Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γράφετε εσείς:Δημοσιογράφοι και πραγματικότητα

Παρατηρώντας την υπόθεση των στημένων από την αρχή μου γεννήθηκε η εντύπωση ότι το θέμα προέκυψε ελέω μεσοπρόθεσμου.
Βλέποντας όμως την εμπλοκή παραγόντων του ΠΟΚ και το κάλεσμα κάποιου απο αυτους από τον εισαγγελέα άρχισα να πιστεύω αμυδρά ότι ίσως πάει κάτι να γίνει στο καημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Όσο περνούσε ο καιρός άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τελικά αυτοί που θα την πληρώσουν δεν θα είναι οι μεγάλοι αλλά ο Βόλος και η Καβάλα. Να σημειώσω ότι πέρα από τον παράνομο στοιχηματισμο, στις κασέτες είχαμε θέματα παράνομου ορισμού διαιτητών (και άλλα ωραία) αρεστών σε παράγοντες των δυο ‘μεγάλων’ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για ανάλογο θέμα ορισμού διαιτητών καθώς και για δωροδοκία, αν δεν κάνω λάθος υποβιβαστικέ, η Juventus.

Και φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα όπου Βόλος και Καβάλα παραμείναν στην μεγάλη κατηγορία. Αμέσως σκύλιασαν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης λες και ο Βόλος και η Καβάλα φταίνε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οι δυο αυτοί 'δυνάστες' μονοπωλούν πενήντα χρόνια τώρα το ελληνικό πρωταθλήματα με κάλπικα πέναλτι, ‘σφαγές’, πιστολιά, Ριζουπολες κλπ.

Αυτοί οι τύποι μιλούν για μικρή τιμωρία, λες και -10 βαθμοί είναι τίποτα. Αν βέβαια στην θέση του Βόλου ήταν οι δυο ομάδες του ΠΟΚ φυσικά δεν θα γίνονταν απολύτως τίποτα. Αλλά αν μια στο εκατομμύριο τιμωρούνταν με αφαίρεση δέκα βαθμών τότε θα μιλούσαμε για βαρύτατη τιμωρία που στερεί την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, εσόδων κλπ. Τότε οι οπαδικοί στρατοί των συλλόγων αυτών θα τα κάνανε γης μαδιάμ και οι δήμαρχοι, βουλευτές κλπ θα απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Συνοψίζοντας λοιπόν, αφού κύριοι δημοσιογράφοι ψάχνετε για εξυγίανση κοιτάξτε πρώτα αλλού και μετά στα εύκολα θύματα. Γιατί το να κατηγορούμε τον Βόλο και τον κάθε Βόλο για την σαπίλα του ποδοσφαίρου, είναι σαν να λέμε ότι για την κατάντια που ζούμε φταίνε οι οικολόγοι και οι κυνηγοί και όχι τα δυο μεγάλα κόμματα.

Αναγνώστης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...