Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο πάνθεον της ιστορίας



Στην ιστορία πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σε παρθενική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό κύπελλο πέτυχε δύο συνεχόμενες προκρίσεις.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Ντιφερντάνζ 3-0 με γκολ των Μάρτιν,Σέλεζι και Σολάκη.
13.000 φίλοι της ομάδας αποθέωσαν τους ερυθρόλευκους και έδωσαν μήνυμα στην Αθήνα.





Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 10' με τον Σκέμπρι ο οποίος δέχτηκε την μπάλα από τον Μόνχε αλλά ο Βέμπερ απέκρουσε την μπάλα.
Στο 17' ο Μαρτίν απείλησε με εκτέλεση φάουλ αλλά και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απομάκρυνε σε κόρνερ.
Καθώς η ώρα περνούσε φαινόταν πως η ομάδα του Βόλου θα σκοράρει.Αυτό έγινε στο 30' όταν ο Μάρτιν εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Βέμπερ και πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 34' ο Σκέμπρι είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας αλλά δεν τα κατάφερε.


Ο Ολυμπιακός άρχισε με διπλή αλλαγή το παιχνίδι (Σολάκης - Μπρέσκα) και αν και οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με το σουτ του Μπέτμερ,κατάφερε γρήγορα με μια υποδειγματική αντεπίθεση να κάνει το 2-0 με τον Σέλεζι.
Ο Μόνχε θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων και το δοκάρι στο 55' και το άστοχο σουτ του Αργεντίνου στο 64' το εμπόδισαν.
Στο 66' ο Μπρέσκα δυσκόλεψε τον Βέμπερ ο οποίος και πάλι ήταν ο τελικός νικητής.
Στο 82' ο Μπρέσκα έφυγε γρήγορα από δεξιά μετά από μπαλιά του Νταρμιόν,έβγαλε μια σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Σολάκη ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Βέμπερ.
Ο Μαρτίν στο 88' έχασε την ευκαιρία να τετραπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του από το ύψος της περιοχής δεν ήταν ιδανικό και πέρασε εκτός από το σώμα του Βέμπερ και το οριζόντιο δοκάρι του.
Σέλεζι και Μπρέσκα έχασαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις αναγκάζοντας τον Βέμπερ να υπερβεί εαυτόν....

Ο Χάβι και οι παίκτες:


Ο Χάβι Γκραθία «δοκίμασε» παίκτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν φανέλα βασικού.Ο Ρόκα στο τέρμα,ο Ζαραδούκας στο αριστερό άκρο της άμυνας,ο Νταρμπιόν στα χαφ ξεκίνησαν πρώτη φορά παιχνίδι στο Europa League.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Ρόκα, Ντολεζάι, Νταρμπιόν, Ακόστα (46' Μπρέσκα), Αλβάρες, Σανκαρέ, Ζέλεζι, Μόνχε, Σκέμπρι (46' Σολάκης), Ζαραδούκας (74' Ρόκας), Μαρτίν
Ντιφερντάνζ (Μορίς Σπιτόνι): Βέμπερ, Ροντρίγκεζ, Ερ Ραφίκ, Καρόν, Λεόνι, Μπετμέρ, Γιένις, Λεμπρέσν, Αφούν, Πισκόρ, Κίντσιγκερ
Δηλώσεις:
Γκραθια: «Σήμερα απολαμβάνουμε τη νίκη και το μεγάλο βήμα που κάναμε. Νομίζω πρώτη φορά η ομάδα φτάνει στα play off του Europa League. Εχουμε πολλές μέρες που δουλεύουμε και λίγες για ξεκούραση, Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε προπονήσεις, αλλά θα ξεκουραστούμε και λίγο. Εχουμε μια εβδομάδα για να ξεκουραστούμε και θα περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο, που είναι πιο δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπούμε στους ομίλους και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά.

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, επισήμανε: «Ηταν η καλύτερη στιγμή για να παίξουν κι άλλοι παίκτες στη Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε και να εμπιστευτούμε κι άλλους παίκτες. Ολοι οι παίκτες έδειξαν πως είναι έτοιμοι να φορέσουν τη φανέλα».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι, υπογράμμισε: «Οι αλλαγές που έγιναν στο ημίχρονο, με την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη, ήταν για να δούμε πως συμπεριφέρεται η ομάδα με δύο επιθετικούς. Η αλλαγή του Ζαραδούκα έγινε γιατί τη ζήτησε ο ίδιος. Ηθελα να βάλω τον Ανδρίκο, όμως έπρεπε να κάνω την αλλαγή του Ζαραδούκα με τον Ρόκα».

Τέλος, για το αν ενόψει της συνέχειας στην Ευρώπη θα γίνουν μεταγραφές, σημείωσε: «Η Ραντ είναι καλή ομάδα. Νομίζω ότι η Ντιφερντάνζ είναι λίγο κατώτερη από τη Ραντ. Κάναμε δύο παιχνίδια καλά και δεν δυσκολευτήκαμε να σκοράρουμε. Η επόμενη ομάδα θα είναι αρκετά δυνατή. Είμαι της άποψης πως μπορούμε να δυναμώσουμε το ρόστερ και το ξέρει και ο τεχνικός διευθυντής. Θα το δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες
».


Ζαραδούκας:«Το μυαλό μας είναι στην απόφαση.Ολοι βλέπουν τι κόσμο έχουμε και τι ομάδα έχουμε.Απαιτούμε μια δίκαια απόφαση.Έχουμε 25 μέρες για το πρωτάθλημα και βεμτιονώμαστε.Είμαστε μια οικογένεια.Οι παλαιότεροι βοηθάνε τους νέους.»

Αλβάρεζ:«Προσπαθούμε να κάνουμε την δουλεία μας και να δώσουμε τους εαυτούς μας.Αυτή η ομάδα γράφει ιστορία.Έχουμε δουλέψει πολύ .Ευχαριστώ τον κόσμο.Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μας κρατά όλους μαζί.»

Μικρά και Πικάντικα
  • Μόνο στο παιχνίδι δεν ήταν το μυαλό των φιλάθλων.
  • Παρολ'αυτά ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν υποδειγματικός.
  • Τα πανό κατά Μπιτσαξή και Γερουλάνου που είχαν οι φίλοι του Ολυμπιακού έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα του Πανθεσσαλικού.
  • Τα συνθήματα κατά της Αθήνας της Πολιτείας και του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που κυριάρχησαν.
  • Με μεγάλη δόση ειρωνείας οι φίλοι του Βόλου φώναζαν "οεοοο στημένο και αυτό.»
  • Οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι ήταν στόχος κάποιων λεκτικών επιθέσεων χωρίς όμως να προξενηθούν παρατράγουδα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...