Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τούς έριξε εκεί που ανήκουν!

Η περιφέρεια σας ευχαριστεί που της χαρίσατε ένα πρωτάθλημα έστω με προεδρικό διάταγμα....

Ένα κύπελλο έστω με παίκτες υπό την επήρεια απαγορευμένων ουσιών...Τώρα όμως κάντε στην άκρη αφού ο βασιλιάς Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε και αναλαμβάνει και πάλι,όπως άλλωστε είχε συνηθίσει,τα ηνία του επαρχιακού ποδοσφαίρου.
Ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 1-2 την ΑΕΛ μέσα στην Λάρισα με δύο γκολ του Μάριο Μπρέσκα και την έστειλε συστημένη στην Β εθνική.Οι ερυθρόλευκοι πλέον από την 5η θέση της βαθμολογίας μπορούν να ονειρεύονται play off.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες είχε σκαμπανεβάσματα. Αρχικά και οι δύο μπήκαν δυνατά, με τον ρυθμό να είναι αρκετά γρήγορος. Στην συνέχεια και μετά την πεντάλεπτη διακοπή υπήρξε μια περίοδος χωρίς φάσεις, ενώ προ το τέλος και πάλι το θέαμα ήταν καλύτερο.Ο Μάριο Μπρέσκα ασφαλώς ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.Ο Σλοβάκος έβγαλε μία φορά τον Μαρτίν και άλλη μία τον Μόνχε σε θέση βολής, αλλά οι συμπαίκτες του αστόχησαν. Ανάμεσα στις δύο ευκαιρίες οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, που δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ φώναξαν και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε (σε μία πονηρή φάση, με τον διαιτητή να παίρνει σωστή απόφαση). Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ο ρυθμός είχε ανέβει αρκετά με τις φάσεις να είναι και πάλι για τους ερυθρόλευκους, που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά  ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.Ο Ολυμπιακός στο β μέρος μπήκε αποφασισμένος να σκοράρει...και το πέτυχε.Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μπρέσκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσοντοφάλκι και έδωσε προβάδισμα στο Ολυμπιακό. Τρία λεπτά μετά και πριν προλάβει η ΑΕΛ να συνέλθει από την ψυχρολουσία, ο Μπρέσκα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά το λάθος ήταν του Αμπουμπακάρι, που επέτρεψε στον επιθετικό του Ολυμπιακού να κάνει το 2-0 για την ομάδα μας.Η Λάρισα έδειξε να  μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Βενετίδη να παίρνει έξυπνα το πέναλτι από τον Ούμπι αλλά η ομάδα του κάμπου ήταν μέχρι εκεί...Ο Ολυμπιακός εύκολα κοντρόλαρε το παιχνίδι και δεν κινδύνεψε καθόλου για να οδηγηθεί σε  μία ακόμα εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
      

Οι παίκτες και ο Σάκης:Ο Τσιώλης και πάλι έπαιξε χωρίς τους νεοαποκτηθέντες.Ο Μπρέσκα σαφώς ήταν ο κορυφαίος της ομάδας.Μόνχε και Ούμπι χωρίς να κάνουν μεγάλη εμφάνιση ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού.Η αμυντική γραμμή ήταν σχεδόν αλάνθαστη με το Ούμπιντες να υποπίπτει στο πέναλτι.  
Η σφυρίχτρα:Ο Τριτσώνης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τους βοηθούς του.Στην φάση του 31 ο Μπρέσκα φεύγει από κανονική θέση μόνος του αλλά ο βοηθός σταματάει το σχεδόν σίγουρο γκολ του Ολυμπιακού.Ο Ούμπι στην φάση του 44' φεύγει από κανονική θέση,τουλάχιστον 2 μέτρα πιο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό,σκοράρει αλλά ο βοηθός προς γενική έκπληξη δίνει οφσάιντ και ακυρώνει το γκολ.Οι Λαρισαίοι διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του Τσιμπάμπα από τον Ντολεζάι μέσα στην περιοχή στο 27'.Η φάση δεν είναι τόσο οφθαλμοφανής όσο το γκολ του Ολυμπιακού και χρήζει την συμβουλή ριπλέι.Αυστηρή η κάρτα στον Καπετάνο.Ο Μπρέσκα στο πρώτο γκολ καλύπτεται από έναν μόνο παίκτη στην φάση του πρώτου γκολ.Κακώς δόθηκε πέναλτι στην Λάρισα στην φάση του 72 αφού ο Βενετίδης αρχίζει να πέφτει πολύ πριν το μαρκάρισμα.Ο ίδιος παίκτης μάλλον θα έπρεπε να αποβληθεί στην φάση του 19' για το σκληρό μαρκάρισμά του στον Ούμπι,αλλά ο Τριτσώνης προφανώς φοβήθηκε μην τινάξει τόσο νωρίς το παιχνίδι στον «αέρα».ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Τριτσώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19’ Βενετίδης, 68’ Αμπουμπακάρι, 72’ Κολοβέτσιος, 80’ Ρομέου, 82’ Ρέντζας, 83’ Μελίσσης, 90+’ Μετίν – 30’ Μπρέσκα, 39’ Καπετάνος, 62’ Σανκαρέ, 71’ Μαρτίν, 73’ Ούμπιντες, 80’ Αλβαρεζ 
Κόκκινες: Ολιβέιρα
ΑΕΛ:Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σίμιτς (46’ Κούλιτς), Αμπουμπακάρι (70’ Ρέντζας), Τουμέρ, Μετίν, Ρομέου, Τσινμπάμπα, Κολοβέτσιος, Μπλάζεκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος (88’ Ρόκας), Ουμπιντες, Μπρέσκα (75’ Τομάς), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν (90+3’ Ροντρίγκεζ), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβαρεζ.
 Είπαν
 Σάκης Τσιώλης:«Ήταν μια ακόμα σημαντική νίκη. Έφυγε ο πρώτος στόχος της ομάδας ,που ήταν η παραμονή. Αν και χρειαζόμαστε μαθηματικά ακόμα μερικούς βαθμούς. Βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση, συνεχίζουμε στο Κύπελλο. Είναι μια ιστορική στιγμή για μας, γιατί μπορεί ν’ αγγίξουμε το όνειρο.Στο σημερινό παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν πάθος, ρυθμό και ταχύτητα, όμως δεν υπήρχε ποιότητα», είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα. Αλλιώς φανταζόμουν την συμμετοχή μου σε αυτό τον αγώνα. Η ΑΕΛ μπορεί να μαζέψει 24 βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια. Εύχομαι να πάρει τους 15 που χρειάζεται για να σωθεί και θα πανηγυρίσω και εγώ μαζί τους.Στο πρώτο ημίχρονο είχαν μηδέν παθητικό και οι δύο ομάδες. Η ΑΕΛ έγινε πιο νευρική και ανέβηκε ψηλά. Ο Βόλος βρήκε χώρους γι’ αντεπιθέσεις. Αυτό ακριβώς ήταν. Ο χώρος και ο τρόπος παιχνιδιού μας έκανε να κερδίσουμε.»Αργότερα σε συνέντευξη στον Νοβασπορ δήλωσε:«Ο κόσμος,η διοίκηση και η ομάδα έχει φέρει τις επιτυχίες που βλέπουμε σήμερα.Δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι σε κανένα σημείο.Το σημερινό βράδυ είναι αφιερωμένο σε όλους τους βολιώτες.»
Κωστένογλου:«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και είχαμε τη δυνατότητα να προηγηθούμε με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και θεωρώ ότι ήταν καθαρό. Στην επανάληψη κάναμε πιο πιεστική την ομάδα μας αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο όμως με ενημέρωσαν ήταν οφσάιντ και σε μία ακόμη αντεπίθεση δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Θεωρώ ότι σε αυτές τις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, μειώσαμε προς στιγμήν αλλά στη συνέχεια δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Είμαστε σίγουρα σε δύσκολη θέση αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Οι στιγμές είναι δύσκολες έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη εβδομάδα, αλλά εγώ από αύριο κιόλας θα πρέπει να προσπαθήσω να ανυψώσω τους παίκτες μου για να καταφέρουμε να παλέψουμε όλα τα ματς»
Μικρά και πικάντικα
  • Αναίτια επίθεση δέχτηκε η βολιώτικη αποστολή από αφηνιασμένους...αγρότες-χούλιγκαν οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά την καταγωγή τους.Κόκκινο πανί για τους οπαδούς των γηπεδούχων ήταν ο βολιώτης δημοσιογράφος Απόστολος Γαλάτης ο οποίος πάντως το διασκέδασε αρκετά μετά και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.Τα επεισόδια μετά το παιχνίδι πάντως ήταν εκτεταμένα και ο δημοσιογράφος του Spor-Fm Βόλου Γ.Γεωργούλας δέχτηκε επίθεση με καρέκλα στο κεφάλι.Ο άτυχος βολιώτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου αφού προτίμησε να επιστρέψει στην πόλη μας.Η επίσημη ΑΕΛ ζήτησε δημόσια συγνώμη για το γεγονός.
  • Ένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τον Αχιλλέα Μπέο διέκοψε το παιχνίδι για αρκετά λεπτά.
  • Τρεις κότες πέταξαν προς το μέρος του πάγκου του Ολυμπιακού οι οπαδοί της Λάρισας.
  • Στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος.Με το που μπήκε το δεύτερο γκολ πανηγύρισε προς την μεριά των Λαρισαίων φιλάθλων ανταποδίδοντας με το τρόπο του την βλάχο-καραγκούνικη «φιλοξενία». 
  • Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν πανηγυρίστηκε μόνο στον Βόλο αλλά και στην Ξάνθη.Οι οπαδοί της ακριτικής ομάδας ξέσπασαν σε συνθήματα του τύπου «εκεί στην Β εθνική» με την αναγγελία του δεύτερου γκολ του Μάριο Μπρέσκα.
  • Κόπηκαν 8485 εισιτήρια ενώ στο γήπεδο παραβρέθηκαν 13.000 θεατές περίπου.
  • 1000 άτομα  περίμεναν την αποστολή στον κόμβο του Βελεστίνου.Η πομπή μεγάλωσε στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου όπου ακόμα 1000 φίλαθλοι προστέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...