Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δεν χάνει...δεν κερδίζει!

Η κατάρα των ισοπαλιών «χτύπησε» και σήμερα στο Πανθεσσαλικό.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει την νίκη,δέχτηκε ένα ακόμα τυχερό γκολ στο 93'  και παραχώρησε ακόμα ένα Χ στην Καβάλα.«Μούσκεμα» τα έκανε ο Λαμπρόπουλος ο οποίος απέβαλε άδικα τον Μόνχε αφήνοντας τους ερυθρόλευκους για 48 λεπτά με 10 παίκτες.Τρεις μόλις βαθμοί από την ζώνη του υποβιβασμού και τα λεγόμενα «στα μέτρα μας» παιχνίδια τελειώνουν!
Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν μέτριος,αλλά σαφώς καλύτερος από την Καβάλα.Η απειρία στοίχισε ακόμα μια φορά στην ομάδα αφού κατάφερε μετά τις Σέρρες,την Τούμπα και το παιχνίδι με την Λάρισα ,ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «κρατήσει» το αποτέλεσμα και να χάσει το τρίποντο μέσα από τα χέρια του!
Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά το παιχνίδι.Χωρίς σωστό τρόπο ανάπτυξης,με Ουμπιντές και Μόνχε εξουδετερωμένους από τους πλάγιους της Καβάλας έδωσε έδαφος στους φιλοξενούμενους οι οποίοι και έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 2΄ με το σουτ τουΟγκμπέτσε να περνάει άουτ.Με τον Μαρτίν μοναδικό προωθημένο,ο Ολυμπιακός περίμενε να δημιουργήσει κάτι μόνο από μακρινές μπαλιές από τα χαφ. Στο 21' ο Ούμπιντες μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σέντραρε, οι αμυντικοί της Καβάλας δεν έδιωξαν μακριά, η μπάλα στρώθηκε στον Μόνχε που έπιασε ανενόχλητος το σουτ αλλά αυτό κατέληξε άουτ.Στο 29' ο  Ούμπιντες είδε τον Γκαλίνοβιτς εκτός θέσης, επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Κροάτη.Στο 40 η Καβάλα έχασε την καλύτερή της ευκαιρία με τον Πετκάκη να σεντράρει και ο Ονουάτσι να πιάνει το σουτ στην αγκαλιά του Ρόκα.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως ακριβώς και το πρώτο με τις δυο ομάδες να παίζουν με 10 παίχτες και να προσπαθούν περισσότερο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους.Το πρώτο σουτ του δεύτερου ημιχρόνου έγινε στο 57’ με τον Ρίκκα να σουτάρει ωστόσο η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα αουτ. Το αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντικρόκ που είχε περάσει στην θέση του Βουτσίσεβιτς στο 46΄ σούταρε όμως η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Ο Ολυμπιακός Βόλου όμως ανέβασε σιγά σιγά ρυθμούς,ο Ουμπίντες έβρισκε περισσότερους χώρους  και ΄άρχσιε να πιέζει την ομάδα του Κάσπερτσακ.Έτσι στο 66' μετά από σέντρα του Ουμπίντες από τα δεξιά ο Κώστας Καπετάνος με ένα πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ έγραψε το 1-0 αφού ο Γκαλίνοβιτς δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει.Μετά την επίτευξη του γκολ ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι και δεν κινδύνευσε καθόλου από τους φιλοξενούμενους.Ο Μπρέσκα στο 90' μάλιστα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «σφραγίσει» την νίκη όταν το σουτ-πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.Για να έρθει το μοιραίο 93' λεπτό...Ο Ντικρόκ έκανε το σουτ ο Σανκαρέ πέφτοντας στα πόδια του Ντίκροκ κοντράρει την μπάλα και της δίνει ύψος, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Ονουάτσι με κεφαλιά στο «ριμπάουντ» από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-1! Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε σωστά αφού πανηγυρίζοντας γύρισε προκλητικά προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κάνοντας τους συνεχώς χειρονομίες ενώ ο Λαμπρόπουλος απέβαλε και τον Κάσπερτσακ από τον πάγκο της Καβάλας, όπως είχε κάνει και λίγα λεπτά πριν με τον Ψωμιάδη.Ο προπονητής της Καβάλας διαμαρτυρήθηκε περιέργως για την αποβολή του Ονουάτσι.
Η φάση του 44' καρέ καρέ:Ο Καρντόσο πέφτει δολοφονικά με τα δύο του πόδια πάνω στο στήθος του Μόνχε.To καθαρό πέναλτι δεν δίνεται...Ο ρέφερι δεν αντιλαμβάνεται την φάση παρά μόνο όταν ο Μόνχε αντιδρώντας κάνει κίνηση προς τον Καρντόσο χωρίς να τον ακουμπήσει.Ο Καρντόσο  πέφτει θεατρικά στο χορτάρι και ο Μόνχε έξαλλος με την αντίδρασή του προσπαθεί να του ζητήσει τον λόγο.Δείτε το μαρκάρισμα...
Οι παίκτες:Η αμυντική γραμμή λειτουργούσε καλά μέχρι το 94' οπότε και ο Ονουάτσι ξεχάστηκε μόνος του και σκόραρε.Δεν βοήθησαν οι Μαρτίν και Ρίκκα ενώ κουρασμένος ήταν και ο Αλβαρέζ ο οποίος κάλυψε δύο θέσεις.Ο Μπρέσκα έδωσε ταχύτητα και βοήθησε σε ένα σημείο που η ανάπτυξη της ομάδας είχε τελματώσει!Ο Μόνχε μπορεί να αποβλήθηκε άδικα αλλά πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται διπλωματικά αφού η αντίδρασή του στο δολοφονικό μαρκάρισμα του Καρντόσο αδικεί τον εαυτό του.Ο Σάκης Τσιώλης δεν απέφυγε τα τακτικά λάθη.
Η σφυρίχτρα:Έπρεπε να ματώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να πάρουν φάουλ στο πρώτο 60λεπτο.Ο Λαμπρόπουλος «χάρισε» την κίτρινη στον Τόμασιτς σε μαρκάρισμα του στον Ουμπίντες.Η ευκαιρία του 40' της Καβάλας προήλθε από φάουλ στον Ζαραδούκα που δεν σφυρίχτηκε.Μαντάρα τα έκανε ο Λαμπρόπουλος στην φάση του 44'.Η αποβολή του Μόνχε ήταν εντελώς λανθασμένη ενώ ο Καρντόσο αντί να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη για το δολοφονικό του μαρκάρισμα παίρνει δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παιχνίδι.Αυτό που ξεχνάει να δώσει ο Λαμπρόπουλος είναι το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.Επίσης λανθασμένα δεν αποβλήθηκε ο Ντικρόκ από τον πάγκο αφού λίγο έλειψε να σπρώξει τον τέταρτο διαιτητή στην φάση του 44'.Στο β μέρος ο Λαμπρόπουλος απέφυγε τα πολλά λάθη με τους Καβαλιώτες να διαμαρτύρονται δίκαια για μαρκάρισμα του Ρόκα πάνω στον Δρόσο στο 88'.Λανθασμένα ο Ονουάτσι δεν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. 
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67' Καπετάνος, 80' Ρόκας - 30' Ονουάτσι, Ντιε, 68' Αμπντούν, 69' Ντικρόκ, 88' Δρόσος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45+ Μόνχε - 45+ Καρντόσο, 90+ Ονουάτσι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρόκα, Ρίκκα (61' Μπρέσκα), Σανκαρέ, Καπετάνος (77' Ρόκας) , Μαρτίν (71' Σολάκης), Αλβάρεζ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Ζελέζι, Ουμπιντες, Μόνχε
ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς (81' Δρόσος), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε (67' Ναζλίδης), Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (46' Ντικρόκ
Είπαν: 
Σάκης Τσιώλης: ««Είμαι απογοητευμένος για τρεις λόγους… Πρώτον γιατί οι φίλαθλοι δεν χάρηκαν και θα έπρεπε να φύγουν με καλύτερα συναισθήματα. Δεύτερον γιατί αν κερδίζαμε θα συνεχίζαμε έχοντας διαφορετικό τρόπο σκέψης. Και τρίτον γιατί ήταν άδικο το αποτέλεσμα και η εξέλιξη του αγώνα για τους παίκτες μου. Μας αδικεί ο ένας βαθμός».
Κάσπερτσακ: «Πριν έρθουμε ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα, που μέσα στην έδρα της είναι σκληρός αντίπαλος. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και αυτό που θέλαμε ήταν να έχουμε πνεύμα επιθετικό, γιατί γνωρίζαμε πως θα γίνει μάχη. Βάση απόδοσης, είναι δίκαιο το αποτέλεσμα.»
Μικρά και πικάντικα


  • Πολύ ξύλο έπεσε στην φυσούνα και στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.Ο Μόνχε «άρπαξε» τον Καρντόσο και η επέμβαση του Μπέου έσωσε τον αργεντινό της Καβάλας από τα χειρότερα.
  • Η φάση του 44' ήταν  η λεπτή κόκκινη γραμμή για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.Πολλοί φίλοι της ομάδας κινήθηκαν εναντίον του διαιτητή της ομάδας αλλά η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας βοήθησε στο να μην γίνουν έκτροπα.
  • 6728 τα εισιτήρια που κόπηκαν.Περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο Στάδιο.Ανάμεσά τους και 100 της Καβάλας.
  • Επιεικώς ανενημέρωτοι και ψιλοάσχετοι οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν ζωντανά το παιχνίδι για την NOVA.
  • Όλα τα αποτελέσματα πήγαν στραβά για τον Ολυμπιακό.'Έτσι παρά τις καλές συνολικά εμφανίσεις του μέχρι σήμερα βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.Δείτε την βαθμολογία... 
  • Απαρηγόρητος καθόταν ο Γιακούποβιτς στην κερκίδα μην μπορώντας να πιστέψει την χρονική στιγμή της ισοφάρισης.
  • Βαριά αναμένεται η τιμωρία του Μόνχε αφού είναι η δεύτερη απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχεται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...