Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κατάφερε να μην νικήσει!

Όταν καταφέρνεις και χάνεις δύο βαθμούς από ομάδες που είναι δύο κλάσεις κατώτερες από την δική σου, δικαιολογίες δεν χωρούν.
Ο «Σφαγέας» Καλόπουλος όμως έκανε και πάλι τα πάντα για να χάσει η ομάδα του Ολυμπιακού σφυρίζοντας πέναλτι που ούτε ο Θεοδωρίδης δεν θα έδινε.Αλήθεια θα τον στείλετε επιτέλους σπίτι του ή θα περιμένουμε την επόμενη σφαγή;2-2 το τελικό αποτέλεσμα που φαντάζει «μαγικό» και αφήνει πίκρα και οργή στους ερυθρόλευκους και τους 400 φίλους του Ολυμπιακού που πλέον απαιτούν την προστασία της ομάδας από του κάθε Καλοπουλαίους!
Παρά την σφαγιαστική διαιτησία οι ερυθρόλευκοι πρέπει να μάθουν από τα λάθη τους.Ο Ολυμπιακός δημιουργεί πάμπολλες ευκαιρίες και καταφέρνει να μετουσιώσει σε γκολ πολύ λίγες από αυτές.16 τελικές προσπάθειες από τις οποίες οι μισές ήταν κλασσικές ευκαιρίες με μόνο 2 να καταλήγουν σε γκολ.Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε και πάλι τον Ολυμπιακό ο οποίος απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο πως είναι δύο ταχύτητες πάνω από την ομάδα των Σερρών.
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του.Μόλις στο 4' ο Μόνχε από πολύ κοντά απέτυχε να ανοίξει το σκορ με το κεφάλι από κοντά ενώ στο 7' το διαγώνιο σουτ του Ούμπιντες από το ύψος της περιοχής, εξουδετέρωσε ο Ράντμαν.Στο 9' ο Ολυμπιακός και πάλι απείλησε με τον Ούμπιντες να κάνει το σουτ από μακριά στην ανυπεράσπιστη εστία των γηπεδούχων λόγω της άστοχης πρό δευτερολέπτων εξόδου του Ράντμαν.Το γκολ δεν άργησε να έρθει.Μετά από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια για τον Ολυμπιακό, ο Ούμπιντες μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Μάρτιν ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Ράντμαν.Στο 13' ο Ζαραδούκας και πάλι απείλησε με το μακρινό σουτ να περνά άουτ.Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός «κατέβασε» ρυθμούς αφήνοντας έδαφος στους Σερραίους οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 38' με σουτ του Νταλέ μετά από αμυντικά λάθη των ερυθρολεύκων σε στημένη φάση.Ο Ολυμπιακός δίνοντας χώρο στον γηπεδούχο περίμενε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις...και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο στο 44'.Ο Σολάκης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Πανσερραϊκού και έσπασε το οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και ντρίμπλαρε τον Βοσκόπουλο ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά και ο Καλόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και την κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.Ο Ούμπι με όμορφο χτύπημα στην αριστερή γωνία του Ράντμαν έκανε το 0-2,παγώνοντας το Εθνικό Στάδιο.
Ο Ολυμπιακός άρχισε το β μέρος όπως τελείωσε το πρώτο...με φουλ επίθεση για το επόμενο γκολ.Η κλασσικότερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 52'.Ο Αλβάρες πλάσαρε απέναντι από τον Ράντμαν, ο τελευταίος απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στον Σολάκη που σε κενή εστία και έχοντας χάσει την ισορροπία δεν μπορεί να την στείλει μέσα!Στο 54΄ο Ολυμπιακός και πάλι απείλησε με το διαγώνιο σουτ του Ούμπιντες έξω από την περιοχή.Στο 63 μια προσωρινή ασυνεννοησία με την διάταξη της ομάδας στην αλλαγή του Μπρέσκα έφερε το Πανσερραικό στην επίθεση και μάλιστα σημείωσε γκολ μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.Ο Αλβάρες έκανε την σέντρα και ο Μπέλιτς με κεφαλιά από κοντά μείωσε.Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και στο 71' είχε την μεγάλη ευκαιρία που σπατάλησε ο Μπρέσκα με άσχημο ψηλοκρεμαστό πλάσε ενώ μπορούσε είτε να προχωρήσει και να βρεθεί τετ-α-τετ με τον πορτιέρο,είτε να πασάρει δίπλα στον Μάρτιν.Ο τραυματισμός του Ζαραδούκα 72' άλλαξε το σχήμα της ομάδας ριζικά σε 4-5-1. Στο 76' ο Καλόπουλος θέλησε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ως «σφαγέα» των ερυθρολεύκων σφυρίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάστρο πάνω στον Γεωργιάδη.Ο Ολυμπιακός παρά την ισοφάριση δεν κλείστηκε και επιδίωξε την νίκη.Ο Μάρτιν στο 82' από κοντά έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία αλλά το πλασέ του απέκρουσε τυχερά και ενστικτωδώς ο πορτιέρο των Σερραίων.Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός πίεσε στο μισό γήπεδο με τον Πανσερραικό τελικά να φεύγει με τον πόντο της ισοπαλίας από το παιχνίδι.
Οι παίκτες:Ο Ούμπιντες έκοβε και έραβε από την πλευρά του.Η αλλαγή του Ζαραδούκα αποσυντόνισε προς στιγμή την ομάδα.Ο Μπρέσκα ήταν ντεφορμέ.Ο Αλβάρεζ έχασε το άχαστο αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού σαν αμυντικό χαφ ήταν πολύ καλός.Το πρώτο γκολ το δεχτηκάμε όταν ο Τόμας έχασε την μονομαχία στον αέρα από τον Μπέλιτς.Ο Κάστρο δεν βοήθησε.Ο Μαρτίν πέτυχε μεν το γκολ έχασε όμως και πάλι αρκετά... 
Η σφυρίχτρα:Καλώς ακυρώθηκε γκολ του Σολάκη στο 5' ως οφ-σάιτ.Οφθαλμοφανέστατο το πέναλτι πάνω στον Σολάκη δεν χρήζει σχολιασμού.O Boσκόπουλος θα μπορούσε να δεχτεί την κόκκινη κάρτα.Η κίτρινη που δόθηκε στον Ούμπιντες δεν ήταν καν φάουλ αφού ο παίκτης κάνει προβολή με το ένα πόδι στην μπάλα.Η κίτρινη του Ζαραδούκα «τραβηγμένη».Το πέναλτι - εφεύρεση Καλόπουλου χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους και αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.Στο 87’, υπάρχει πτώση του Ασλανίδη από τον Ντολεζάι, αλλά φαίνεται πως ο τελευταίος είχε προλάβει να μαζέψει το πόδι του και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι.
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς)Ράντμαν, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Σουμπίνιο, Μπέλιτς(87' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο 

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης)Γιακούποβιτς, Τομάς, Μαρτίν (83' Καπετάνος), Αλβάρεζ, Ζαραδούκας (75' Κάστρο), Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ρόκας, Ουμπίντες, Μόνχε, Σολάκης (59' Μπρέσκα) 
Είπαν: 
ΚοκότοβιτςΈγινε ένα καλό ματς. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε δύο εύκολα γκολ, αλλά στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι και δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο της ομάδας που δεν σταμάτησε να φωνάζει και να μας βοηθά, ακόμη και στο 0-2. Είμαστε ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας και πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι δύσκολο να πετύχεις τρεις συνεχείς νίκες»
Σάκης ΤσιώληςΜας μένει η πικρία ότι προηγηθήκαμε με δύο γκολ, αλλά τελικά δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε τη νίκη στο σημερινό ματς.Ήταν ένα παιχνίδι για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Γρήγορο με πάθος και δύναμη και από τις δύο εβδομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχησε να βάλει δύο γκολ, θέλαμε και τρίτο γιατί όπως είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στη συνέχεια χάσαμε δύο ευκαιρίες με Αλβάρεζ και Μπρέσκα και δεν μπήκε το τρίτο γκολ. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Έγινε το 1-2 και μετά η ισοφάριση και μέχρι το τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες πάλευαν για τη νίκη με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ».
Καπετάνος:«Ξεκινήσαμε πολύ καλά και ακόμα μετά την ισοφάριση πιέσαμε για το γκολ τη νίκης»
Αλβάρεζ Ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε 4 ευκαιρίες να κάνουμε το 0-3.Έπειτα χάσαμε χώρο και επιτρέψαμε στις Σέρρες να μπούνε στο παιχνίδι.Μπορεί το πέναλτι να μην ήταν αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Από δικό μας λάθος ισοφαριστήκαμε,Εμείς φταίμε που δώσαμε τόσο χώρο σε μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από εμάς.»
Α.Μπέος:«Παίζουμε καλή μπάλα αλλά κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα»
 
Μικρά και πικάντικα
  • *Περί των 4000 φιλάθλων βρέθηκαν στο γήπεδο.Ανάμεσά τους 300 φίλοι του Ολυμπιακού.
  • *1955 τα εισιτήρια που κόπηκαν
  • *«Κιτρινίστηκαν» οι :Παντελιάδης, Βοσκόπουλος,Ασλανίδης,Μπέλιτς,Ζαραδούκας,Ούμπιντες.
  • Προβληματισμένος ήταν ο Α.Μπέος μετά το τέλος του αγώνά.Απογοήτευση στους φίλους του Ολυμπιακού στην κερκίδα που γύρισαν στο Βόλο με ατμόσφαιρα...ήττας.
  • «Αφού δεν κερδίσαμε σήμερα δεν θα κερδίσουμε ποτέ»,ψιθύριζε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού από τα επίσημα.
  • Τέσσερις κίτρινες συμπλήρωóå ï Æáñáäïýêáò êáé ô
1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...