Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δίκη Παρωδία Μέρος 2ο

Η απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση της διεκδίκασης της έφεσης από τον Sport-Fm Βόλου «ξεγύμνωσε» την όλη διαδικασία καθώς και το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες των καταθέσεων .
Την Παρασκευή η απόφαση!
H διαδικασία πάντως άρχισε με επιστολή-φωτιά του Αχιλλέα Μπέου.

«Ζητώ την εξαίρεση όλης της Επιτροπής. Μου ήρθε μια επιστολή χθες», ανέφερε ο τέως πρόεδρος και στη συνέχεια διάβασε μέρος της… «Είναι η δεύτερη επιστολή που σου στέλνω. Πρέπει να σε ενημερώσω ότι άδικα χάνεις τον καιρό σου. Κυβερνητική παρέμβαση, από Μπιτσαξή στον Πιλάβιο. Δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση. Άλλαξαν τον πρόεδρο.Θα σε δικάσει ο Θέμελης και όχι ο Λεοντής. Είναι πραγματικά άδικο», διάβασε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Η αντίδραση του προέδρου ο οποίος αντικατέστησε όντως την τελευταία στιγμή τον κο Λεοντή ήταν έντονη. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για να κλείσει στόματα να εξαιρέσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Ο Αχιλλέας Μπέος στάθηκε στο γεγονός ότι ως κατηγορητήριο δέχεται η Επιτροπή ένα προϊόν κατηγοριών από μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, κατηγόρησε για χρήση συνομιλιών που έχουν προκύψει από υποκλοπές…


««Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο και αυτό πείραξε πολύ κόσμο. Ο κ. Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωσή μου κι έχω στοιχεία για αυτό. Η στοχοποίηση έχει να κάνει με τεράστια συμφέροντα.Να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα κι όχι στην ομάδα. Δεν φταίει σε τίποτα ο Ολυμπιακός Βόλου για να υποβιβαστεί.

Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια δίκη παρωδία. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του κενά. Ο υπάλληλος του ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε. Η τουρκική ομοσπονδία αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. 
Κατατέθηκε επιστολή παραμονές δίκης ανώνυμη που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Super League.Δεν καλείτε για μάρτυρες τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές. Πού είναι αυτοί εδώ σήμερα. Πώς μπορεί να στηθεί ένας αγώνας αν δεν συμμετέχουν αυτοί; Πώς στήθηκαν οι αγώνες; 
Γιατί δεν βρίσκονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ οι αντίπαλες ομάδες. Με ποιον τα στήσαμε τα παιχνίδια με τον Θεό; Πώς είναι δυνατόν εδώ αντί για πραγματικούς μάρτυρες να στηριζόμαστε σε καταθέσεις Κούγια που είναι σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για να καταθέσει ανύπαρκτα περιστατικά.», υποστήριξε .

Ο Αχιλλέας Μπέος είπε πως στην υπόθεση με τις κασέτες είχε ζητήσει την εξαίρεση του αθλητικού δικαστή κ. Σιμιτζόγλου. Ο λόγος ήταν πως είχε πληροφορηθεί ότι τρεις φορές την ημέρα ο Σιμιτζόγλου βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Νικόλα Πατέρα.

Κατάθεση Κούγια



Αποκορύφωμα η κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας κου Κούγια.


Σε ερώτηση του δικαστηρίου στο πως τεκμηριώνει πως ο Ολυμπιακός Βόλου «έστησε» τα επίμαχα παιχνίδια για τα οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό η εκπληκτική απάντηση του δικηγόρου ήταν : «Το άκουσα στην πιάτσα».

Λίγο πριν από τις 14.00 ξεκίνησε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια, που αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ρωτήθηκε ξεχωριστά για καθένα από τα έξι "επίμαχα" παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου (από το 2008) που περιλαμβάνονται στο φάκελο της UEFA. Σε όλα απάντησε "δεν γνωρίζω τίποτα", ενώ αρχικά είχε προσθέσει "μόνο ότι ξέρει η πιάτσα", προκαλώντας το αυθόρμητο γέλιο στην αίθουσα.
Ο Αχιλλέας Μπέος σε ένα σημείο -κι ενώ μιλούσε ο Κούγιας- σηκώθηκε από την καρέκλα του και αποχώρησε από την αίθουσα μονολογώντας ότι αυτά που ακούει του προκαλούν εμετό.
Λίγο αργότερα διέκοψε τον μάρτυρα ο οποίος εξηγούσε στον δικαστή ότι είχε μια προσωπική επαφή με τον Μισέλ Πλατίνι. "Ποιον" αναρωτήθηκε ο κ. Θέμελης για να λάβει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τον πρόεδρο της UEFA και να ακούσει τον Μπέο να λέει: "είχε προσωπική επαφή, είχε μια φωτογραφία του Πλατινί και του μιλούσε".

Οι δικαστές αυτή την φορά επέμεναν στην κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας και δεν τον άφηναν να μονολογεί.Ουσιαστικά ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε πως πιστεύει πως ο Ολυμπιακός Βόλου έστηνε παιχνίδια στην Β εθνική χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει τα «πιστεύω» του στο δικαστήριο.

Κατάθεση Ηλιόπουλου 


O εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ κ.Ηλιόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα έγγραφα της UEFA για τα παιχνίδια στην Ελλάδα για τα οποία όμως ο ΟΠΑΠ δεν έχει καμία πληροφορία, ενώ δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν έχει αποδείξεις ή ακόμη και ενδείξεις ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μετείχε σε «στημένα» παιχνίδια.
Αναλυτικά δήλωσε : 
- Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος: ήταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ κι ο στοιχηματισμός του ήταν κανονικός. 
- Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας. Ο όρος μη ανταγωνιστικός σημαίνει ότι είτε υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, ή υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά.
- Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας.
- Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Πειραιά: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας.
- Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου: Δεν μπήκε στο κουπόνι λόγω Ηλιούπολης. Η Ηλιούπολη δεν είχε τότε πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπει στο κουπόνι.
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου την σεζόν 2010-2011 (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ήταν φυσιολογικά. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο έληξε 4-0, για το οποίο δήλωσε ότι σε όλα τα πρακτορεία στην Ελλάδα ο στοιχηματισμός για το συγκεκριμένο σκορ δεν ξεπέρασε τα 300 ευρώ.
Επίσης, ανέφερε ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει το πιο αξιόπιστο σύστημα στον κόσμο γιατί μπορεί ανά δευτερόλεπτο (σ.σ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό) να βλέπει τι ποσά παίζονται σε όλα τα πρακτορεία της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτόματα να φράξει έναν αγώνα, αν κριθεί σκόπιμο.

Καταθέσεις παικτών: 

Παίκτες του Ολυμπιακού συμμετείχαν ως μάρτυρες.Στην κατάθεσή του ο αρχηγός της ομάδας του Βόλου Ηλίας Σολάκης είπε ότι είναι οικογενειάρχης, τονίζοντας ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του να υπήρξε κάποιο «στημένο» παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Σολάκης. Αναφέρθηκε και στο παιχνίδι Ηλιούπολη - Ολυμπιακός με σκορ 1-3 ύστερα από ερώτηση του προέδρου και είπε ότι το παιχνίδι δεν ήταν στημένο και ότι έβαλε γκολ. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο Ηλίας Σολάκης είπε ότι ποτέ πρόεδρος ή παράγοντας του ποδοσφαίρου δεν του είπε ότι το παιχνίδι είναι στημένο και δεν είδε κάτι περίεργο.
 Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι  καταθέσεις των Γουσούλη και Αλβάρεζ.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού πήραν παράταση να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι.

1500 άτομα παραβρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ κατά την εκδίκαση της έφεσης.Ανάμεσά τους οι ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και πολλοί παίκτες της ομάδας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...