Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Άνετος στους οκτώ!

Δυο φορές θαύματα δεν γίνονται...Αν μάλιστα δεν υπάρχει...Καλόπουλος να σπρώξει με κανένα πεναλτάκι,ομάδες σαν τον Πανσερραϊκό, ο Ολυμπιακός της έχει για πρωινό.
Κυρίαρχος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό,ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε άνετα την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 2-0. Ο Ηλίας Σολάκης ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού που έπρεπε μα πετύχει ακόμα μια ντουζίνα γκολ.Ενδεικτικές οι 15 τελικές προσπάθειες των ερυθρολεύκων από τις οποίες οι 10 ήταν κλασσικές ευκαιρίες.Χαοτική η διαφορά των δύο ομάδων με την ομάδα των Σερρών να κάνει 3 τελικές από το 60' και μετά και με τον Ρόκα να χρειάζεται να επέμβει μία και μόνο φορά στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με το προηγούμενο ματς.Ρόκα αντί Γιακούποβιτς,Ψυχογιός αντί Σέλεζι,Τόμας αντί Ντολεζάι,Ρόκας αντί Μόνχε,παρθενική επίσημη εμφάνιση για τον Σκάρο και σαν δεύτερος επιθετικός ο Σολάκης ο οποίος αναδεικνύεται σε «άνθρωπο του κυπέλλου».Στην αντίπερα όχθη ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε και αυτός με αλλαγές.Αν αναλογιστεί κάποιος πως καλύτερος παίκτης των Σερραίων ήταν με διαφορά ο Βαλσαμάκης έχει μπροστά του την εικόνα του ματς.....Η πρώτη τελική προσπάθεια για τον Πανσερραϊκό ήταν στο 67' με ένα σουτ απελπισίας ενώ στο 69 έγινε η δεύτερη και τελευταία επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων με τον Τριανταφύλλου να σουτάρει από μακριά και το Ρόκα να αναγκάζεται στην πρώτη και μοναδική επέμβαση στο παιχνίδι διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.Από εκεί και πέρα όλο το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού....

Ο Ούμπιντες στο 3' σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπορεί να μπει στην τροχιά της μπάλας ο Σολάκης και να την σπρώξει στα δίχτυα.Ο Μαρτίν στο 5' βγαίνει απέναντι από τον Βαλσαμάκη μόνος σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αλλά δεν μπορεί να τον πλασάρει.Στο 12' μακρινό σουτ του Ούμπι περνάει άουτ.Στο 13' μετά από σέντρα «διαβήτη» του Ζαραδούκα, ο Σολάκης χάνει μοναδική ευκαιρία όταν το απευθείας σουτ του περνάει άουτ.Στο 18’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.Στο 42' ο Σολάκης δεν μπορεί να πιάσει σωστά την κεφαλιά και  χάνει ακόμα μία ευκαιρία.

Κι εκεί που οι 4.000 θεατές στις κερκίδες άρχισαν να σκέφτονται φράσεις του τύπου «βάλτο επιτέλους βρε αγόρι μου» ήρθε στο 53' ο  Ούμπιντες από τα δεξιά να σεντράρει ,και  ο Σολάκης από την μικρή περιοχή με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εδώ.Ο Σολάκης στο 58' έχασε διπλή ευκαιρία αφού νικήθηκε δύο φορές εντυπωσιακά από τον Βαλσαμάκη.Στο 63' ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του .Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά από τον Καπετάνο, κεφαλιά-πάσα του Τομάς στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Σολάκης με νέα καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 2-0.Οι Μπρέσκα και Μάρτιν έχασαν ακόμα δύο εύκολα κατά τα φαινόμενα γκολ,για να έρθει ο Ούμπι ο οποίος με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ από το κέντρο που θύμισε το γκολ στο φιλικό με την Καρδίτσα,υποχρέωσε τον Βαλσαμάκη σε νέα απίθανη απόκρουση.Στο 79'  ο Ούμπι τραυματίστηκε και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 10 παίκτες.   

 Οι παίκτες και ο Σάκης: Δεν δυσκολεύτηκε ο Σάκης Τσιώλης απέναντι στον Κοκότοβιτς.Το πάθημα έγινε μάθημα και μετά τον τραυατισμό του Ούμπιντες δόθηκε εντολή για προσεκτική διαχείριση του παιχνιδιού και όχι επιπόλαιες επιθέσεις.Ο Σολάκης με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν ο «man of the match».Προβληματίζει η δυστοκία του Μαρτίν.Σκάρος και Ρόκας έκαναν κάποια λαθάκια.Μπρέσκα και Καπετάνος βοήθησαν με την κινητικότητα που προσέδωσαν στην ομάδα ενώ βαρόμετρο όπως πάντα ο Ούμπι.Χωρίς δυσκολίες οι αμυντικοί του Ολυμπιακού που συχνά-πυκνά τους έβρισκες στα αντίπαλα καρέ.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε την μεγάλη φάση ο Γιάχος, που έκανε ένα-δύο μικρολαθάκια χωρίς να επηρεάσει το παιχνίδι.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Σκάρος (46' Καπετάνος), Αλβάρες, Ρόκας (46' Μπρέσκα), Ούμπιντες, Σολάκης, Μαρτίν (76' Μητρόπουλος).

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Ανάκογλου, Μουσικάκης, Ασλανίδης, Αμπουμπακάρι, Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Σουμπίνιο, Τάντιτς (46' Τριανταφύλλου), Νταλέ.

Οι δύο προπονητές δήλωσαν:
Σάκης Τσιώλης (Προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)

«Η χρονιά αυτή ήταν σημαντική για την ομάδα. Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές, με τον πρόεδρό μας, τη διοίκηση και τον κόσμο. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία, σε μια εποχή όπου ο κόσμος περνάει δύσκολες μέρες. Είμαστε διπλά ικανοποιημένοι, γιατί κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας, σε αυτές τις δύσκολες εποχές. 
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε μια «καθαρή» νίκη και προκρίθηκε δίκαιη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Έχω τονίσει πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση του Κυπέλλου με σεβασμό. Προκριθήκαμε στους «8» και από εδώ και πέρα όλα είναι ανοιχτά, αφού στη συνέχεια, τα παιχνίδια είναι διπλά. 
Επιστρέφουμε στο γήπεδο στις 27 Δεκεμβρίου και θα στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος δεύτερος γύρος. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον άνθρωπο που έχει οργανώσει την ομάδα, αλλά και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στον εναρκτήριο αγώνα του β’ γύρου».

Ντράγκαν Κοκότοβιτς (Προπονητής Πανσερραϊκού)
«Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει αρκετά στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο στόχος του Πανσερραϊκού βρίσκεται στο  πρωτάθλημα και εκεί ρίχνουμε το βάρος. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των νεαρών παικτών και κυρίως από τους Τριανταφύλλου, Μουσικάκη και Ασλανίδη.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την πρόκριση στο Κύπελλο και εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».

 Μικρά και πικάντικα


  • Με τα παιδιά του και την γυναίκα του παρακολούθησε από την κερκίδα τον αγώνα ο Μόνχε ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε για να ξεκουραστεί αφού στην τελευταία προπόνηση ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις.  
  • Με την αγωνία χαραγμένη στο πρόσωπο παρακολούθησε ο Σάκης Τσιώλης την φάση του τραυματισμού του Ούμπι.Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν κάτι το σοβαρό.
  • 10 οπαδοί των φιλοξενουμένων ταξίδεψαν από τις Σέρρες.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...