Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στήριξη στο παρά πέντε

Ψήφισμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Ανοικτή επιστολή στον κ.Γερουλάνο έστειλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Μαρκάκης.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου:
«Η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων παιγνιδιών έφερε την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, στο «μάτι του κυκλώνα».
Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσώπησε επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και ήδη διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Η πορεία της ομάδας αποδεικνύεται ότι είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται.
Όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και την πόλη, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και το γόητρο της ομάδας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θεωρεί ότι πρέπει ασφαλώς να ολοκληρωθεί η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Κάθαρση, όμως, δε σημαίνει να βρεθούν κάποια εξιλαστήρια θύματα, ενώ ουσιαστικά θα παραμείνει ανέγγιχτο το σύστημα του παράνομου τζόγου, που γεννά και αναπαράγει φαινόμενα, κερδοσκοπίας, σήψης και διαφθοράς.
Κάθαρση σημαίνει να εφαρμοστούν οι νόμοι προς κάθε κατεύθυνση.
Κάθαρση σημαίνει να αφεθούν τα Πειθαρχικά Όργανα της Super League και της Ε.Π.Ο. και η Δικαιοσύνη να λειτουργήσουν απερίσπαστα, επιβάλλοντας ποινές με βάση πλήρεις αποδείξεις και την αρχή της αναλογικότητας.
Αν η Πολιτεία δείξει πραγματική επιμονή και βούληση για ριζική εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς διακρίσεις, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα σταθεί αλληλέγγυο. Είναι υποχρεωμένο ωστόσο να αντιδράσει, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιηθεί για να ριχτεί «στάχτη στα μάτια του κόσμου
».

Στην επιστολή του ο κ. Μαρκάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ;
«η σοβαρή πορεία που χάραξε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ Εθνική, συνεχίζεται επιτυχώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Europa League.

Αποδεικνύει ότι προχωρά με σταθερά και μελετημένα βήματα προς την επιτυχία, έχοντας κερδίσει επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την θέση που κατέχει στην συνείδηση των αγνών φιλάθλων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πρέπει να προστατεύσει αυτήν την ομάδα και τους φιλάθλους της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην πόλη και τους κατοίκους της.

 Ήμουν ο πρώτος που κατέθεσα μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου όταν διαπίστωσα ότι γίνονταν παράνομες και καταστροφικές εργασίες επέμβασης στο ΕΑΚ του Δήμου Βόλου.

Γι αυτό δικαιούμαι να μπορώ να ξεχωρίσω, όπως οφείλετε κι εσείς να κάνετε, την διάκριση ευθυνών, μεταξύ των παραγόντων και των ομάδων και ιδίως των φιλάθλων και των κατοίκων της πόλης μας
».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...