Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός!

Tι σχέση είχε ο σημερινός Ολυμπιακός,με την ομάδα που γνωρίζουμε;Απολύτως καμία.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε το μυαλό στον ημιτελικό,να προστάτεψε παίκτες,να είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα στην απέλπιδα της προσπάθειά για την σωτηρία αλλά και ο ίδιος έκανε τα πάντα για να χάσει.Ο Μάκης Κατσαβάκης έκανε πειράματα στο β ημίχρονο παρατάσσοντας ενδεκάδα με 7 αμυντικογενείς παίκτες και ο Ολυμπιακός φάνηκε να εκλιπαρεί τον βαθμό της ισοπαλίας από την ομάδα που είχε πετύχει μέχρι σήμερα 6 γκολ στην έδρα της όλα κι όλα.Ο Σολάκης ισοφάρισε για τους ερυθρόλευκους, ενώ το γκολ της ήττας μπήκε στο 90'!
 Επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός και με το μυαλό στην Τετάρτη,δεν είχε την γνωστή ταχύτατη ανάπτυξη που οδηγεί σε πολλές τελικές.Η πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 9' με σουτ του Σολάκη να περνά μόλις άουτ. Ο Αστέρας έπειτα έδειξε περισσότερη όρεξη και δημιούργησε δύο-τρεις προσπάθειες με μπαλιές που επιχείρησαν στην πλάτη της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού.Μια από αυτές πέρασε και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με τον Μπαστία.Ο Αργεντινός νίκησε με αριστερό βολέ από κοντά τον Γιακούποβιτς μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ουντότζι από αριστερά!Η απάντηση ήρθε γρήγορα μετά από ένα 5λεπτο πίεσης των ερυθρολεύκων.Μετά από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα στο 23', ο Ακόστα έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και Σολάκης από πλάγια θέση με κεφαλιά ισοφάρισε!Αμέσως μετά την σέντρα ο Νέμεθ σε αντεπίθεση βγήκε απέναντι από τον Αναστασόπουλο,επέλεξε να τον πλασάρει αντί αν δώσει στον Ακόστα που έκανε το μπάσιμο,αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας τον νίκησε και κράτησε τον Αστέρα στο παιχνίδι.Στο 45' σε σουτ του Παπάζογλου η μπάλα βρήκε το χέρι του Ντολεζάι ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στην μπάλα με τον ρέφερι να θεωρεί το χέρι ακούσιο.
Στο Β ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν κακός.Η ομάδα έδωσε χώρο σε έναν πολύ μέτριο αντίπαλο ο οποίος όμως μαχόταν με νεύρο και τσαγανό,αφού το ματς ήταν τελικός για αυτούς.Χωρίς επιθετικές αρετές και με συνεχείς λόμπες προσπαθούσε να βγάλει φάση.Ο Μπρέσκα που θα μπορούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση μπήκε αρκετά αργά στο ματς και σε μια-δύο αντεπιθέσεις θα μπορούσε να δώσει το τρίποντο στους ερυθρόλευκους αν ήταν πιο προσεκτικός.Οι «Αρκάδες» συνέχισαν απελπισμένα να πιέζουν και σε μια σέντρα η οποία ίσως και η μπάλα να βγήκες από τα φάλτσα εκτός αγωνιστικού χώρου,η άμυνα κοιμήθηκε,οι γηπεδούχοι πήραν δύο κεφαλιές και ο Μπερτολίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 2-1.
Οι παίκτες και ο Μάκης:Με δύο αμυντικά χαφ άρχισε ο Ολυμπιακός το Β ημίχρονο και με σύνολο επτά(!!) αμυντικογενών παικτών.Ο Σανκαρέ που αντικατέστησε τον Μπερτόλντι πήρε την θέση του κεντρικού μπακ και ο Ντολεζάι ήρθε δίπλα στον Αλβάρεζ.Παρολαυτά ο Αλβάρεζ ήταν μόνος με τον Ντολεζάι να έχει «χαθεί» και τον Αστέρα να έχει πάρει το κέντρο και να κάνει συνεχή γεμίσματα.Το σύστημα στο α μέρος ήταν πιο ορθό με 1-4-4-2 σε ευθεία, το οποίο πολλές φορές έπαιρνε τη μορφή του 1-4-2-2-2, Επιθετικά, η ομάδα δεν είχε καλή κυκλοφορία, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές μακρινές μεταβιβάσεις και έγιναν πολλά λάθη στις πάσες.Δεν έδειξε πολλά και πάλι ο Νέμεθ.Κουράστηκε ο Ακόστα στο β ημίχρονο και έπρεπε να γίνει αλλαγή πιο γρήγορα.Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Ούμπιντες.Ο Σολάκης ίσως έπρεπε να προφυλαχθεί για τον αγώνα της Τετάρτης και να δούμε επιτέλους τον Ροντρίγκες.Την πρώτη του ήττα ως προπονητής του Ολυμπιακού γνώρισε ο Μάκης Κατσαβάκης. 
Η σφυρίχτρα:Χαρίστηκε κίτρινη στον Λαδάκη στο 3'.Στο 15' ο Μήτσιος σταμάτησε με ανύπαρκτο φάουλ τον Σολάκη ενώ έβγαινε μόνος του.Στην φάση του 57΄γίνεται καθαρό επιθετικό φάουλ στον Γιακούποβιτς που δεν σφυρίζεται.Στο 67' ο Σανκαρέ φαίνεται να έρχεται σε επαφή με τον Παπάζογλου και να τον ανατρέπει.Χαρίστηκε η κίτρινη στον Ροτζέριο στο 69'.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Ουριμπάρι, Παπάζογλου, Αρσενίεβιτς - Μπερτόλντι 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Π.Δερμιτζάκης):Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Αργυρόπουλος (28' Ρούμπιλ), Λαδάκης, Μπαστία, Ουντότζι (34' Φρανκού), Ροζέριο, Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης):Γιακούποβιτς, Ρόκας, Ντολεζάι, Τομάς, Σέλεσι, Μπερτόλντι (46' Σανκαρέ), Ακόστα (80' Μπρέσκα), Αλβαρες, Ουμπίντες, Νέμεθ (68' Ζαραδούκας), Σολάκης
Μάκης Κατσαβάκης:«Χάσαμε άδικα το παιχνίδι. Το χάσαμε από μια φάση, γιατί τα παιδιά πίστεψαν ότι η μπάλα είχε βγει άουτ. Το γκολ μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που δεν μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε.Στη συνέχεια, μίλησε για την καλή ευκαιρία που έχασε ο Νέμεθ στο πρώτο 45λεπτο: «Ήταν καθοριστική η φάση του Νέμεθ στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να κάνει το 1-2, καθώς αν έμπαινε το γκολ, ο Αστέρας θα είχε πολύ άγχος.Κοιτάμε πλέον το ματς της Τετάρτης. Έχουμε στρέψει εκεί το ενδιαφέρον μας, γιατί είναι ένας τελικός για εμάς. Είναι ιστορική στιγμή για την πόλη και τον νομό. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι πολύ κρίσιμο, έχουμε ραντεβού με την ιστορία του συλλόγου. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Αστέρα.»
Δερμιτζάκης:«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τα μεγάλη νίκη. Ένα αποτέλεσμα που δε βοηθάει μόνο βαθμολογικά, να πάρουμε μια ανάσα και να δούμε τα άλλα ματς, αλλά περισσότερο βοηθάει ψυχολογικά γιατί με τον τρόπο που κερδίσαμε μας δίνει μια ώθηση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.Το πρωτάθλημα για μας ξεκινάει τώρα.Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα από τις πιο ποιοτικές φέτος. Το απέδειξε και σήμερα, είναι και στα ημιτελικά του κυπέλλου και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά να περάσει.Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί όχι τόσο στο πρώτο όσο στο δεύτερο παίξαμε καλά και με ορθολογικό ποδόσφαιρο πιέσαμε και προσπαθήσαμε. Έστω και στα λεπτά των καθυστερήσεων πετύχαμε τη νίκη. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ .Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε την ομάδα και εύχομαι να είναι και στη συνέχεια κοντά μας



Ζαραδούκας:«Μας πίεσε πολύ ο Αστέρας Τρίπολης. Προσπαθήσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε και τελικά δεχτήκαμε τέρμα στο τέλος»
Μικρά και πικάντικα

  • Φωτογραφίες με τον Αχιλλέα Μπέο θέλησαν να βγούνε πολλοί φίλοι του Αστέρα.Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν χάλασε σε κανέναν το χατήρι.
  • Η κίνηση της ΠΑΕ της Τρίπολης να ανοίξει τις πόρτες σε όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών είχε αποτέλεσμα αφού πάνω από 3500 φίλοι του Αστέρα βρέθηκαν στο γήπεδο.Κόπηκαν 2125 εισιτήρια.
  • Ο Αχιλλέας Μπέος κάθισε με την γυναίκα του σε μπουθ του γηπέδου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...