Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Με την ψυχή στο στόμα...

«Μπήκε στην εντατική και βγήκε ζωντανός» ο Ολυμπιακός όπως ο πρόεδρος του είπε.
Οι ερυθρόλευκοι για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν εκρηκτικά 20λεπτα οπότε και έχασαν τα άχαστα,αλλά και «νεκρά» διαστήματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Κέρκυρα και έφυγε με την νίκη από το Πανθεσσαλικό με σκορ 1-2.Η ιστορική πρόκριση στους "4" του κυπέλλου Ελλάδας ανήκει όμως στον Ολυμπιακό ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας "man of the match"  και αν θα ήταν πιο αποτελεσματικός στα χρονικά διαστήματα που κυριάρχησε,θα μπορούσε να πάρει μια άνετη νίκη.Παρά ταύτα μετά την ισοφάριση ,το γκολ δεν ήρθε και η ομάδα κοντρόλαρε το παιχνίδι.Από το 60 και μετά πάντως η ομάδα των Φαιάκων ισορρόπησε το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός «έχασε» το κέντρο.Σε αυτό βοήθησε και η αλλαγή του Ακόστα ο οποίος ίσως να μην έχει ακόμα τις κατάλληλες «ανάσες».Η Κέρκυρα πέτυχε το 1-2 από το πουθενά αφού η φάση του πέναλτι δεν «μύριζε» καν τελείωμα και έπειτα ήρθε το άγχος.Άγχος που κυρίευσε όχι μόνο τον κόσμο και τον Μπέο,αλλά και την ίδια την ομάδα.Η Κέρκυρα δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ρόκα,κάθε φορά όμως που η μπάλα περνούσε το κέντρο,τα υπογλώσσια στην κερκίδα «πήγαιναν σύννεφο...».Τέλος καλο,όλα καλά με την πρόκριση να έρχεται για τους ερυθρόλευκους του Βόλου οι οποίοι όμως  πρέπει να βρούνε λύσεις στα νεκρά διαστήματα της ομάδα και στην αναποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής.

Η ροή του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε ζωντανά από το OlympiakosVolou-Fans:





Οι παίκτες και ο Σάκης:Οι Ακόστα και Μητρόπουλος ήταν οι καλύτεροι παίκτες στο α' μέρος.Πολύ καλός και ο Μάρτιν μέχρι το 50'.Ο Ολυμπιακός είχε νεκρά διαστήματα και υπέπεσε σε εύκολα αμυντικά λάθη που ανώτεροι αντίπαλοι θα μπορούσαν να έχουν εκμεταλλευτεί.Το πρώτο γκολ της Κέρκυρας προήλθε από αδράνεια των κεντρικών αμυντικών μας,την στιγμή που ο Ρόκας χάνει τον σκόρερ.Το πέναλτι ήταν ένα κουτό μαρκάρισμα του Τομάς.Ο Σανκαρέ δεν ενέπνεε την σιγουριά που έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια.Ο Νέμεθ εδειξε την κλάση του στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε,ενώ δεν φάνηκε ο Τικάο. 
Η σφυρίχτρα:Μέτριος ο διαιτητής Ζαχαριάδης αφού απ'ότι φαίνεται η Θεσσαλονίκη φέτος δεν μας πάει με τίποτα.Φύλαξε τις κίτρινες στο τσεπάκι του και «γλύτωσε» αρκετούς Κερκυραίους από κάρτες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Ζαχαριάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Καπετάνος - Μαζνόφ, Μονιάκης 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ρόκας (66' Ντικάο), Μητρόπουλος (77' Καπετάνος), Ακόστα (59' Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν.
Σάκης Τσιώλης:«Δυσκολη και αγχωτική η πρόκριση που πετύχαμε.Μπορεί να χάσαμε αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου και κάναμε χαρούμενο τον πρόεδρο και τους φιλάθλους μας.Θα ήθελα να μείνω στην καλή εμφάνιση των παικτών που έδωσα χρόνο συμμετοχής.Ήμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε και άλλο παιχνίδι σε 3 μέρες και μάλιστα είναι πολύ δύσκολο.Το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή.Πρέπει να πάρουμε το τρίποντο και να φτάσουμε στους 34  βαθμούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Μπάντοβιτς:«Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι.Πήραμε σημαντική νίκη και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου.Θα δώσουμε βαρύτητα στο πρωτάθλημα.»
Αχιλλέας Μπέος :«Μπήκα στην εντατική και βγήκα.Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα.Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.Λυπάμαι πολύ για την απόδοση της ομάδας μου».
Νέμεθ:«Ήταν ένα δύσκολο ματς. Περάσαμε όμως στην επόμενη φάση και αυτό έχει σημασία. Είμαστε συγκεντρωμένοι το παιχνίδι που ακολουθεί. Είναι σημαντικοί και οι δύο θεσμοί για μας. Και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν σκόραρα, δεν κερδίσαμε, ελπίζω ότι στο επόμενο παιχνίδι θα ήμασταν καλύτεροι».
Μητρόπουλος:«Κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Νομίζω ότι έπρεπε να τελειώσουμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ευκαιρίες μετά το 1-1. Στο τέλος έγινε το πέναλτι, αγχωθήκαμε αλλά τέλος καλό όλα καλά. Εχουμε πει ότι κρυφός μας πάθος είναι το Κύπελλο»
Μικρά και πικάντικα
  • Όχι μόνο πανηγύρισε ο Ηλίας Ιωάννου το γκολ-πέναλτι αλλά το καταχάρηκε.Κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα πάντως οι φίλοι του Ολυμπιακού τον αποδοκίμαζαν αφού δεν ξέχασαν τα ψέμματα και τις δικαιολογίες του παίκτη προκειμένω να φύγει από τον Ολυμπιακό.
  • Αφού ο πρόεδρος γλύτωσε τώρα το έμφραγμα μάλλον δεν θα το πάθει ποτέ αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις του στην κερκίδα.Στο τέλος δεν άντεξε και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.
  • Λίγος κόσμος στο Πανθεσσαλικό.Οι θεατές του αγώνα δεν ξεπέρασαν τους 2.500.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...