Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τρίποντο στο ρελαντί...

Ο Ολυμπιακός με την «μηχανή σβηστή» ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ατρόμητου με 2-0 και πλέον δείχνει πως σφραγίζει την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα και άγγιξε την 6η θέση και τους 28 βαθμούς.
Μάρτιν και Ντολεζάι τα γκολ σε ένα παιχνίδι με αποβολές και νεύρα.Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι στο τέλος του α και στην αρχή του β ημιχρόνου.


Το πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικό και για τις δύο ομάδες.Πολλά διαδοχικά λάθη και άστοχα σουτ συνέθεσαν το θέαμα το οποίο ήταν πολύ κάτω του μετρίου με τις δύο ομάδες να δημιουργούν υποψίες φάσεων.Ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στα φαραμακερά γεμίσματα του Καπετάνου από στημένες κυρίως φάσεις.Η μεγαλύτερη ευκαιρία του  ημιχρόνου προήλθε από στημένο με τον Ντολεζάι να εκμεταλλεύεται την καραμπόλα της μπάλας σε δύο κεφάλια ,να πιάνει ολονόμαχος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής , όμως ο Μιχαηλίδης πέταξε εντυπωσιακά τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι.Στο 45+2' οι ερυθρόλευκοι που σιγά σιγά ανέβαζαν την απόδοσή τους, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μαρτίν, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε με κεφαλιά τον Μιχαηλίδη για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο για τον Ολυμπιακό. Με γκολ! Στο 52' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπι από αριστερά, ο Σαμπού έκανε λανθασμένη απομάκρυνση και έδωσε τη δυνατότητα στον Ντολεζάι να σκοράρει από κοντά και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς.Έπειτα ο Ολυμπιακός κοντρόλαρε το ματς με τον Ατρόμητο να ανεβαίνει με τις δύο αλλαγές του Δώνη,να κάνει κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 59'.Μετά από ατομική ενέργεια του Τάτου, η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στην μικρή περιοχή με τον Σφακιανάκη να πλασάρει. Το γκολ φαινόταν σίγουρο, καθώς ο Γιακούποβιτς ήδη είχε πέσει, όμως ξαφνικά άπλωσε το ένα του χέρι και πάνω στην γραμμή αποσόβησε το 2-1.Προς το τέλος υπήρξε επεισόδιο με αφορμή τη μη τήρηση του fair play από τον Ατρόμητο, ο Μπρέσκα ήταν αυτός που το ξεκίνησε και είδε κίτρινη σε αντίθεση με τον Μαρσέλο Ολιβέιρα των Περιστεριωτών που αποβλήθηκε.Οι παίκτες και ο Σάκης:Ο Μαρτίν μέχρι το 45' απλά ήταν εκτός παιγνιδιού.Μέτα...σκόραρε.Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο Μπρέσκα ο οποίος έκανε τον Δάρλα γιο-γιο.Τερματοφύλακας κλάσης, αλλά και με ψυχή… Ο λόγος για τον Γιακούποβιτς που στο 59΄έκανε την επέμβαση του αγώνα, της αγωνιστικής μπορεί και του πρωταθλήματος.Ο Σάκης Τσιώλης νίκησε κατά κράτος τον Δώνη χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει καμία από τις μεταγραφικές προσθήκες του χειμώνα.
Η σφυρίχτρα:Ο Γιάχος δεν είδε παράβαση σε χέρι του Σφακιανάκη στην μεγάλη περιοχή καθώς το θεώρησε ακούσιο.Πάνω του πήρε ο Μπαλτάς την δύσκολη φάση του Καραλή στο 13'.Ο παίκτης φεύγει από οριακή θέση και ακόμα και το βραδινό ριπλέι δεν βοήθησε για συμπεράσματα.Χωρίς περαιτέρω προβλήματα η διαιτησία του Γιάχου ο οποίος χάρισε την κίτρινη στον Σφακιανάκη που κλότσησε το τέρμα του Γιακούποβιτς στην φάση του 59'.Ο Μόνχε έτρεξε πολύ και βοήθησε ανασταλτικά. 
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Γιάχος (Χίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Σέλεζι, Μπρέσκα, Δάρλας, Ολιβέιρα, Αναστασάκος

Κόκκινες: Ολιβέιρα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Αλβαρες, Καπετάνος (86΄ Τομάς), Μόνχε, Ουμπίντες (63΄ Ρόκας), Μαρτίν (71΄ Σολάκης), Μπρέσκα.
Ατρόμητος Μιχαηλίδης (46΄ Ιτάνζ), Νάστος (56΄ Σαρμιέντο), Δάρλας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Καραλής (56΄ Αναστασάκος), Σαγκανόφσκι, Καμαρά.
 Είπαν
 Σάκης Τσιώλης:«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε τρεις μέρες κατόρθωσαν δυο σημαντικά πράγματα. Την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μια μεγάλη βαθμολογικά νίκη που μας φέρνει κοντά στον στόχο της παραμονής. Ήταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Είχαμε απέναντί μας μια οργανωμένη ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί που με κάνουν χαρούμενο αλλά και η συνολική απόδοση της ομάδας. Θα γίνουν δυο συγκλονιστικά ματς με Ατρόμητο. Είναι δυο ομάδες που έχουν φτάσει εδώ με πολύ προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει από αύριο να ξεκινήσει την προετοιμασία του για ένα ακόμη ματς όπως αυτό της Κυριακής. Δεν θα μας επηρεάσει ο φανατισμός. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες».
Σανκαρέ:«Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα. Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Το πρώτο γκολ μας έδωσε ώθηση για το δεύτερο ημίχρονο. Πάμε με αυτοπεποίθηση στο ματς με τη Λάρισα».
Ζαραδούκας:«Είναι μια σημαντική νίκη. Ο στόχος μας αρχικά είναι η παραμονή, έχουμε πλέον 28 βαθμούς και θέλουμε άλλους έξι που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Μας βοήθησε το πρώτο γκολ που το πετύχαμε σε καλό χρονικό σημείο. Βάλαμε και ένα δεύτερο τέρμα και σιγουρέψαμε τη νίκη.όσον αφορά το κύπελο πιστεύω πως θα πάμε στον τελικό».
Γιώργος Δώνης :«Καλό ματς με δυνατό ρυθμό προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και οι δυο ομάδες. Προσπάθησαν και οι δυο για τη νίκη. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων που έδωσε τη δυνατότητα να πετύχει μια δίκαιη νίκη. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου. Συγχαρητήρια για την πορεία του στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.Η φάση του οφσάιντ είναι οριακή. Ο διαιτητής και πέρσι είχε τέτοια συμπεριφορά απέναντί μας στο «Γ. Καραϊσκάκης. Θα ήταν διαφορετικό το ματς αν μετρούσε το γκολ.Έχουμε σταθερή πορεία. Ήταν αμφίρροπο το ματς καθώς μπορούσες να το χάσεις και να το κερδίσεις Θα δούμε που θα φτάσουμε κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι».

Μικρά και πικάντικα
  • Ένα πούλμαν με οπαδούς του Ατρομήτου ήρθε από νωρίς στον Βόλο.Οι φίλοι της αθηναϊκής ομάδας εισήλθαν στο γήπεδο γύρω στις 14:00 ενώ το Πανθεσσαλικό ήταν άδειο.Έπειτα η αστυνομία τους ανάγκασε να αποχωρήσουν από τις κερκίδες και να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.Δυστυχώς όμως οι οπαδοί του Ατρομήτου κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν φθορές στις τουαλέτες και σε αριθμό καθισμάτων του Σταδίου.
  • Αποβλήθηκε ο Τάκης Γιαννόπουλος στην φάση του 85'.
  • Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου Γιάννης Αγγελόπουλος αποβλήθηκε και αυτός αφού δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται συνεχώς στον τέταρτο.
  • Κόπηκαν 4965 εισιτήρια ενώ στο γήπεδο παραβρέθηκαν περίπου 7000 χιλιάδες θεατές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...