνατο» για την ομάδα αφού είναι άγνωστο ποιοι παίκτες θα θέλουν να περιμένουν περαιτέρω την δικαίωση της ΠΑΕ.


Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω...ο Ολυμπιακός Βόλου έχει σαφώς «στριμώξει» δικαστικά την ΕΕΑ η οποία αν θέλει να ακολουθήσει την αρχική πολιτική γραμμή Γερουλάνου της «θανατικής ποινής» για τους ερυθρόλευκους,θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να παρανομήσει.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι αδύνατο αν έχεις την κάλυψη της πολιτείας και του χαλιφάτου ανθρώπων που έχουν πλέον διαφθαρεί παρά την χρονικά πολύ μικρή τους τριβή στα γρανάζια της εξουσίας. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...