Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 1-0 : ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου αν και μέτριος ,νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 με κεφαλιά του Ντολεζάι στο 84' και πλέον είναι με τα...δύο πόδια στο Europa League.
Εντυπωσιακός ο κόσμος του Ολυμπιακού κατέκλυσε το Πανθεσσαλικό.
Χιμένεθ:Χάσαμε με αξιοπρέπεια.
Κατσαβάκης: Γιορτάζει ο Βόλος
Στο νοσοκομείο ο Μπέος.


Ένας μέτριος προς κακός Ολυμπιακός απέδειξε πως έχει μέταλλο νικητή.Αν και μακριά από τον γνωστό καλό εαυτό του,νίκησε την ΑΕΚ με σκορ 1-0 με κεφαλιά του Ντολεζάι και πλέον είναι ένα βήμα πριν το Europa League.
Αρκεί να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ διαφορά ή απλά να χάσουν στην Τούμπα.Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να τερματίσει ακόμα και 2ος στο μίνι πρωτάθλημα αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ διαφορά και η ΑΕΚ χάσει από τον Παναθηναϊκό.


Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι ήταν κακός.Η νευρικότητα ήταν κυρίαρχη και στις δύο ομάδες αλλά η ΑΕΚ κυριαρχούσε κατά διαστήματα και είχε περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.Φαίνεται πως τα μπαλόνια του Europa League «φόρτωσαν» με άγχος τους παίκτες μας και πάλι.Αντεπιθέσεις δεν «έβγαιναν»,πρέσινγκ λόγω κούρασης ήταν αδιανόητο και το κέντρο της ομάδα ανά διαστήματα ήταν κομμένο στα δύο.


Από την άλλη μεριά υπήρχε μια ΑΕΚ που «πατούσε» καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού,αλλά με εξαίρεση το 15λεπτο 65'-80' οπότε και η ΑΕΚ κυριάρχησε,δεν έδειξε πως ήθελε πολλά περισσότερα από τον έναν βαθμό.
Το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε με στημένη φάση με όμορφη κεφαλιά του Ντολεζάι σε τέτοιο χρονικό σημείο που οι Αθηναίοι ήταν αδύνατο να αντιδράσουν.


Η ροή του αγώνα:

Το α'ημίχρονο ήταν μετριότατο με την ΑΕΚ ελαφρώς καλύτερη αφού έκανε λιγότερα λάθη από τους ερυθρόλευκος στην μεσαία γραμμή.
Η ομάδα του Βόλου πάντως δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και είχε σίγυορα την μεγάλη φάση του ημιχρόνου μόλις στο 4'.
Ο Ολυμπιακός αρχισε το παιχνίδι με δύο ευκαιρίες του Μόνχε,ένα σουτ που απέκρουσε ο Σάχα,από το οποίο προήλθε μια μεγάλη ευκαιρία.Ο Μπρέσκα εκτέλεσε,η μπάλα πέρασε από όλου και ο Μόνχε μόνος του έπιασε «αέρα» και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 13' η αδύναμη κεφαλιά του Μόνχε δεν απείλησε,ενώ η ΑΕΚ απάντησε στο 20' με σουτ του Σκόκο.
Στο 32' σε μπαλιά του Γκερέιρο για τον Σκόκο, ο Γιακούποβιτς πρόλαβε τελευταία στιγμή και απομάκρυνε ενώ στο 35΄η κεφαλιά του Μανωλά δεν απείλησε.
Ένας από τους λίγους συνδυασμούς του Ολυμπιακού στο α' μέρος,κατέληξε στο πολύ άστοχο σουτ του Μαρτίν στο 42'.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με σουτ των Σκόκο και Μπαχά.Ο Ακόστα στο 53΄ «ανταπόδωσε» ένα άστοχο σουτ.Η ΑΕΚ σε μία από τα αρκετά στημένα που κέρδισε,απείλησε με κεφαλιά του Ντιοπ στο 66'.
Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο επόμενο 10λεπτο και έχασε 4 καλές ευκαιρίες με τον Έντερ,τον Δέλλα και τον Γκερέιρο. Η άμυνα της ΑΕΚ ξανάνιωσε τον Ολυμπιακό στο 82' σε κεφαλιά του Μόνχε που πέρασε άουτ και στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.Ο Μπρέσκα έκανε την φάουλ-σέντρα ο Ντολεζάι πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τον Ολυμπιακό και τους φίλους του στα ουράνια.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στην νίκη του όταν ο Μαρτίν πέρασε τον Σάχα «κρεμώντας»,αλλά ο Ακόστα από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.


Ο Μάκης και οι παίκτες: Ο Ολυμπιακός με προβληματικό κέντρο και άκρα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το γνωστό του παιχνίδι.Τα πολλά λάθη της μεσαμυντικής γραμμής και το τεράστιο κενό στο κέντρο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί η αντίπαλός του και να δημιουργήσει πίεση στην περιοχή του Γιακούποβιτς.
Ο Ρόκας δεν μπόρεσε να βοηθήσει με τις προσπάθειές του να συγκλίνει προς την περιοχή και γενικότερα η θέση που προσπαθούσε να προσφέρει ήταν λανθασμένη.
Ο Μάκης Κατσαβάκης αν και έβλεπε την ομάδα κουρασμένη,χωρίς έμπνευση και δημιουργικότητα,άργησε να κάνει ουσιαστικά κινήσεις για να αλλάξει την εικόνα αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.
Ο Γιακούποβιτς ήταν αλάνθαστος αφού η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ενέπνεε ασφάλεια.

Η σφυρίχτρα: Ο Κωσταντινέας  υπερπροστατευτικός μεν,δεν έκανε το μεγάλο λάθος δε... .Οι βοηθοί του χάσανε κάποιες φάσεις και για τις δύο ομάδες.Λανθασμένα υποδείχτηκε στο 27' ο Ρόκας σε θέση οφ-σάιτ.Ο Μπαχά στο 44΄είναι σε θέση οφ-σάιτ και λανθασμένα δεν υποδείχτηκε.Δεν υπάρχει οφ-σάιτ στον Ρόκα στην φάση του 47'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Ρόκας (52' Ακόστα), Μόνχε (86' Τομάς), Μπρέσκα (93' Γκοτοβός), Μαρτίν

Στον πάγκο: Ρόκα, Νέμεθ, Αναστασίου, Ψυχογιός

ΑΕΚΣάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (67' Έντερ), Ντιόπ, Λαγός, Μίτσελ (88' Ματέος), Γκερέιρο (85' Λεονάρντο), Σκόκο, Μπαχά

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Ντρπιτς, Γκέντσογλου, 


Κίτρινες: Μόνχε,Σανκαρέ - Καράμπελας


Είπαν:

Κατσαβάκης«Είναι μια τεράστια νίκη που επισφραγίζει όλη την χρονιά. Ελέγχαμε το παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ ήταν για κάποια λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερη και ίσως άξιζε να πετύχει κάποιο γκολ, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς σε αρκετά παιχνίδια ήμασταν πολλοί καλοί αλλά τελικά δεχόμασταν γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στους παίκτες μου, οι οποίοι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά και φυσικά με τον προηγούμενο προπονητή. Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια…».
 


Σέλεζι:«Ήταν μεγάλο ματς για μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια που μας έδωσε. Δουλέψαμε πολύ για να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη και δικαιούμαστε τη νίκη»»

Ζαραδούκας:«Δώσαμε το 200% των δυνατοτήτων μας.Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ματς τέτοιου επιπέδου. Όμως έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και φάνηκε από την πορεία που κάναμε.Η Ευρώπη για μένα είναι ένα όνειρο αφού έπαιζα στην Β' και στην Γ εθνική.Μέτρησε η ψυχή και το πάθος. Ο πρόεδρος στα αποδυτήρια μας είπε να δείξουμε ψυχή στο γήπεδο. Ο καθένας έδωσε ό,τι είχε. Είχαμε καλό σύνολο. Είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε δεμένοι και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.»

Μητρόπουλος:«Σήμερα δεν μας ενδιέφερε η εμφάνιση.Παίξαμε μόνο για την νίκη και τα καταφέραμε.»


Χιμένεθ: « Ακόμα μια φορά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Η άποψη μου σαν επαγγελματίας είναι πως παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα πλέι οφ. Χάσαμε με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι. Χάσαμε σ’ ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι.

Πήραμε εμείς τα ηνία του αγώνα και είχαμε συμπεριφορά μεγάλης ομάδας. Θέλαμε να κερδίσουμε όμως και το 0-0 μας βόλευε. Σε μια φάση καλά φτιαγμένη από τον αντίπαλο μας έφερε μια ήττα που ήταν άδικη.Αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου όμως. Θα πρέπει να ξέρουμε και να χάνουμε και να κερδίζουμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ακόμα και αν ξέρουμε πως υπάρχει ένα ματς, οι ελπίδες μας είναι ελάχιστες όπως έγιναν τα πράγματα τώρα.
Νομίζω πως όλοι στα πλέι οφ έπαιξαν εναντίον της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έπαιξε με αξιοπρέπεια και θα παίζει με αξιοπρέπεια μέχρι και το τελευταίο ματς για την περηφάνια του κόσμου της.

Δεν θεωρώ πως ο Βόλος θα χάσει σίγουρα στην Τούμπα όπως λένε. Την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ όλες οι ομάδες ήξεραν πως αν η ΑΕΚ έπαιρνε τα πλει οφ, κάποιος εκ των τριών θα έμενε εκτός Ευρώπης. Και μου έχουν πει ότι ο Βόλος ήδη γιορτάζει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βόλος έκανε εξαιρετική χρονιά βέβαια. Το θεωρώ πολύ άδικο, αλλά αυτοί είναι οι κανονισμοί. Τελειώνοντας το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίζει στα προκριματικά. Τον σέβομαι όμως τον κανονισμό
.»









Μικρά και Πικάντικα
  • Μικροεπεισόδια έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ λίγων οπαδών της ΑΕΚ και ομάδας φίλων του Ολυμπιακού Βόλου στην προσπάθεια των πρώτων να προσεγγίσουν το στάδιο.
  • Περί των 20 φίλων της ΑΕΚ αφότου μπήκαν στο στάδιο φανέρωσαν διακριτικά για να αναγκάσουν την αστυνομία να τους μεταφέρει στο πέταλο των φιλοξενούμενων για την δική τους ασφάλεια.
  • Τελικά περίπου 300 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο στάδιο.Αρκετοί από αυτούς ήταν και φίλοι της Νίκης Βόλου.
  • Αδιαθεσία ένιωσε ο Αχιλλέας Μπέος και αναγκάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.
  • Τα «άκουσε» ο Αδαμίδης από πολλούς φίλους του Ολυμπιακού για όσα προηγήθηκαν από μέρος της ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα.
  • Κόπηκαν 5422 εισιτήρια ενώ στο Πανθεσσαλικό παραβρέθηκαν 11.500 θεατές περίπου.

Η Βαθμολογία


























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...