Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΠΑΕ την ευθύνη αλλιώς λουκέτο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο σταδιακό κλείσιμο των συνδέσμων.

Στο νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδο, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Οκτώβριο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τις λέσχες φιλάθλων. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες καλούνται να αναγνωρίσουν τους συνδέσμους γραπτώς, ουσιαστικά λαμβάνοντας και μερική ευθύνη για την λειτουργία τους. 

Αδιευκρίνιστος πάντως παραμένει ο ορισμός της «μερικής ευθύνης» που θα αναλογεί στις ΠΑΕ.

Στην περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δεν αναγνωρίσει έναν σύνδεσμο, τότε, αυτό θα είναι αρκετό να οδηγήσει ακόμη και στο κλείσιμό τους. Εάν ο σύνδεσμος λειτουργεί χωρίς άδεια από την αστυνομία, τότε θα προβλέπεται η ποινή φυλάκισης δύο ετών στο άτομο το οποίο φέρεται να είναι υπεύθυνος της.


Κάθε Ιούλιο θα πραγματοποιείται ένας έλεγχος από την γενική γραμματεία Αθλητισμού, θα υποβάλλονται συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ θα δίδεται η δυνατότητα τόσο στην ΓΓΑ όσο και στις ομάδες να ζητηθούν την διάλυση ενός συνδέσμου εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Την ίδια στιγμή θα δίδεται η δυνατότητα στους συλλόγους να ασκούν εποπτεία και έλεγχο στους συνδέσμους.


Όπως έχει πει και ο χαλίφης Γερουλάνος, από την στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο που θα αρχίσει η εφαρμογή του με την διαδικασία «αδειοδότησης» κανένας σύνδεσμος δεν θα μπορεί να λειτουργεί.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...