Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περί θυγατρικών και λοιπών ασυναρτησιών

Πολύς ο ντόρος στα αθηναϊκά (ω,τι έκπληξη!!!) ΜΜΕ για το δημοσίευμα του Superdeporte.es    που στην προσπάθειά του να περιγράψει τον άγνωστο στο Ισπανικό κοινό Ολυμπιακό Βόλου,το χαρακτηρίζει θυγατρικό του Ολυμπιακού Πειραιώς.


Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.....Τι είναι καταρχήν το Superdeporte.es.
Πρόκειται για αθλητική ιστοσελίδα,όχι πρώτης γραμμής καθώς τοποθετείται στην θέση Νο 500 των Ισπανικών ιστοσελίδων.Απευθύνεται σε φίλους της Βαλένθια και των ομάδων της γύρω περιοχής.


Για να πάρει κάποιος μια γεύση της αναγνωσιμότητας του συγκεκριμένου site που με τόσο στόμφο αναπαράχθηκε η είδησή του,όλα τα γνωστά ελληνικά sites της μικρής Ελλάδας έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από την εν λόγω Ισπανική ιστοσελίδα.

H φράση του ανώνυμου άρθρου που άναψε φωτιές στα ελληνικά ΜΜΕ λέει:
«Olympiacos Volos es un club satélite —una especie de filial— del conocido Olympiakos del Pireo».
Αν κάποιος διαβάζει όμως όλο το άρθρο θα καταλάβει πως ο λόγος της ύπαρξή του είναι ένας:Να εξυμνήσει την απόφαση του Έντου Μαθία να απορρίψει την πρόταση μεγάλης ελληνικής ομάδας για τα Β' της Βαλένθιας.
«Η μεγάλη ελληνική ομάδα» όμως,είναι άγνωστη προς το ευρύ ισπανικό κοινό οπότε ο αρθρογράφος την συσχετίζει με κάτι πιο γνωστό,όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας.Είδε και ίδιο όνομα όποτε πίστεψε πως οι λίγοι αναγνώστες της ιστοσελίδας θα «τσιμπήσουν» να κάνουν κλικ.

Βέβαια δεν υπολόγισε πως τα αθηναϊκά ΜΜΕ τσιμπάνε πολύ περισσότερα για οτιδήποτε αναφέρεται σε Αχιλλέα Μπέο και Ολυμπιακού Βόλου ακόμα και αν προέρχεται από  blog της Μοζαμβίκης.
Έτσι προέκυψε ο σημερινός «οχετός» δημοσιευμάτων με αφορμή πεντάστηλο του No 500 της Ισπανίας περί θυγατρικών και λοιπών ασυναρτησιών.

Βέβαια στις περιπτώσεις αληθινών θυγατρικών ομάδων που σημαίνει δηλαδή ταμιακή εκροή από διοικητικό στέλεχος μια ομάδας προς δεύτερη,τα ελληνικά ΜΜΕ δεν...«παίρνουν» χαμπάρι...!
Πρόσφατο παράδειγμα η «ταμιακή» διευκόλυνση του υποτιθέμενου «ελεύθερου» ΟΦΗ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300.000 ευρώ για να μπορέσουν οι κρητικοί να αδειοδοτηθούν.
Βέβαια η συγκεκριμένη είδηση δεν πουλάει αφού ο ΟΦΗ ούτε Αχιλλέα Μπέο έχει ως πρόεδρό του,ούτε μπήκε σφήνα στους μεγάλους του ΠΟΚ και της Θεσσαλονίκης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...