Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Καταιγιστικός και πάλι...

Ο Ολυμπιακός Βόλου «στον αυτόματο» απέδειξε πως είναι ομάδα έτοιμη με αυτοματισμούς που εύκολα μπορεί να νικήσει μικρομεσαίες ομάδες σαν αυτή της Κέρκυρας.


Μέσα σε ένα ημίχρονο «φωτιά»,καθάρισε το παιχνίδι σκοράροντας 3 φορές  με τον Σολάκη να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Μπρέσκα ένα αλλά...θαυμάσιο!.Έτσι  οι ερυθρόλευκοι ...σώθηκαν και μαθηματικά και πλέον κοιτάνε κύπελο και Ευρώπη μέσω play-off.
Ανησυχία για τον τραυματισμό του Μόνχε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός ομόλογος της ομάδας του Βόλου η οποία ήταν καταπληκτική.Οι γηπεδούχοι χάσανε στην κυριολεξία την μπάλα και θα μπορούσαν να δεχτούν πάνω από τα τρία γκολ που τελικά δέχτηκαν.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε πολύ γρήγορα το σκορ μόλις στο 4'.Ο Ούμπι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Σολάκης με κεφαλιάέκανε το 0-1.Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και η Κέρκυρα στο 8' γλύτωσε το γκολ από καθαρή τύχη.Ο Ούμπι εκτέλεσε ένα κόρνερ πλασαριστά,ο Ντoλεζάι από κοντά εκμεταλλεύτηκε την σέντρα-σουτ του Καπετάνου πιάνοντας το σουτ αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων χωρίς να το θέλει απέκρουσε έκπληκτος την μπάλα.Ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι στο 20' με πολύ επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ούμπι.Στο 23΄ ο Μπρέσκα έφυγε από κανονική θέση έκανε την σέντρα για τον Σολάκη,ο οποίος εύκολα σημείωσε το δεύτερο γκολ.Το συνεχές «μαστίγωμα» της άμυνας της Κέρκυρας απέφερε στο 27' και τρίτο γκολ.Ο Μπρέσκα αν και μόνος του ζύγισε το πόδι του και με ένα φανταστικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Καωσταντόπουλου και έπειτα στα δίχτυα.Ο Μπρέσκα τρία λεπτά αργότερα έφτασε μια ανάσα από το τέταρτο γκολ με του σουτ του όμως αποκρούστηκε σε κόρνερ.Το κόρνερ έφερε ακόμα μια φάση όταν ο Σανκαρέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.Στο 33΄ο Ολυμπιακός και πάλι έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ντολεζάι την οποία μπλόκαρε ο Κωσταντόπουλος.Το κρεσέντο των ερυθρολεύκων συνεχίστηκε και κάθε αντεπίθεση ήταν εν δυνάμει γκολ.Στο 37' μετά από φάουλ του Ούμπι και κεφαλιά του Μόνχε ο Σανκαρέ έφτασε λίγο πριν το τέταρτο γκολ αλλά ο Στολτίδης έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.Μετά από αυτό το μαγικό ημίχρονο ο Ολυμπιακός «έσβησε» μηχανές και απλά βγήκε για να τελειώσει τον αγώνα χωρίς απώλειες.
Το β ημίχρονο άρχισε άσχημα για τον Ολυμπιακό.Μετά από σέντρα του  Γκουστάβο η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» και ο Καλαιτζής κάνοντας και λίγο φάουλ στον Σέλεζι μείωσε σε 1-3.Οι γηπεδούχοι με την φόρα του γκολ,χάσανε ακόμα μια καλή ευκαιρία μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Γιάντση η μπάλα έφτασε στην περιοχή και ο Στολτίδης από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.Ο Ολυμπιακός συνέχισε το υπόλοιπο του παιχνιδιού με το μυαλό περισσότερο στην άμυνα.Χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα κοίταξε τις αντεπιθέσεις μήπως και μπορέσει να επεκτείνει το προβάδισμά του.Στο 70' μετά από λάθος του Γιάντση ο Μόνχε αν ήταν πιο ψύχραιμος θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη τελική προσπάθεια.Η Κέρκυρα απείλησε στο 76' με κεφαλιά του Γιάντση.Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα για τον Ολυμπιακό ήταν στο 92' με επικίνδυνο σουτ του Καπετάνου να περνάει μόλις άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό η Κέρκυρα έχασε και αυτή ευκαιρία να μειώσει το σκορ.
Οι παίκτες και ο Μάκης:Ο Κατσαβάκης όπως αναμενόταν κράτησε την συνταγή Τσιώλη.Ο Μητρόπουλος αντικατέστησε τον Άλβαρεζ και ο Σολάκης προτιμήθηκε αντί του Μαρτίν.Χωρίς προβλήματα το κοουτσάρισμα του νέου προπονητή ο οποίος απλά ακολούθησε την πεπατημένη.
Η σφυρίχτρα:Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής του αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Βοσκάκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γραμμόζης - Ζαραδούκας
Κέρκυρα :Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Φλαβίνιο (74’ Τσίγκας), Ρίκκα (46’ Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Γραμμόζης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Μπρέσκα (55’ Ρόκας), Καπετάνος, Σανκαρέ, Σελεζί, Μόνχε (80’ Ακόστα), Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Σολάκης (69’ Μάρτιν) 
Είπαν
 Μάκης Κατσαβάκης:«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτικά και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Στην επανάληψη χαλαρώσαμε και θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε αν είχε πετύχει το δεύτερο γκολ η Κέρκυρα στη φάση με τον Στολτίδη. Θα μπορούσαμε ωστόσο να κερδίσουμε πιο εύκολα το παιχνίδι.Όπως είναι η ομάδα έχει στόχο την πεντάδα και βέβαια το Κύπελλο. Είναι μια ομάδα με μεγάλες ικανότητες, καλοδουλεμένη και με πολύ ποιοτικό ρόστερ. Νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα διεκδικήσουμε και τα δύο.Την Τρίτη που έκανα την πρώτη επαφή με τους παίκτες μου, τους είπα ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και ότι θα πλήρωνα εισιτήριο για να την παρακολουθήσω. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το συνάδελφό μου και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα καλύτερο ντεμπούτο. Από δω και πέρα, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση ενώ δε χρειάζεται να κάνουμε πολλές αλλαγές, μόνο σε κάποια ατομικά μαρκαρίσματα.»

Μπάντοβιτς:«Μετά από δυο συνεχόμενες νίκες, ήρθε ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς και μάλιστα στην έδρα μας. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού Βόλου, ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να αντιδράσουμε.Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε κατά πολύ την εικόνα μας, μπορέσαμε πολύ νωρίς να μειώσουμε το σκορ, ενώ στη συνέχεια, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι μας προβληματίζει η απόδοση της ομάδας στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά από δω και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μέσα από τις προπονήσεις. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου και θεωρώ ότι ο στόχος που έχουμε, δηλαδή η παραμονή στην κατηγορία, θα επιτευχθεί. Ευχαριστούμε τον κόσμο της Κέρκυρας για τη συμπαράστασή του.Όλα τα παιδιά που είναι στο ρόστερ και είναι σε θέση να αγωνιστούν, θα το κάνουν. Δε θέλω όμως να συζητάω για τις επιλογές μου. Μέσα από τις προπονήσεις διακρίνω ποιος ποδοσφαιριστής είναι ετοιμοπόλεμος για να αγωνιστεί».

Σολάκης:«Εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία με την πολύ σημαντική νίκη που πετύχαμε σήμερα στην Κέρκυρα και πλέον κοιτάμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο βαθμολογικό πίνακα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά με την εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο, φτάσαμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη. Μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ, αλλά σημασία έχει ότι συνδυάσαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με τη νίκη. Από δω και πέρα έχουμε τον αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο που θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Μικρά και πικάντικα
  • Τελικά δεν έγινε sold out στην Κέρκυρα.1500 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο της Κέρκυρας ενώ «δηλώθηκαν» 499 εισιτήρια!
  • Οι φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το παρόν στο ΕΑΚ Κέρκυρας,έστω μη οργανωμένα.50 φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν μέχρι το νησί των Φαιάκων και κάθισαν στην σκεπαστή με τα διακριτικά τους.
  • Παρά την βροχή ο χλοοτάπητας του γηπέδου δεν δημιούργησε προβλήματα.
  • Μονίμως άδειο το μικρό προκάτ πεταλάκι στο ΕΑΚ της Κέρκυρας,δημιουργεί απορίες για το ποιος ο λόγος της κατασκευής του...
  • Προβληματίζει ο τραυματισμός του Μόνχε ενόψει του ημιτελικού ο οποίος υπέστη θλάση και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα της Τετάρτης.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...