Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ελπίδα στο...80'!

Ένα γκολ από το κεφάλι του Σανκαρέ στο 80΄ήταν αρκετό να επισκιάσει την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και να του δώσει  ελπίδες πρόκρισης στον μεγάλο τελικό,έστω και αν γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1.
Ο Ολυμπιακός με αρκετά λάθη σε όλες τις γραμμές του,έδωσε δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως είναι καλύτερη ομάδα.Οι παίκτες μας πάντως θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω στο μεγάλο ραντεβού της 16 Μαρτίου σε ένα κατάμεστο από 23.000 κόσμο Πανθεσσαλικό.

 Το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος.Ο Ατρόμητος μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει και τα ανέλπιστα λάθη της αμυντική και μέσης γραμμής,ιδιαίτερα με τις συνεχείς λανθασμένες και γεμάτο άγχος  απομακρύνσεις της μπάλας ,έδιναν στους γηπεδούχους αλλεπάλληλες ευκαιρίες για συνεχή «γεμίσματα» στην περιοχή του Ολυμπιακού.Έτσι μόλις στο 10' μετά από πάσα του Καμαρά ο Σαγκανόφσκι έκανε με πλασέ το 1-0.Ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι μετά το 20' αλλά λίγο τα συνεχή γλιστρήματα λόγω του νερού,λίγο το κακό ημίχρονο του Μπρέσκα,λίγο η απέραντη μοναξιά του Μάρτιν,δεν έδινε την ευκαιρία στους «Βολιώτες» να δημιουργήσουν κάτι το επικίνδυνο.Οι μοναδικές φάσεις που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απειλήσει ήταν το τράβηγμα στο Μάρτιν και η υποψία πέναλτι μετά από γέμισμα του Ούμπι,και μια επικίνδυνη σέντρα του Μπρέσκα που πρόλαβαν οι αμυντικοί του γηπεδούχου να απομακρύνουν.Αντίθετα ο Ατρόμητος στο 45+1 πλησίασε στο 2ο γκολ με τον Σφακιανάκη να βρίσκεται με την μπάλα μετά από καραμπόλες στην περιοχή του Ολυμπιακού,να κάνει ξαφνιασμένος την προβολή και την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή τακτικής από τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Μάκη Κατσαβάκη με τον Νέμεθ να παίρνει την θέση του Μπρέσκα. Μόλις στο 50ό λεπτό οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να βγάλουν μία πολύ καλή φάση.Μετά από σέντρα του Ζαραδούκα, ο Μαρτίν έπιασε μία κεφαλιά-ψαράκι με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Ήταν αναμφίβολα η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό μέχρι εκείνη την στιγμή.Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, απείλησαν με απευθείας
εκτέλεση φάουλ του Σαγκανόφκσι και στο 61' πέτυχαν και δεύτερο γκολ, παίρνοντας προς το παρόν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.Η φάση του 2ου γκολ προήλθε από μια σωρεία λαθών του Ολυμπιακού.Λάθος Νο 1:Ο Καπετάνος σε χτύπημα φάουλ με προϋποθέσεις και ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού έχει ανέβει ψηλά να πιέσει,εκτελεί πάνω στο Καμρά.Λάθος Νο 2:Ο Καμαρα κατεβαίνει όλη την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού λες και πάει περίπατο στην παραλία.Έπειτα κάνει την πάσα στον...Νεμπεγλέρα και ο Γιακούποβιτς με το λάθος Νο 3 που είναι η τοποθέτησή του,δίνει το δικαίωμα στον Λαρισαίο να πετύχει εύκολο γκολ στην ακάλυπτη γωνία.Ο Ολυμπιακός έπειτα ρίσκαρε και ευτυχώς του...βγήκε.Ο Σανκαρέ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες στο 79' και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.Είχε προηγηθεί μεγάλη απόκρουση του Μιχαηλίδη σε σουτ του Ντολεζάι.Ο Γιώργος Δώνης που έβλεπε έως τότε να του πηγαίνουν όλα κατ’ ευχή και δεν είχε κάνει καμία αλλαγή έκανε δύο, προκειμένου να ροκανίσει τον χρόνο. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.


Οι παίκτες και ο Μάκης: Ρίσακρε ο Κατσαβάκης με την γρήγορη απόσυρση του Μπρέσκα στην διακοπή αλλά τελικά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.Τα πλάγια του Ολυμπιακού αποτέλεσαν τον αδύναμο κρίκο του Ολυμπιακού.Ο Καμάρα έκανε ότι ήθελε από την πλευρά του.
Η σφυρίχτρα:Καλός ο Κωσταντινέας με λίγα λάθη και αρκετές κίτρινες προς τους ερυθρόλευκους, ίσως κάποιες από αυτές αχρείαστες.Πάντως τα λίγα φαλτσοσφυρίγματα ήταν προς όφελος των γηπεδούχων.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Νεμπεγλέρας,Αναστασάκος,Μπαζίνσκι-Μάρτιν,Σέλεζι,Νέμεθ,Σολάκης
Ατρόμητος :Μιχαηλίδης, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καμαρά (90'+1 Μελισσάς), Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος (88' Μπρίτο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Αλβάρες, Ρόκας, Μπρέσκα (46' Νέμεθ), Καπετάνος (71' Ακόστα), Ούμπιντες, Μαρτίν (83' Σολάκης). 
 Μάκης Κατσαβάκης:«Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους.Δεν απειλήσαμε καθόλου .Στο ημίχρονο πιστεύω πως βελτιώσαμε την εικόνα μας αλλά το πιστεύω των αμυντικών μας πως η κίτρινες κάρτες μπορούν να γίνουν κόκκινες επέτρεψαν στους επιθετικούς του Ατρομήτου να αλωνίζουν αλλά ευτυχώς ήρθε το γκολ για εμάς που μας αφήνει πολλές ελπίδες να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στον τελικό.»
Δώνης:«Έχουμε περισσότερες πιθανότητες από τον Ολυμπιακό Βόλου αφού ο Ατρόμητος παίζει καλύτερα εκτός έδρας.Πιστεύω πως το γκολ του Σανκαρέ είναι επιθετικό φάουλ.Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αφού τέτοια παιχνίδια λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο.Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα με χαρακτηριστικό στυλ δημιουργίας.Όποια ομάδα και να περάσει έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει και το κύπελλο».
Μπέος:«Παρακολουθήσαμε δύο ομάδες που έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο. Η δική μου στάθηκε τυχερή και ο Ατρόμητος αδικείται. Έχουμε μέταλλο πολύ καλής ομάδας, γιατί και στο κακό μας ματς καταφέραμε να αντιδράσουμε.Δεν το καταλαβαίνω γιατί οι παίκτες να είναι κουρασμένοι. Δεν δουλεύουμε σε εργοστάσιο.Στην ρεβάνς θα έχουμε πάνω από 15.000 κόσμο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει άλλη δυναμική από τον Ατρόμητο. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι η πρόκριση θα εξαρτηθεί από εμάς. Πιστεύω ότι θα είμαστε και στην πεντάδα».
Ρόκας:«Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μπήκαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά από λάθος μας δεχθήκαμε το 2-0. Ευτυχώς σκοράραμε και το γκολ που πετύχαμε θα μας βοηθήσει για τον επαναληπτικό.Εγώ δεν είδα επιθετικό φάουλ να κάνει ο Σανκαρέ.Ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει ο κόσμος στον επαναληπτικό και ελπίζουμε να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί.Έχει έρθει ένας φίλαθλος του Ατρομήτου και μου επιτέθηκε. Δεν το δέχομαι αυτό. Έχω δώσει και την ψυχή μου για τον Ατρόμητο σε χρόνια που δεν ήταν όπως σήμερα και έχω περάσει δύο χρόνια αξέχαστα. Αυτοί που πρέπει, ξέρουν ποιος είναι ο Ρόκας».
Μικρά και πικάντικα

  • Τελικά καλύτερα που δε έγινε ανταλλαγή εισιτηρίων αφού οι φίλοι του Ατρόμητου με τέτοιες συμπεριφορές μάλλον αξίζουν Λαμίες ή να κάνουν μονίμως βόλτες στα ταρτάν...«Ντού» προσπάθησαν να κάνουν οπαδοί των γηπεδούχων στο μπουθ που φιλοξενούταν η διοίκηση του Ολυμπιακού.Η αστυνομία τους απώθησε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
  • «Μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι»,φώναζαν κατά την σιγή στην μνήμη των δύο αστυνομικών.
  • Τα πανό κατά του Αχιλλέα Μπέο μάλλον έχουν...πέραση αφού και οι οπαδοί του Ατρόμητου μπήκαν στον κόπο να κάνουν ένα.
  • Παρά την διαφήμιση και τα δωρεάν εισιτήρια ο κόσμος του Περιστερίου παραμένει ΑΕΚ,ΠΑΟ και Πειραιάς.Περί των 4000 θεατών παραβρέθηκαν στο γήπεδο.Ο πρόεδρος του Ατρομήτου πάντως έδειξε ενθουσιασμένος και από αυτούς τους 4000 αφού όπως ομολόγησε ποτέ δεν είχε ξαναμαζέψει το Περιστέρι τόσο πολύ κόσμο.
  • «Στον Βόλο θα φάτε τέσσερα» φέρεται να είπε ο Αχιλλέας Μπέος στους γηπεδούχους μετά το τέλος του αγώνα.Ο πρόεδρος της ομάδας πανηγύρισε έξαλλα το γκολ στο Σανκαρέ από τον πάγκο της ομάδας.
  • «Ούτε παραγγελία τέτοια διαιτησία» είπε ο Μπέος στον Σπανό.  







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...