Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Μια κλάση ανώτερος και χάνει!

Το παιχνίδι με την Ξάνθη πρέπει να αποτελέσει μάθημα για το πως μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων κρατάει την νίκη με τερτίπια,θεατρινισμούς και ψεύτικους τραυματισμούς ,πράγματα απλησίαστα για την πραγματικότητα του Ολυμπιακού Βόλου στα παιχνίδια που προηγείται και θέλει να «κρατήσει» το σκορ.
Η μέθοδος του «πέστε κάτω» που ακολούθησε η ακριτική ομάδα σαφώς και θα μπορούσε να χαρίσει περισσότερους βαθμούς στους ερυθρόλευκους αν την εφάρμοζε.Κατά τα λοιπά ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι απλά δεν μπορούσε να πετύχει με τίποτα γκολ χάνοντας πολλές και ανεπανάληπτες ευκαιρίες.Η Ξάνθη έκανε μία ευκαιρία στο β μέρος και πήρε το παιχνίδι.
Με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα παρέταξε ο Σάκης Τσιώλης την ομάδα.Ο Τόμας μετά από καιρό προτιμήθηκε από τον Ντολεζάι στο κέντρο της άμυνας.Φραντζιπάνε και Κάστρο πλαισίωσαν την κεντρική γραμμή ενώ στα άκρα ο Ψυχογιός πήρε θέση με σκοπό να ανεβάσει την ομάδα με τα τρεξίματά του.
Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου στο 2' απέκρουσε με υπερένταση ο Λυμπερόπουλος.Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για την Ξάνθη στο 20' μετά από λάθος ψηλά στην άμυνα και αδράνεια των χαφ ο Φλίσκας έπιασε καλό σουτ που πέρασε άουτ.Η Ξάνθη στο 24' απείλησε και πάλι με το μπάσιμο και σουτ του Κατόνγκο μετά από ωραία μπαλιά του Κιντάνα με τον Γιακούποβιτς να εξουδετερώνει το σουτ.Από ένα ακόμα αμυντικό λάθος προήλθε και το σουτ του Μαρσελίνιο στο 36' το οποίο πάντως μπλόκαρε εύκολα ο Ελβετός πορτιέρο.Ο Καπετάνος στο επόμενο λεπτό «ξόδεψε» την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου.Η σέντρα του Ουμπίντες βρήκε τον Καπετάνο ο οποίος κατέβασε όμορφα την μπάλα αλλά αντί να δώσει στον Μάρτιν που ήταν μόνος του, επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση ,το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ.Ο Ολυμπιακός στο 43΄έχασε ακόμα μία περίφημη ευκαιρία.Μετά από κόρνερ ο Καπετάνος γέμισε όμορφα στην πλάτη της άμυνας προς τον ξεχασμένο Τόμας με τον Γάλλο αμυντικό να μην προλαβαίνει την τελευταία στιγμή την μπάλα μπροστά από το τέρμα της αντιπάλου και με τον Λυμπερόπουλο εξουδετερωμένο.Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.
Ο Ολυμπιακός άρχισε το β ημίχρονο με πίεση στα ψηλά της άμυνας των Θρακιωτών.Απότοκος ήταν η ευκαιρία του Μαρτίν στο 50΄του οποίου την κεφαλιά μπλόκαρε δύσκολα ο Λυμπερόπουλος.Στο 55' και πάλι ο Μαρτίν έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ούμπι αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει.Στο 57΄ο Μαρσελίνιο κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.Ο Σανκαρέ βρέθηκε στο έδαφος μετά από υποψία φάουλ ο Μαρσελίνιο κέρδισε τις κόντρες και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Μετά το γκολ οι Μπρέσκα και Σολάκης πέρασαν στο παιχνίδι με σαφή διάθεση του Ολυμπιακού να ρισκάρει.Στο 66' σέντρα σουτ του Μπρέσκα, ο Μάρτιν δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή.Στο 69' σέντρα του Μπρέσκα, κεφαλιά πάσα του Μάρτιν, ο Ούμπιντες με προβολή από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και αποδεικνύοντας πως όλα χάνονται...Και χάθηκαν και χειρότερα.Στο επόμενο λεπτό σε γεμίσματα του Ολυμπιακού στην εστία του Λυμπερόπουλου ο πορτιέρο έδιωξε με υπερένταση. Στο 85' ο Μπρέσκα έκανε το πλασέ η μπάλα κόντραρε και ο Σολάκης μόνος του εξ επαφής πλάσαρε ψηλά άουτ ενώ στο 88' του σουτ του Μαρτίν βρήκε το δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου.
Οι παίκτες και ο Σάκης:Ο Τσιώλης άργησε να καταλάβει το αντιποδόσφαιρο που παίζει η Ξάνθη και πως ουσιαστικά είναι μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων.Ο Ψυχογιός είχε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μαρσελίνιο.Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού απλά χάσανε τα άχαστα.Ο Φραντζιπάνε δεν βοήθησε ιδιαίτερα ενώ ο Κάστρο έτρεξε περισσότερο χωρίς όμως να δώσει πολλά.Δεν ήταν στην μέρα τους Αλβάρεζ και Ούμπιντες με τον τελευταίο να μην κάνει το αναμενόμενο..πάρτι με αντίπαλο τον Τσουμάνη.Ο Μπρέσκα έδωσε κίνηση στην ομάδα.
Η σφυρίχτρα:Με πολύ γκρίνια για το τίποτα από του φιλάθλους της Ξάνθης κύλησε το α' ημίχρονο αφού μάλλον έχουν καλομάθει στα «δωράκια» του Καζναφέρη.Ο Σπάθας χωρίς να κάνει λάθος είχε την συνεχή γκρίνια από την εξέδρα σε κάθε σφύριγμά του.Στο β μέρος ο Σπάθας δεν είδε το φάουλ πάνω στον Σανκαρέ πριν ξεκινήσει η φάση του γκολ ενώ λανθασμένα κόπηκε από τον βοηθό με οφ-σάιτ μπαλιά προς τον Μπρέσκα.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Τσουμάνης, Μαρσελίνιο (89' Μπέρτος), Κομεσίδης, Αντεφέμι, Κιντάνα (46' Σουάνης), Κατόνγκο, Έλινγκτον(69' Στρμπα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Μαρτίν, Ζαραδούκας, Τομά (63' Σολάκης), Ψυχογιός, Άλβαρεζ, Ουμπίντες, Κάστρο , Φρατζιπάνε (58' Μπρέσκα), Καπετάνος (82' Πλιάγκας
 
)
Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας – Ψυχογιός, Τομάς, Ζαραδούκας
Κόκκινες κάρτεςΨυχογιός
Είπαν: 
Σάκης Τσιώλης:«Ήταν το τέταρτο παιχνίδι που η ομάδα μου δικαιούταν πολλά παραπάνω από όσα πήραμε.Η φράση που είχε πει ο Όσιμ για την μπάλα απλά ταιριάζει απόλυτα στο σημερινό παιχνίδι.Εμείς έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με Άρη.Οι άτυχες αυτές στιγμές μας έχουν φέρει σε μία κατάσταση που δεν δικαιούται η ομάδα με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει.»
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αντιμετωπίσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι κατά μεγάλο βαθμό είναι «περσινή» και υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ της. Γι αυτό ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αγωνίστηκαν με ψυχή με αποτέλεσμα στο τέλος να κερδίσουμε. Θα μπορούσαμε σε μία φάση, πριν κλειστούμε πίσω από το άγχος που είχαμε, να κάνουμε στην κόντρα το 2-0 για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Αδικαιολόγητα γυρίσαμε πίσω στο τέλος, αλλά μπορώ να καταλάβω τους παίκτες μου γιατί η βαθμολογική σημασία του αγώνα ήταν μεγάλη. Μπράβο σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου γιατί δουλέψαμε πολύ καλά. Συγχαρητήρια σε όλους. Δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα.»
Μικρά και πικάντικα
  • Περί των 2000 φιλάθλων παρακολούθησαν τον αγώνα.1699 εισιτήρια κόπηκαν.
  • Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά ,100 οπαδοί του Ολυμπιακού ακολούθησαν την ομάδα στην Ξάνθη.
  • Για τις 300 συμμετοχές του τιμήθηκε ο βολιώτης αμυντικός της Ξάνθης Θανάσης Κωστούλας.
  • Στον πάγκο της ομάδας κάθισε ο Αχιλλέας Μπέος.
  • Στις εξέδρες του γηπέδου ήταν και ο Ζήσης Βρύζας.
  • Συνθήματα υπέρ της...Νίκης φώναζαν οι οπαδοί της Ξάνθης θέλοντας να πικάρουν τους βολιώτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...