Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κατηγορητήριο κωμωδία....

Ως κακόγουστη φάρσα του αθλητικού εισαγγελέα μπορεί να χαρακτηριστεί το κατηγορητήριο εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου από όσα διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου-κωμωδία!
Τα  κατηγορητήρια βάσει των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης συνέταξε τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου βασίζονται στα παρακάτω....


Οι αγώνες για τους οποίους κατηγορείται ο Αχιλλέας Μπέος με την ιδιότητα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, περιλαμβάνονται στους φακέλους της UEFA με τα ύποπτα ματς και είναι οι εξής: 

Α) Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (30/8/2009).
Β) Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (27/10/2008).
Γ) Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 1-1 (2/2/2009).
Δ) Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009).
Ε) Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός 2-0 (15/1/2010).
Στ) Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 (6/2/2010).


Οι συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου στις οποίες βασίζεται το κατηγορητήριο οι οποίες όμως ουδεμία σχέση έχουν με τους παραπάνω αγώνες.Οι αγώνες είναι απλά αυτοί  οι οποίοι σύμφωνα με το betrardar της Uefa κρίθηκαν ως στατιστικά ύποπτοι.



Οι συνομιλίες είναι οι γνωστές οι οποίες διέρρευσαν τις πρώτες μέρες χωρίς κανένα νέο στοιχείο!


Δηλαδή....«Συνομιλία Ανδρέα Δημόπουλου με Γιώργο Γεωργόπουλο, συνομιλία Ανδρέα Δημόπουλου με Κώστα Μενδρινό, συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Γιάννη Παπαδόπουλο «προκειμένου να κανονίσουν τις λεπτομέρειες για το “στήσιμο” ποδοσφαιρικού αγώνα, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστούν, δίνοντας του τις “κατάλληλες οδηγίες”», συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Θανάση Κανελλόπουλο «που συζητάνε για το ποιους παρατηρητές θα βάλουν στον αγώνα (πιθανόν μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου την 13/1/20011 με αποτέλεσμα 1-2) οι οποίοι “θα ελέγχονται πλήρως”», συνομιλία Αχιλλέα Μπέου με Νίκο Αλέφαντο, συνομιλία Βασίλη Καρακούλια με άγνωστο και αρκετές ακόμη συνομιλίες Αχιλλέα Μπέου με Γιάννη Παπαδόπουλο. »


Ο αθλητικός εισαγγελέας δικαιολογεί την δίωξη του Ολυμπιακού Βόλου στο άρθρο 26 παρ. 3 ("παραβάσεις καταστατικού-κανονισμών ΕΠΟ-δυσφήμιση αθλήματος"), το οποίο αναφέρει πως «κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συνδέονται με αυτή». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θέλει να συνδέσει τις τιμωρίες των φυσικών προσώπων, και τις ποινές στις ΠΑΕ. 


Οι  μάρτυρες κατηγορίας που έχουν προταθεί να κληθούν να καταθέσουν, είναι ο προϊστάμενος διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, αλλά και –άγνωστο για ποιον λόγο- ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος στο επίδικο διάστημα είχε αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.



Είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε δίκη - φαρσοκωμωδία αφού οι μοναδικές αποδείξεις που μπορεί να φέρει ο εισαγγελέας για να βασίσει τις κατηγορίες του είναι οι «καφενειακές» συζητήσεις που όλοι πλέον γνωρίζουν, αλλά και τα γνωστά ανα καιρούς λεγόμενα του «μοντελοπνίχτη» κυρίου Κούγια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...